• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
02.05.2023, 18:24  ✶  
Zapomniałam tu podbić informacją, że dodałam to, więc podbijam tera.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
04.05.2023, 09:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.05.2023, 09:50 przez Stanley Andrew Borgin.)  
Dzień dobry.
Mam następujące pytanie dotyczące Beltane II - czy jeżeli użyję jedną akcję aby podążyć za Harper, to za drugą akcję mogę użyć jakiegoś czaru ofensywnego?

I tutaj chyba mała pomyłka bo jest podlinkowany temat na innych forum niż z SoL'a

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.05.2023, 12:17  ✶  
XDDD nie wierzę w ten link do Bawolic. Poprawię to zaraz.

A co do akcji - masz dwie akcje na post, jak chcesz wykorzystać jedną na przemieszczenie się gdzieś to nadal możesz użyć drugiej. Jak coś to mam teraz swój temat MG tutaj.
⍜⌣⍜
Przyjazny ghoul z sąsiedztwa
krew
genetyka
zawód
Niepokojące spojrzenie bursztynowych oczu. Wygląda jakby nie spał całą wieczność. Burza srebrzystych włosów. Skóra w niepokojącym, sinym odcieniu. 178cm || chudy

Ururu Marquez
04.05.2023, 20:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.05.2023, 20:32 przez Ururu Marquez.)  
Czy można łączyć scenariusze w jednej sesji?

Np. jedna osoba wylosowała scenariusz A a druga B i łączy się je w ramach jednej sesji.

Albo np. scenariusz z Preludium i scenariusz z sumy przypadków?

I drugie pytanie: gdzie mogę wrzucić opisy NPC z rodziny Crouch? (rodzice i siostry Martina)
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.05.2023, 20:34  ✶  
Zależy jakie. W przyszłości (czytaj jak skończę beltane i wrzucę wam rachunek sumienia) pojawią się takie, których nie będzie można łączyć z niczym, ale po prostu zaznaczę to w opisie, żeby nie było wątpliwości. Te z preludium i sumy przypadków - spoko, jeżeli to ma fabularnie sens.
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
04.05.2023, 22:44  ✶  
Cześć! ♥

Proszę o przerzucenie tematu do archiwum, bo wątek nie będzie kontynuowany.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.05.2023, 23:02  ✶  
Spoko, przeniosłam ci.

Harlan Fawley
05.05.2023, 02:24  ✶  
Z racji, że przebudowałem od podstaw tę postać to po wprowadzeniu zmian do KP to byłaby możliwość przeniesienia tego tematu do archiwum? Chciałbym rozegrać ten wątek od nowa z uwzględnieniem naniesionych zmian.
Widmo
To the days of Avalon
Where magic rules as king
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Potężna czarownica, nieznanego statusu krwi, żyjąca w czasach średniowiecznych. Specjalizowała się w uzdrowicielstwie, a także była animagiem, potrafiącym zmienić się w ptaka. Rządziła również jako królowa Wyspy Avalon. Uważana za żeński odpowiednik samego Merlina. Była przyrodnią siostrą króla Artura, którego później zabiła.

Morgana le Fay
06.05.2023, 19:09  ✶  
(05.05.2023, 02:24 )Harlan Fawley napisał(a): Z racji, że przebudowałem od podstaw tę postać to po wprowadzeniu zmian do KP to byłaby możliwość przeniesienia tego tematu do archiwum? Chciałbym rozegrać ten wątek od nowa z uwzględnieniem naniesionych zmian.

Przeniesione.
Mistrz Dagur
krew
genetyka
zawód
Dagur to mężczyzna obdarzony bardzo wysokim wzrostem (3 metry) i masywną budową ciała, przez co wyróżnia się na tle innych ludzi. Islandczyk ma rude, zwykle utrzymanie w nieładzie włosy, gęstą rudą brodę i zielone oczy. Ubiera się w wygodne, często mugolskie ubrania. Bardzo często można go zastać w narzuconym na codzienne ubrania skórzanym fartuchu i rękawicach ze smoczej skóry, wykorzystywanych podczas pracy w kuźni. Przez swój wzrost i budowę ciała może wywoływać mieszane uczucia u spotykanych na swojej drodze osób i może odstawać swoim zachowaniem od mieszkańców Anglii, jednak jest tak naprawdę serdecznym człowiekiem.

Dagur Nordgersim
08.05.2023, 23:49  ✶  
Cytat:Charłaki to ludzie, którzy należą do społeczności czarodziejów, ale nie potrafią czarować. Ich znajomość świata magicznego nie pomaga im jednak w wielu ograniczeniach - nawet prowadzenie niektórych pojazdów, czy otwieranie przejść, jest niemożliwe bez użycia różdżki, a Brytyjskie Ministerstwo traktuje charłaków niczym obywateli drugiej kategorii - nie prowadzi nawet ewidencji urodzeń, nie mówiąc o ofercie edukacyjnej skierowanej do najmłodszych. Zorganizowany w 1969 roku Marsz Praw Charłaków, którego celem było zwiększenie uwagi magicznego społeczeństwa na trudną sytuację charłaków, zakończył się zamieszkami.

Postać gracza musi być powiązana z wydarzeniem bezpośrednio - mogła brać udział w marszu lub kontrmarszu, ale mogła też trafić na niego przypadkiem (na przykład wracając z pracy, albo wyruszyć tam, żeby ratować siostrę, po tym jak usłyszała, że doszło do zamieszek) lub być wezwanym na miejsce pracownikiem Ministerstwa.

Pomimo, że mam postać neutralną to chciałbym rozegrać te startowe scenariusze dla wprowadzenia jej w nowe realia. W trakcie odbywania się Marszu Dagur siedział jeszcze w Islandii. Stąd pytanie czy to, że postać mieszka w Anglii od dwóch lat (1970) blokuje mi możliwość rozegrania tego na zasadzie rozmowy o tych wydarzeniach?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 37 38 39 40 41 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa