• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,491
30.10.2024, 18:04  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.11.2024, 20:44 przez Neil Enfer.)  
Dziemki Nyan

To mam jeszcze pytanie. Kiedyś pytałam czy w magicznym Londynie jest prąd, ale nie było go. Zastanawiam się więc, bo akumulatory chyba jeszcze przed 1900 rokiem. Więc czy moja postać może mieć taki akumulator co idk miksera czy coś? XD Że sobie podłącza i cyk pyk działa?

Bo jak nie ma prądu, to jest podłączony gaz? Czy jego tez nie ma i trzeba sobie butlę gazową zapodać do domu jak ktoś chce żyć bardziej po mugolsku?

Bo w takim razie jak nie ma prądu, to nie ma lodówek, jedzenie się niszczy. Zakładać mogę, że idk każda postać defaultowo umie magią rozpalić ogień? Albo rzuć czar, że np w jakiejś szafce jest strasznie zimno jak w lodówce i trzyma się tam rzeczy co się szybko psują?

I wyszła sprawa taka, że zmieniam pracę mojej postaci i rozmowa kwalifikacyjna i zatrudnienie będą na początku nowego kwartału, to mam jakby już wpisać w kp w miejscu pracy nowe miejsce pracy co nie?
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
#1,492
02.11.2024, 10:34  ✶  
Dzień dobry,
Czy jeśli chciałabym wziąć w rozliczeniu letnim lokację 0 na podziemnych ścieżkach (bez żadnych ulepszeń - tylko opis) to czy kości zawalenie i szczury będą ją obowiązywać jeszcze w kwartale letnim czy dopiero na jesień?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,493
02.11.2024, 11:55  ✶  
@Neil Enfer

Zastanawiam się więc, bo akumulatory chyba jeszcze przed 1900 rokiem. Więc czy moja postać może mieć taki akumulator co idk miksera czy coś? XD Że sobie podłącza i cyk pyk działa?
No jasne, że możesz go sobie kupić, mając wysoką wiedzę o świecie i fundusze, ale większość czarodziejów zapytałaby - po co, skoro masz zaklęcia, które zrobią dokładnie to samo. Translokowanie tłuczka do ziemniaków albo moździerza to raczej najniższy próg czarowania, zrobi to każdy czarodziej.

Bo jak nie ma prądu, to jest podłączony gaz?
Nie. Czarodzieje działają oldschoolowo.

Bo w takim razie jak nie ma prądu, to nie ma lodówek, jedzenie się niszczy.
Jedzenie niszczy się tak samo, jak niszczyło się przed wynalezieniem lodówek. Istnieje masa sposobów na to, żeby jedzenie się nie zepsuło, możesz zgooglować coś w stylu „jak radziły sobie z tym i z tym nasze babcie”.

Zakładać mogę, że idk każda postać defaultowo umie magią rozpalić ogień? Albo rzuć czar, że np w jakiejś szafce jest strasznie zimno jak w lodówce i trzyma się tam rzeczy co się szybko psują?
Umiesz robić takie rzeczy zgodnie z mechaniką dziedziny magii, jaką jest kształtowanie. U ciebie jest ona niska, więc to zimno z szafki szybko zniknie, musisz odnawiać to zaklęcie co jakiś czas. I tak, twoja postać potrafi rozpalić ogień - może mieć krzesiwo, zapalniczkę, zapałki...

I wyszła sprawa taka, że zmieniam pracę mojej postaci i rozmowa kwalifikacyjna i zatrudnienie będą na początku nowego kwartału, to mam jakby już wpisać w kp w miejscu pracy nowe miejsce pracy co nie?
Skoro robisz coś w przyszłym kwartale, to nie zmieniasz tego w kwartale bieżącym.

Moja rada - wynajmij sobie mieszkanie w mugolskim Londynie i wszystkie twoje problemy znikają. Wydaje się to też zgodne z charakterem postaci.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,494
02.11.2024, 11:56  ✶  
@Baldwin Malfoy

Te kości nie obowiązywać będą nigdy, bo lokacje na poziomie zerowym nie posiadają cech.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,495
02.11.2024, 15:11  ✶  
Oki. Czyli jak obecnie postać nie ma pracy bo się zwolniła na koniec kwartału letniego, a w kolejnej zatrudnią mnie dopiero na początku kwartału jesiennego, więc nie mogę jej wpisać jako zmianę w rozliczeniu, to w trakcie kwartału jesiennego mogę przyjść i powiedzieć ,,hejo, proszę o edycję kp, bo zmieniłam miejsce pracy"?
Olbrzymka
Draco dormiens nunquam titillandus.
krew
genetyka
zawód
Patrzysz i zastanawiasz się, czy masz do czynienia z olbrzymem, który zgubił się w Londynie. Barczysta, wysoka na blisko dwa metry, o twardych rysach twarzy. Dopiero później, jak już przyzwyczaisz się do jej wyglądu, zauważasz pewne drobnostki. Kartoflany nos zdobi poprzeczna blizna, przebiegająca na jego grzbiecie. Miodowe oczy spoglądają na świat ze spokojem, który ociepla serce i daje odetchnąć. Włosy ciemnobrązowe, prawie wpadające w czerń, skręcają się i falują, jeżeli ich właścicielka wypuści je z niedbałego warkocza. Olbrzymka zdaje się mocno stąpać po ziemi, ale znać w tym kroku delikatność.

Regina Rowle
#1,496
02.11.2024, 22:05  ✶  
Czy jeżeli nie rozliczyłam żadnego kwartału, to nadal mogę wprowadzić w karcie postaci zmiany pierwszokwartalne (też spowodowane zmianami dotyczącymi teleportacji)? Z góry dziękuję za odpowiedź. Uśmiech
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,497
03.11.2024, 02:04  ✶  
@Neil Enfer

Takie zmiany w karcie nanosimy przy rozliczeniu, więc albo zatrudnij się w lato, albo wpisz w karcie „bezrobotny / poszukujący pracy”.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,498
03.11.2024, 02:06  ✶  
@Regina Rowle

Zmiany pierwszokwartalne cię już nie dotyczą, ale zmiana mechaniki teleportacji i uzupełnienie karty o dodatkowe pola tak - kiedy odzyskasz kolor zgodnie z regulaminem forum, wypiszę ci wszystkie brakujące lub wymagające poprawienia elementy i naniesiesz je na kartę.

Czarodziej
Is it Antique? Is it... worth something? Then fuck off - IT IS MINE
krew
genetyka
zawód

Folklore Shafiq
#1,499
03.11.2024, 17:50  ✶  
Tak więc potrzebuję pomocy.
Moja postać posiada własną księgarnię, w której również prowadzi swój drugi biznes. Chcę stworzyć opis tej lokacji, bo zależy mi na tym, aby gracze, z którymi będę prowadził tam rozgrywki mieli poczucie integralności świata. Zgodnie z opisem (zwłaszcza, że mam status bogacz) mogę sobie stworzyć lokację poziomu 0 za darmoszkę. Widzę, że posiadam w tym również 2 podstawowe zabezpieczenia - tak wynika z opisu w dziale. Czy w takim razie mogę zrobić taką lokację i gdzie mam umieścić opis do zaakceptowania?
Ponadto dostałem niepokojącą informację, że lokale w wrześniu i tak płoną, więc mój lokal i tak się spali. Nie rozumiem jak ma to wyglądać i prosiłbym o jakieś bardziej dokładne wyjaśnienie.
Prosiłbym też o informację jak uzupełnić "profil gracza". Czy mam po prostu stworzyć tam kolejny post, który następnie będzie przeklejony do mojego profilu?

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód

The Edge
#1,500
03.11.2024, 18:01  ✶  
@Folklore Shafiq

Zgodnie z opisem (zwłaszcza, że mam status bogacz) mogę sobie stworzyć lokację poziomu 0 za darmoszkę.
Każdy może stworzyć lokację tego poziomu za darmo, to nie ma nic wspólnego ze statusem majątkowym. Jest to szerzej opisane tutaj.

Widzę, że posiadam w tym również 2 podstawowe zabezpieczenia - tak wynika z opisu w dziale.
Tak.

Czy w takim razie mogę zrobić taką lokację
Tak.

gdzie mam umieścić opis do zaakceptowania?
Musisz stworzyć kartę posiadania. Ponieważ to twój pierwszy kwartał gry możesz skorzystać z tego wątku.

Ponadto dostałem niepokojącą informację, że lokale w wrześniu i tak płoną, więc mój lokal i tak się spali. Nie rozumiem jak ma to wyglądać i prosiłbym o jakieś bardziej dokładne wyjaśnienie.
Jedyne informacje, jakie twoja postać posiada na ten temat znajdują się tutaj. Po więcej obserwuj nadchodzące ogłoszenia.

Prosiłbym też o informację jak uzupełnić "profil gracza". Czy mam po prostu stworzyć tam kolejny post, który następnie będzie przeklejony do mojego profilu?
Czy to rozwiązuje problem? Zapewne chodzi ci o edycję tego posta lub tych pól, ale najlepiej przeczytaj cały podlinkowany wątek.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 148 149 150 151 152 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa