• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
à La Folie
And was it his destined part
Only one moment in his life

To be close to your heart?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
malarka
Piwne oczy i brązowe włosy z miedzianym połyskiem, czasem z rozjaśnianymi pasmami lub po całości. Ma 165cm wzrostu, a sylwetkę szczupłą i chudą. Zawsze stara się prezentować, jakby była na właściwym miejscu. Zawsze zadbana, ładnie uczesana i ubrana. Wygląda na starszą niż jest w rzeczywistości, czy to przez zachowanie, ubiór czy ogólny wygląd - chce żeby brano ją na poważnie, jednak kiedy się rozluźni, podpatrzone u innych maniery łatwo znikają. Czasem kiedy mówi, słychać francuski akcent, który szczególnie wychodzi kiedy jest pod wpływem silnych emocji. Ciągnie się za nią zapach białego piżma, jaśminu i kwiatu bawełny.

Lyssa Dolohov
27.12.2023, 22:35  ✶  
Za każdym razem jak wrzucam posta w temacie odbioru odznak dostaję potem powiadomienie, kiedy ktoś wrzuci własnego posta, że jest to wątek przeze mnie subskrybowany. Za każdym razem też, klikam potem, żeby ten wątek z subskrypcji wywalić. Jest jakiś sposób na to, żeby to mi nie subskrybowało tego wątku za każdym razem jak coś tam napiszę, albo może to ja coś źle robię i nawet nie wiem o tym?

la douleur exquise
Or was he fated from the start
to live for just one fleeting instant,
within the purlieus of your heart.
Widmo
To the days of Avalon
Where magic rules as king
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Potężna czarownica, nieznanego statusu krwi, żyjąca w czasach średniowiecznych. Specjalizowała się w uzdrowicielstwie, a także była animagiem, potrafiącym zmienić się w ptaka. Rządziła również jako królowa Wyspy Avalon. Uważana za żeński odpowiednik samego Merlina. Była przyrodnią siostrą króla Artura, którego później zabiła.

Morgana le Fay
27.12.2023, 22:54  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.12.2023, 23:01 przez Morgana le Fay.)  
Gracz -> Ustawienia konta -> Edytuj opcje -> Domyślny sposób subskrypcji wątku: nie subskrybuj Uśmiech

A jak to nie to, to daj znać, poszukamy dalej.
Kobieta Guma
I won't go down you're blushing bride
Under the water I'll be sharpening my knife
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka widzisz ogrom rudych i niesfornych włosów. Potem dostrzegasz, że dziewczyna ma jasną, bladą cerę i niebieskie oczy. Jest dosyć niska (154 cm) i to pomaga jej w wykonywaniu większości zadań związanych z jej elastycznością. Na co dzień ubiera się w zwiewne, lekkie i dziewczęce sukienki, a podczas występów ubiera obcisły kostium, w którym łatwiej jej pracować.

The Little Fox
28.12.2023, 00:28  ✶  
Miałam dokładnie ten sam problem na Avelinie. Nie subskrybowałam tego wątku a nagle dostawałam z niego powiadomienia. Usunęłam tą substancje ale na razie nic tam nie pisałam, więc nie wiem czy problem się powtórzy.
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
28.12.2023, 00:32  ✶  
Ja z kolei mam problem w drugą stronę - czasem wyłącza mi się subskrypcja wybranych wątków pomimo ustawienia domyślnego sposobu subskrypcji wątku: powiadamianie przez PW.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
28.12.2023, 00:41  ✶  
Popatrzę na to, ale nie wiem kiedy uda mi się to ogarnąć. ?
Herald of Darkness
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
28.12.2023, 16:26  ✶  
Cytat:Upadek moralny • Osoby o duszach tak przeżartych czarną magią, że w pomieszczeniu, w którym przebywają, gęstnieje powietrze, oraz ścigani przez prawo przestępcy. Najczęściej stali bywalcy Nokturnu, pracownicy tamtejszych sklepów, złodzieje, oszuści i mordercy. (kwalifikacja: droga przestępcza będąca głównym źródłem utrzymania postaci, IV lub V poziom spaczenia, zawada: poszukiwany połączona z odpowiednią kreacją postaci, postać nie mogła otrzymać zawady przypadkowo lub niesłusznie)

Jeśli chciałbym Chesterowi poziom spaczenia z III na IV to czy oznacza konieczność zmiany pracy postaci przez tę charakterystyczną woń czarnej magii, gęstniejące powietrze wokół niej tak aby nie trafiła do Azkabanu za samo przyjście do pracy? Przychodzę też z sugestią: może zamiast tego zapachu przerzucić wpływ spaczenia na kolor aur? Nie zachodziłaby ewentualna konieczność zmiany całego konceptu postaci albo jego istotnych elementów.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
28.12.2023, 16:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.12.2023, 16:47 przez Eutierria.)  
Niezależnie od poziomu spaczenia, twoja postać zawsze będzie cuchnąć od używania czarnej magii, a na poziomie IV i V czarna magia powinna być dla niej czymś, z czego korzysta na porządku dziennym. Swąd czarnej magii jest już zakorzeniony w to forum dosyć mocno i zmieniony nie zostanie. Jeżeli chcesz się spaczyć, to myj się dokładnie, unikaj Bones'a i módl do Matki.

Aurowidzowie potrafią dostrzegać poziom twojego spaczenia już teraz (krytyk) i jest ich w twoim miejscu pracy całkiem sporo, wraz z dodatkowymi umiejętnościami (widzenie nici). Jeżeli dodałabym ci mus nadania sobie aury czarnomagicznej, którą oni by kojarzyli jako czarnomagiczną i mogli być pewni swego, to by cię taki aurowidz z PO w widzeniu aur skuł w jeden kwartał. Obecna mechanika jest dla ciebie zdecydowanie korzystniejsza (muszą mieć mocnego farta).

Niekorzystna jest natomiast sama w sobie kreacja postaci - napisałeś postać trudną i musisz się z tym zmierzyć. Czarnoksiężnik w biurze super wyszkolonych ludzi specjalizujących się w łapaniu czarnoksiężników to nie jest coś łatwego do grania i wydaje mi się, że nie powinno takie być.
Herald of Darkness
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód

Chester Rookwood
29.12.2023, 22:17  ✶  
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

Przychodzę z kolejnym pytaniem - co Chester wie o sprawie odciętej głowy Greybacka jako pracownik MM?
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
30.12.2023, 13:05  ✶  
Czy do odznak za rozegranie sesji z konkretną grupą (np. życie nabrało kolorów, A cóż ty za jeden, selekcja potworów) liczą się sesje z postaciami, które zostały wyszarzone, czy nie?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
30.12.2023, 13:10  ✶  
Heir, najpewniej nic. Możliwość uzyskania tych informacji dałam postaciom otagowanym w rachunku, ale patrząc na wasze relacje pewnie nikt ci ich nie przekaże.

Ceri, liczą się! Usunięte konta również się liczą. Karty postaci usuniętych kont znajdują się w archiwum i można tam sprawdzić poziom rozpoznawalności tej postaci.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 79 80 81 82 83 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa