• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Patrick Harlan Steward

Patrick Harlan Steward
broom broom
Throw me to the wolves and
I'll return leading the pack
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
17.09.2023, 20:20  ✶  
28.05.1972
Znalazłam w szpargałach książkę, na podstawie której można całkiem ładnie ćwiczyć malowanie anatomii. Podrzucić Ci?

M.
PS. Smacznego!
Liścik był załączony do sterty muffinek, wypełnionych boczkiem i posypanych serem. Podobne wypieki otrzymało całkiem sporo osób z Brygady i paru aurorów.
I jeszcze załączono szkic pisklaka w gniazdku; zapewne wynik obserwacji Bones.
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
krew
genetyka
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
25.09.2023, 11:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2023, 11:12 przez Albus Dumbledore.)  
Dzisiejszego dnia mój gabinet, zgodnie z moim wcześniejszym listem, odwiedziła Brenna Longbottom, która zdecydowała się przejąć funkcję obejmowaną wcześniej przez Idę, wciąż pozostającą pacjentką Lecznicy Dusz. Podzieliłem się z nią moimi obawami odnośnie ewentualnych konsekwencji zrzeszania przez nas nowych członków Zakonu bez pewności, że opowiedzą się po naszej stronie.

Patricku, Harper jest rozdarta po morderstwie Greybacka. Obawiam się, że narastające w niej rozdrażnienie może pchnąć ją ku popełnieniu niekoniecznie dobrych decyzji, a Lord Voldemort z pewnością ma oko na jej poczynania. Moje oczy kierują się w stronę Biura Aurorów, którego pozycja w Londynie może zostać naruszona.

Albus

@Patrick Steward

to the well-organised mind
death is just the next adventure
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
13.11.2023, 02:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.03.2024, 23:03 przez Eutierria. Powód edycji: Edycja wynika ze zmiany daty fabularnej sesji Stanleya. )  
30 czerwca - Sprawa odciętej głowy. Poppy Vance przekazała mi, że jest całkowicie pewna winy Stanleya Borgina, bo widziała go roznoszącego pocztę. Poinformuję was jeżeli dowiem się czegoś więcej.

List przyleciał do Strażnicy.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
16.11.2023, 08:33  ✶  
Zawsze wiedziałam, że on coś kombinuje.
Mam nadzieję, że H. Wpadnie na to, by sprawdzić komuś podejrzanemu o współpracę rękę, bo jeśli nie i się wywinie, przysięgam, że ogłuszę go przy pierwszej okazji na środku Ministerstwa i sama to sprawdzę. Nawet jeśli mieliby mnie aresztować w razie pomyłki.
Chociaż jeżeli nosi znak i ma choć trochę oleju w głowie, a ona go puści, nigdy więcej nie pojawi się nigdzie publicznie.
Dam znać każdemu, kto mógłby mieć z nim w przyszłości kontakt.

List spłonął po przeczytaniu.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
17.11.2023, 23:57  ✶  
17.06.72
Patricku,

Chciałam Cię zaprosić na skromną posiadówkę w Norze. W Lithę, kiedy słońce zajdzie zapraszam do siebie. Będziemy celebrować najdłuższy dzień w roku, a przy okazji moje urodziny.

Norka
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
06.12.2023, 15:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.12.2023, 15:35 przez Brenna Longbottom.)  
16.07.72.

Patrick,

nie mogłam spać, a nie wypadało przyjść na zmianę od 9 o godzinie 4, więc robiłam kanapki.
Smacznego.

Do liściku, oznaczonego na rogu, tak że było i bez podpisu jasne, kto go wysłał, dołączono kanapkę z bekonem i serem.

broom broom
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
09.12.2023, 15:57  ✶  
06.07.1972

Patrick,

wróciłyśmy już z Brenną; okazuje się, że rozmowa z tym człowiekiem nie była stratą czasu, ale też mam wrażenie, że nadal jesteśmy na początku poszukiwań. To, co się dowiedziałyśmy… kiedy będziesz miał chwilę na spotkanie? Ewentualnie możemy przez Fale, tylko że wtedy nie będę mogła przynieść więcej dobroci. A zapewniam, że jednak są warte grzechu – chyba będę musiała zamknąć się w kuchni na trzy spusty i spróbować to odtworzyć.
Chociaż, Malwa wtedy chyba osiwieje.

Mav

Do listu dołączono garść makaroników i paletkę akwareli z Francji.
broom broom
krew
genetyka
zawód

Mavelle Bones
25.12.2023, 19:05  ✶  
21.06.1972

Wielkie dzięki, to jest dokładnie to, czego dziś potrzebowałam. Wydają się smakować nawet lepiej.
Mam nadzieję, że Litha minęła spokojnie?

Mav

Odpowiedź na wiadomość

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
30.12.2023, 21:17  ✶  
21.07.72

P.
Naśladowca wpadł dziś do New Forest, rezerwatu Laurenta Prewetta. O ile w czerwcu wbiegli na ten teren w pogoni za mugolakiem, tym razem jego celem był prawdopodobnie Prewett, co mogło mieć coś wspólnego z wywiadem dla Proroka.
Zdołał uciec.
H. już wie. Biuro Aurorów oficjalnie również. Byłyśmy tam z Victorią.
Będę próbowała wykorzystać to na naszą korzyść w kontaktach z Prewettami.

constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
07.02.2024, 19:54  ✶  
W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z łososiem.

fear is the mind-killer.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa