• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
19.03.2024, 21:15  ✶  
Ambro, to co opisałaś, nie wpisuje się w żadną przewagę (a może na to nie wpadłam, to proszę o sugestię), więc:
a) rzuć zaklęcie - ale ono nie będzie trwałe, prędzej czy później to zaklęcie przestanie działać i talia stanie się zwykłą talią,
b) znajdź jakiegoś rzemieślnika, który wpisuje się w klimat przedmiotu, jaki chcesz utworzyć i niech on ci go zrobi.
Zakładam, że talia ma mieć po prostu jakąś sentymentalną wartość dla dwóch postaci (a nie być nie wiem... narzędziem zbrodni, lol), więc nie uważam, żeby trzeba było tutaj dużo kombinować. Pwease

Stanley, tak. Ale o ile dobrze pamiętam, to nikt jeszcze z tej kostki nie korzystał, więc przecinając szlak, uważaj na bugi.

Neil, jeżeli to ma jakiś większy sens (na przykład rzucasz sobie kostką w tych postach i dopiero w następnym je interpretujesz) albo coś innego (jak to warzenie eliksirów ujęte w regulaminie) to jak najbardziej możesz dzielić to sobie na mniejsze posty. Jedyne co - no jak to nie ma uzasadnienia, to chyba po prostu nie ma co robić spamu (bo wszyscy będą mieli powiadomienia o tym, że piszesz sam ze sobą xD), ale nawet jak to zrobisz, to nikt się raczej gniewać nie będzie.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
19.03.2024, 21:16  ✶  
Okejoszka, dziemks. Nyan No tak u mnie to by miało sens, bo to suma, gdzie w oddzielnych postach rzucać mam kośćmi i co najmniej dwa razy musiałabym rzucić, czyli co najmniej dwa posty napisać. XD Ale teraz wiem! DZIĘKI!
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
19.03.2024, 21:38  ✶  
Robert, I'm so sorry, mam zawadę Ślepy jak kret III.

1. Chodziło mi nie tyle o wykonanie pieczęci bezpośrednio na papierze, a bardziej o takie trochę mniej typowe lakowanie korespondencji. Ot, wylanie wosku, stworzenie z niego takiej pieczęci zawierającej jakieś runy, wzmocnienie tego zaklęciem. Doprecyzuje, bo nie jestem pewna czy to było jakby tak do końca zrozumiałe? Bo lakowanie korespondencji to imo dość standardowe rozwiązanie. Pytanie czy przy takim lakowaniu da się nałożyć dodatkowe, drobne zabezpieczenie, które by uniemożliwiało zapoznanie się z zawartością przez kogoś nieuprawnionego.
Wosk to też nie jest trwały materiał, więc te runy w ogóle do tego nie pasują, ale świeczki robi się z wosku, więc wydaje mi się, że osoba z tą przewagą mogłaby zrobić jakieś świece z czyimś włosem, których by się używało do tego celu jako takie podstawowe zabezpieczenie (ale tutaj dobry byłby już rzut kością przy robieniu jej, bo ktoś może zechcieć to rozproszyć).

2. Przy okazji kolejne pytanie. Czy byłoby możliwe jakby to ująć... stworzenie świec, które oddziaływałyby wyłącznie na tą jedną, konkretną osobę (postać NPC)? Np. takich, które zostały stworzone z użyciem czegoś, co należy do przyszłej "ofiary" typu włos, krew, jakiś kawałek naskórka. Cokolwiek w zasadzie? Rozważamy to w kontekście naginania woli postaci. Jak długo taka świeca mogłaby później na ofiarę oddziaływać, o ile wgl?
Śmiesznie było odpisać najpierw na pierwsze pytanie, a potem przeczytać drugie. Tak, można. Ale jeżeli to mają być jakieś akcje organizacji, to coś takiego wymagałoby konsultacji z mistrzami i jakiejś konkretnej propozycji z waszej strony, bo ciężko mi odpowiedzieć na takie pytanie. Kto jest tym npc? Jak bardzo wbrew swojej woli ma działać? Skąd wy macie jego włosy? Jak mu tę świeczkę dacie? Czy jest oklumentą? Masa niewiadomych.

3. Czy z racji na to, że runy (pieczęcie) nakładane są raczej na bardziej trwałe materiały, czy możliwe byłoby nałożenie takowych na świece? Może nawet razem z konkretnymi zaklęciami? W celu wywołania jakiegoś określonego efektu?
Nie. Jeżeli zaklęcie ma się wchłonąć, to metal, drewno, kamulce.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
20.03.2024, 00:27  ✶  
Hej,
Nasunęło nam się kilka pytań. Co jest przed Hogwartem, wiem, że istnieje magiczne przedszkole, czy trafiają tam dzieci do 11 roku życia? Bo w mugolskim przedszkolu edukacja trwa krócej.
Po drugie jak działa takie miejsce edukacji, czy jest zamknięte w wakacje?
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
20.03.2024, 00:57  ✶  
Czy odznaka Jeszcze 950 i odrobię straty (rozegraj pięć pełnych sesji we własnej, wykupionej lokacji minimum pierwszego poziomu) dotyczy tylko i wyłącznie lokacji czy łapią się pod to też łodzie?
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
21.03.2024, 13:02  ✶  
Dobry, wylosowała mi się suma Żywopłot Blackthorna, no i jest sprawa, że to w Szkocji, a moja postać nie ma za grosz powodu, żeby tam być w jakikolwiek sposób. Więc mogę tę sumę napisać gdzie indziej? Nwm w Londynie czy okolicach albo w Dolinie Godryka? Czy nie ma takiej opcji i mam naciągnąć zachowania postaci i udawać, że magicznie ma hajs i motyw jechać na drugi koniec kraju chociaż ledwo ma piniondze do Doliny Godryka dojechać?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
21.03.2024, 16:53  ✶  
Nora, nie mamy tego w ogóle doprecyzowanego (poza lokacją - Pokątna), więc możesz tutaj ustalić cokolwiek (zwłaszcza że z oczywistych powodów znasz się na tym bardziej niż ja i na pewno stworzysz coś ciekawszego niż bezdzietna lambadziara). Jeżeli stworzysz jakieś opisy w tym temacie, możemy dodać je na przykład do realiów świata.

Seba, statki nie są lokacjami, więc to ich nie dotyczy. Możesz jednak zasugerować jakieś osiągnięcie dla posiadaczy statków.

Neil, nie ma takiej opcji. Jeżeli jakaś suma posiada konkretne miejsce, to trzeba wziąć je pod uwagę przy pisaniu sesji. Powód znalezienia się postaci w tamtym miejscu wymyślasz samodzielnie. Istnieje wiele sum z doprecyzowanym miejscem.
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
24.03.2024, 23:33  ✶  
Chciałabym zorganizować debatę, i czy na jej potrzeby mogę założyć że Amerykańska gazeta "New Magic Times" napisala artykuł w którym zarzuca Brytyjczykom, że w WB demokracja oraz wolność słowa kuleją?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
24.03.2024, 23:33  ✶  
Tak.

Felician Hollow
26.03.2024, 18:18  ✶  
Mam szybkie pytanie odnośnie spisu retrospekcji i dat z przeszłości.
Czy mogę to wszystko połączyć w jedno, tak żeby pomiędzy datami z historii postaci były linki do rozegranych retrospekcji i wszystko było ułożone chronologicznie zamiast w dwóch odrębnych tabelach?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 92 93 94 95 96 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa