• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.11.2024, 11:10  ✶  
"Nie zdradzę ci opinii kogoś z klątwołamaniem póki ktoś z klątwołamaniem nie obejrzy jej fabularnie."

-> tutaj nie wyraziłam się dość jasno, więc doprecyzuję: ktoś z klątwołamaniem już jest na miejscu i jest to sama Tessa, która posiada tę przewagę - czy będzie w stanie z tej umki coś powiedzieć (choćby czy eee... ta umka jakąkolwiek wiedzę na ten temat daje, czyto niezwiązane i nie ma sensu iść tą drogą), czy trzeba ciągnąć ją do kogoś innego z uzdrawianiem oraz klątwołamaniem?

"Te koty istnieją, więc możesz zadawać im pytania i to konsultować."
-> chodzi mi konkretnie o przewagę rodową kotów Figgów, czyli odprawienie kociego rytuału, czy koty graczy mogą to zrobić, czy nie - bo graczka, do której bym z tym ewentualnie szła, sama nie jest pewna, jak działa ta przewaga. Jeśli przewaga jest nieaktywna, to zakładam, że nie ma sensu za bardzo iść je pytać "ej, co wiecie o tym, co dzieje się w Kniei". (Chyba że to odpowiedź odnośnie pytania, czy opisane działanie rytuału w kości przekazały koty, czy miała się dowiedzieć empirycznie.)

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
14.11.2024, 12:41  ✶  
Mam głupie pytanie, co do sesji z widmami, chodzi mi o zew.
Czy te kamienie są przytwierdzone do ziemi jakimś zaklęciem, czy jest szansa, że uda mi się jeden ukraść? xD
Syn czarnoksiężnika
sława
IV
krew
czysta
genetyka
dziedzic Slytherina
zawód
Archeolog
Cathal wdał się w dużej mierze w matkę z Gauntów: po niej ma dość jasne włosy i jasne oczy. Mężczyzna bardzo wysoki, około 192 cm wzrostu, któremu wyraźnie nie był w życiu obcy wysiłek fizyczny. Gdzieś pomiędzy trzydziestką a czterdziestką.

Cathal Shafiq
18.11.2024, 10:38  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2025, 10:52 przez Mirabella Plunkett.)  
Miesiąc miłości, prompty

1.
Losowanie
Plotka
2. Losowanie

Zamówienie
3. Losowanie
Udajemy metaforycznie ślepego
4. Losowanie
Realizacja - oglądanie podobnebo obrazu
5. Losowanie
Realizacja - podobny posąg

adnotacja moderatora
Zaakceptowane @Cathal Shafiq
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.11.2024, 11:35  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.11.2024, 11:35 przez Eutierria.)  
@Brenna Longbottom

Niech Tessa opisze swoje działania i rzuci raz kością na wiedzę i rozproszenie (łącznie dwa rzuty - po jednym na statystykę).

Jeżeli jakakolwiek przewaga miałaby nie działać lub nie mieć zastosowania, lub jest niezrozumiała, to ten konkretnie gracz zawsze może do mnie przyjść.
Koty Figgów to aktualnie postacie niezależne (nie widzę żeby ktoś nimi grał), możecie skonsultować ze mną otrzymywane od nich informacje, ale zadawane pytania muszą mieć pokrycie w fabule - tj. zadajcie im fabularne pytania i przyjdźcie po odpowiedź.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.11.2024, 11:38  ✶  
@Geraldine Yaxley

Znajdujesz się w kromlechu, to są naprawdę spore kamulce, nie uniesiesz ich w rękach. Nie są przytwierdzone do ziemi na cokolwiek innego niż grawitację, możesz je podnieść i gdzieś przesunąć, ale musisz wpaść na to jak (no i zadecydować czy to ma sens). Pamiętaj o tym, że to sesja związana z wydarzeniem (musi być rozegrana zgodnie z mechaniką gry).
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
18.11.2024, 11:41  ✶  
(18.11.2024, 11:38 )Eutierria napisał(a):
@Geraldine Yaxley

Znajdujesz się w kromlechu, to są naprawdę spore kamulce, nie uniesiesz ich w rękach. Nie są przytwierdzone do ziemi na cokolwiek innego niż grawitację, możesz je podnieść i gdzieś przesunąć, ale musisz wpaść na to jak (no i zadecydować czy to ma sens). Pamiętaj o tym, że to sesja związana z wydarzeniem (musi być rozegrana zgodnie z mechaniką gry).

Czy mogę sobie transmutować kamień w piórko? i po prostu zanieść go do domu, gdzie się zamieni w kamień znowu, bo wiadomka, że transmutacja jest chwilowa
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.11.2024, 12:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.11.2024, 12:00 przez Eutierria.)  
@Geraldine Yaxley

Próbujesz dokonać olbrzymiej zmiany czegoś czego nie jesteś w stanie udźwignąć w coś co praktycznie nie posiada wagi. To musi być chociaż minimalnie zbliżone gabarytem żeby ułatwić ci przeniesienie tego z miejsca na miejsce, ale nie może być aż tak drastyczną zmianą.

Jeżeli to zostanie rozegrane na fabule proszę o wyraźną informację w moim temacie (muszę o tym poinformować zainteresowanych).
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
właścicielka antykwariatu
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
18.11.2024, 19:50  ✶  
hullo, to ja ponownie... zgodnie z tym, co było pisane wcześniej z Brenną - przychodzę z postem, który wklepałam dosłownie przed chwilą i razem z pytaniem czy to wystarczy żeby koty się na mnie nie wypięły? tzn, czy mam to jednak rozpisać, a także czy te moje działania z Rozpraszaniem cokolwiek dawają?

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.11.2024, 22:31  ✶  
@Quintessa Longbottom

Napisałam wam skromną wiadomość w wątku.
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
20.11.2024, 01:45  ✶  
Hej, czy mogę rzucić kością (nie wiem na co - Percepcja?), czy udało mi się zrobić zdjęcie poczwary?

O tutaj
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 36 37 38 39 40 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa