28.10.2022, 06:34 ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.08.2023, 20:21 przez Eunice Malfoy.)
Sowa
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
pragnę jeszcze raz podziękować za przekazany na licytację datek. Załączam kopię pokwitowania oraz inne dokumenty. W kopercie znajduje się również zaproszenie dla Pani i Pani męża - liczę, że będziecie dobrze bawili się na balu, a być może któryś z licytowanych przedmiotów wzbudzi wasze zainteresowanie.
Z pozdrowieniami
Brenna A. Longbottom
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
corbeau noir
— light is easy to love — show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.
Mam nadzieję, że Ty i dziecko jesteście bezpieczni jesteś bezpieczna w Whiltshire. O co właściwie poszło z moją matką? Zdaję sobie sprawę, że nie przepadałaś za nią, ale dlaczego zaczęłyście rzucać w siebie klątwami?
Czy chodziło o tę przeklętą wazę, którą oddałaś na aukcję u Longbottomów? Powiedziałem jej, że to był mój pomysł, ale ona jak mantrę powtarzała, że jesteśmy niewdzięczni. Wydaje mi się, że przez jakiś czas nie będzie nas odwiedzała.
Nie musisz o tym ze mną rozmawiać w tej chwili. Wyślij mi chociaż patronusa na znak, że nic Ci nie jest. Proszę.
Twój,
Perseus
P.S. Ręka została zrośnięta za pomocą jednego zaklęcia, ale ona cały czas skarży się na ból. Wiem, że to moja matka, ale nie mogę wyzbyć się wrażenia, że jest przy tym nieco teatralna i próbuje mnie nastawić przeciwko Tobie.
corbeau noir
— light is easy to love — show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.
Wybacz, że śmiałem otworzyć Twoją korespondencję; wiedz, że nie przemawiała przeze mnie złośliwość, lecz zwykła pomyłka. Imię na kopercie było bowiem rozmyte, a sam czekam na podobną rozmiarem przesyłkę od Brytyjskiego Stowarzyszenia Magipsychiatrów.
Przyniosę Ci książkę wieczorem. Z ciekawości zacząłem ją czytać i za bardzo wczułem się w losy bohaterów. Przepraszam.
Baw się dobrze na spotkaniu z panem Lockhartem.
Twój,
Perseus
P.S. Jakkolwiek kocham moją matkę, na Twoim miejscu obraziłbym się za to porównanie.
Do listu dołączony był list od Darcy'ego, który omyłkowo trafił w ręce Perseusa.
if i can't find peace, give me a bitter glory
Czarodziej
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Około 175 centymetrów wzrostu. Jasnobrązowa czupryna, latem łatwo rozjaśniająca się od słońca. Młodzieńcza twarz, sprawiająca raczej przyjazne wrażenie. Dość szczupły, choć nie wymizerowany.
Mam nadzieję, że lektura będzie przyjemna. Czekam niecierpliwie na Twoją opinię: przyznaję, pisałem tę książkę w dużej mierze o kobiecym odbiorcy, co dla mężczyzny jest trudne, a chociaż testowałem ją na Daisy, ona zawsze była moją największą fanką. Koniec przyszłego tygodnia będzie doskonały. Co powiesz na herbaciarnię przy Pokątnej? Czy może wolisz jakieś inne miejsce?
Pozdrawiam
Darcy
PS. Żartowałem, nigdy bym Cię o to nie podejrzewał. Ale podobno jest zafiksowana na swojej rodzinie. Byłoby straszne, gdyby Cię to spotkało, więc pamiętaj o nas, starych znajomych!
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.
List przyniosła jedna z ministerialnych sówek. Dołączono do niego malutką fiolkę z galaretową substancją w środku. Mieszanina była na tyle gęsta, że z trudem się przelewała.
listopad 1971
Szanowna Pani Black,
Z uwagi na umiejętności, polecono mi Panią jako specjalistkę w temacie. Prowadzę sprawę, w której jednym z dowodów jest odnaleziony eliksir. Czy byłaby go Pani w stanie rozpoznać?
Załączam próbkę.
Auror P. Steward
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.
Nie jestem pewien co między wami zaszło, z Twojego listu wnioskuje, że nic pozytywnego. Wróciłaś już do Londynu?
Proszę nie rób niczego w emocjach, z doświadczenia wiem, ze nie jest to najlepsze rozwiązanie. Zaszyj się gdzieś, gdzie będziesz się czuła bezpiecznie, możesz nawet do mnie się wprowadzić na jakiś czas, żebyś miała kogoś obok siebie w trudniejszym momencie.
Daj sobie chwilę, aby ochłonąć i napisz mi, co zadecydowałaś.
Nie zamęczaj się tym,
E.
“An immense pressure is on me
♦♦♦
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down I just didn't expect them to be such losers
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
landlord, ex-auror
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.
nie bądź śmieszna, Perseus nie umie dodawać do dziesięciu bez użycia palców u rąk. Spodziewanie się z jego strony skrupulatnie zaplanowanego morderstwa, które ponadto miałoby przejść niezauważone nie tylko przeze mnie, ale i przez naszego ojca, to jak oczekiwanie śniegu w sierpniu.
Idź może na spacer i nie histeryzuj. Ewentualnie pozbądź się go pierwsza.
E.
Do listu dołączony był komplet kluczy z plakietką adresową "Al. Horyzontalna 24/3".
I was never as good as I always thought I was — but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show ~♦~
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
dobrze, w takim razie, że nie usłyszałem, bo mogło się to na Tobie (i na nas wszystkich) odbić w bardzo negatywny sposób, nie wspominając już o reakcji ojca, która i bez udziału BUMu nie będzie należeć do pozytywnych. Nie daj mu sobie wmówić, że wina jest tylko Twoja, jeżeli będzie próbował, chociaż wątpię, bo nawet ktoś taki jak on musi dostrzec, że cały ten ambaras wyszedł od żony Polluxa.
Kolejne spotkanie w Wiltshire będzie należeć do tych czarujących.
Odpocznij i odezwij się jakbyś czegoś potrzebowała.
Elliott
“An immense pressure is on me