Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
And the violence, caused silence
Who are we mistaken?
sława
IV
krew
czysta
genetyka
maledictus
zawód
Sędzia Wizengamotu
Czarownica o klasycznej, włoskiej urodzie odziedziczonej po matce.
Ma ciemnobrązowe (z pierwszymi siwymi włosami) trudne do ujarzmienia loki, w które zwykle wpina złote spinki i ozdoby. Oczy - o bardzo nienaturalnym, kobaltowym kolorze.
Bogowie pożałowali jej wzrostu. Ta poważna, dorosła kobieta ma zaledwie 149 cm wzrostu. Według kartoteki medycznej waży 37kg. Pachnie drogimi perfumami o zapachu jaśminu i ubiera się u magicznych projektantów, choć częściej można ją spotkać w przepisowym ministerialnym mundurku sędzi. Na przekór modzie czystokrwistych - uwielbia torebki, nienawidzi magicznych sakiew. Jej codzienna torebka z paryskiego magicznego domu mody jej zawsze wypchana po brzegi dokumentami, kosmetykami i innymi pierdołami, bez których nie może się obejść.
Ogólnie to kobietą jest ułożoną, kulturalną, chociaż pierwsza dzień dobry na ulicy nie powie.
22.08.2024, 10:42 ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.08.2024, 10:44 przez Lorien Mulciber.)
Próbowałam znaleźć odpowiedź, ale nadal nie jestem do końca pewna jak wygląda kwestia zakupu lokacji i parę kwestii z nimi związanymi.
Chciałabym wykupić lokację na poziomie 0, któremu jak dobrze rozumiem przysługują dwa podstawowe zabezpieczenia.
Czy koszt lokacji w niemagicznym londynie na poziomie 0 z załóżmy nałożonym zaklęciem WON i Odbicie wyniesie mnie 200 PD (?), a koszt wskazany w cenniku lokacji dojdzie dopiero przy chęci rozbudowy mieszkania na poziom I ?
Czy lokacje na poziomie 0 nie obowiązuje dobór cech?
Czy jeśli zaczekam z fabularnym zakupem lokalizacji do fabularnego września, będę mogła ją rozliczyć dopiero w kwartale zimowym (jako zakup z kwartału jesiennego) czy mogę wpierw ją zakupić w ramach rozliczeń pierwszokwartałowych i rozegrać fabułę pod to już na jesień?
Z opisu sieci Fiuu wynika, że za włączenie kominka do sieci odpowiada Biuro Główne Sieci Fiuu. Na ile samo biuro wie dokąd, w jakim czasie i jaki czarodziej się między kominkami przemieszcza?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
Chciałabym wykupić lokację na poziomie 0, któremu jak dobrze rozumiem przysługują dwa podstawowe zabezpieczenia. Tak.
Czy koszt lokacji w niemagicznym londynie na poziomie 0 z załóżmy nałożonym zaklęciem WON i Odbicie wyniesie mnie 200 PD (?), Tak.
a koszt wskazany w cenniku lokacji dojdzie dopiero przy chęci rozbudowy mieszkania na poziom I? Tak.
Czy lokacje na poziomie 0 nie obowiązuje dobór cech?
Nie, nie obowiązuje jej dobór cech.
Czy jeśli zaczekam z fabularnym zakupem lokalizacji do fabularnego września, będę mogła ją rozliczyć dopiero w kwartale zimowym (jako zakup z kwartału jesiennego)
Tak.
czy mogę wpierw ją zakupić w ramach rozliczeń pierwszokwartałowych i rozegrać fabułę pod to już na jesień?
Nie, musisz rozegrać to teraz.
Na ile samo biuro wie dokąd, w jakim czasie i jaki czarodziej się między kominkami przemieszcza?
Na pewno da się jakoś odgrzebać skąd dokąd podróżowano, ale bez szczegółowych detali.
Niewymowny
Jeśli mnie nie lubisz, to twój problem, a nie mój.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny - Departament Tajemnic / Komnata Śmierci
Wysoki blondyn, mierzący 194 cm wzrostu. Jego niebieskie oczy przejawiają najczęściej chłód, odwagę, opanowanie, tajemniczość. Nie łatwo odczytać jego zamierzenia i jakie może mieć intencje względem osób drugich.
Czy można prosić o przypisania na moje konto Nicholasa post Theona, dotyczący opisu Rodziny Travers?
Ułatwiłoby mi dokonywanie zmian opisowych, gdyby zaszła taka potrzeba.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Usunęłam nietrwale post Theona i wysłałam ci jego treść na PW (sprawdź skrzynkę). Możesz teraz dodać tam swój post.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.
Dzień dobry przychodzę z pytaniem: czy osoba urodzona w rodzinie Greyback musi posiadać genetykę wilkołaka?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down I just didn't expect them to be such losers
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
landlord, ex-auror
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.
Mam pytania dwa, obydwa o kreację postaci:
1. Biorąc pod uwagę, że koniec kwartału powoli się zbliża, jeśli stworzyłabym postać gdzieś teraz na dniach, czy musiałabym nabijać na niej 10k słów i ją rozliczać?
2. Jeśli na powyższe odpowiedź jest przecząca, jak wyglądają zmiany pierwszokwartałowe dla takiej postaci z końcówki? Może wprowadzać zmiany do kapejki tylko do końca lata, czy wtedy okres łaski załapie się też na jesień?
DZIENA Z GÓRY, PZDR
I was never as good as I always thought I was — but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show ~♦~
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
2) Przedłużymy ci ten okres na jesień też (o ile się nie rozliczysz).
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.
Lupka mnie zawiodła pod tym względem. Czy czarodzieje chorują na raka? Zwłaszcza pytam o raka płuc przez palenie Morpheusa, pytam też ogólnie, skoro chorują na przynajmniej część ludzkich chorób przewlekłych (cukrzyca).
And when I call you come home
A bird in your teeth
the end is here