02.03.2024, 12:12 ✶
Ale miałam laga, o co chodzi. <harold.jpg> Coś mi się po prostu źle kliknęło jak poprawiałam uprawnienia grupek. Dzięki za zauważenie tego.

Cytat:Nie ma możliwości na tym etapie dobrania nowej przewagi w zamian za to, co odpadło (należy poczekać z tym do rozliczenia kwartalnego).Rozumiem, czym to jest podyktowane, ale przez brak takiej możliwości wynikającej ze zmiany we mechanice, uważam to za problematyczne - z przyczyn ode mnie niezależnych na każdej postaci posiadającej przewagę teleportacji będę musiał usunąć zawady o łącznej wadze II i niekoniecznie jest mi to na rękę przez pozbawienie postaci czegoś, co jest dla niej istotne. A dodanie ich ponownie przy kolejnym kwartale to komplikacja.
(03.03.2024, 21:44 )Morrigan napisał(a): Philip,Jeśli nie mam czegoś w karcie postaci to trudno żebym pamiętał o odgrywaniu czegoś, czego tam nie ma i co się nie pojawi przez pół roku, rok albo dłużej. Pod tym względem jest to zmiana zupełnie nieprzemyślana, gdyż przerzuca ona na gracza konieczność posiłkowania się notatkami z tymi wszystkimi zawadami, co jest w moim odczuciu niekomfortowe przy więcej niż jednej postaci. Kwartał letni trwa wystarczająco długo, aby umożliwić wymianę tych przewag przed rozliczeniem.
nie jest to żadna komplikacja. W ramach wyjątku pozwalamy, by można było te odrzucone zawady sobie dobrać przy rozliczeniu tak, jakby posiadało się je ciągle i nadal możesz je sobie odgrywać. Jest to napisane w ogłoszeniu:
„Zawady, które przez to postaci odpadną, będzie można spokojnie sobie wziąć na nowo przy rozliczeniu kwartalnym, na podstawie wpisu ze zmianą.”
(03.03.2024, 21:55 )Morrigan napisał(a): Chcesz mi powiedzieć, że nie będziesz pamiętać jak odgrywać własną postać, dla której ta usuwana zawada jest tak bardzo istotna? Masz możliwość ciągle grać tak, jakbyś tę zawadę miał i przywrócić ją sobie w rozliczeniu. Poza tym nikt nie napisał, że musisz to zrobić dzisiaj, czas na zgłoszenie zmian został jasno określony.Po to mam kartę postaci aby sobie podejrzeć jej przewagi i zawady, jeśli tego potrzebuję - bo tak się składa, że pomimo tego wiem jak odgrywać własną postać to nie mam fotograficznej pamięci. Nadal podtrzymuję swoje zdanie, że pod tym względem nie zostało to przemyślane.