• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
#1,451
20.10.2024, 19:20  ✶  
Czy w wątkach otwartych z kotami jedna postać może brać udział w dwóch sesjach?
Nie, że wciskając się na chama tylko jak komuś brakuje uczestników ofc.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
#1,452
21.10.2024, 15:45  ✶  
Ja mam pytanie związane z hodowlą smoczogników.

Rozumiem, że muszę sobie wykupić do tego lokację, ale ile by ona kosztowała, jeśli chciałabym ją umieścić na terenie rezerwatu smoków w Snowdonii?
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,453
22.10.2024, 23:28  ✶  
Dobry wieczór, przychodzę z pytaniem odnośnie sesji zawodowych  Słodziutki Mam już napisane dwie (to znaczy jedną, a drugą zaraz skończę), ale nie chcę dokładać Wam pracy przy rozliczeniach, więc czy mogę zgłosić zakończone sesje pracownicze z lata jak będziemy już dawno w jesieni, czy to za późno i przypał? Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru  Loffki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,454
25.10.2024, 08:58  ✶  
@Cathal Shafiq

Każda postać. Jeżeli wyniki będą nie do pogodzenia ze sobą albo pojawi się jakiś inny problem, to po prostu dajcie znać i coś się wyklepie.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,455
25.10.2024, 08:59  ✶  
@Thomas Figg

Można brać udział w kilku wątkach. To jest moje wydarzenie, pytanie powinieneś skierować bezpośrednio do mnie.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,456
25.10.2024, 09:00  ✶  
@Atreus Bulstrode

A jak ta lokacja ma wyglądać (fabularny opis)?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,457
25.10.2024, 09:02  ✶  
@Perseus Black

Nie istnieje zasada, która kazałaby ci zgłosić to już teraz - możesz to zrobić nawet w styczniu 2025.
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
#1,458
26.10.2024, 18:45  ✶  
Heloł,

przychodzę w sprawie rozliczeń letnich. Wymagane jest teraz poprawienie zawad i przewag w taki sposób, żeby nie miały w opisie tekstów co do mechanicznego działania danych umiejek - czy ten wymóg jest skierowany do osób, które w KP umieściły tylko mechaniczny opis?

Pytam, bo nie do końca wiem, jak to odbierać chociażby na Sebastianie, gdzie mam np. narracyjny opis zawad Samotnik i Wada wzroku z dopiskiem na samym końcu o dodatkowym elemencie mechanicznym. Czy w takim układzie też muszę usunąć te wzmianki?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,459
26.10.2024, 19:49  ✶  
@Sebastian Macmillan

Tak. Opisy mechaniczne mogą się zmienić (a nawet powiem - zmienią się, cały czas dyskutujemy o zmianach związanych z balansem gry i tak dalej) i takie mechaniczne wzmianki później by wszystkich myliły, bo w karcie miałbyś -10, a w mechanice gry byłby już opis -5.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
#1,460
27.10.2024, 19:48  ✶  
Buona sera, mam pytanie dotyczące przewagi Rosierów. Jak mam rozumieć to, że "wytrzymałość wszystkich ubrań tworzonych przez Rosierów jest zwiększona o 1"? Czy póki co mam to interpretować tak, że te ubrania są po prostu trochę bardziej wytrzymałe?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 144 145 146 147 148 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa