• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje

Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje
☽
She just smiled. You know,
that her smile, that means,
you don't know me at all,
you never will.
krew
genetyka
zawód
Sto pięćdziesiąt pięć centymetrów czystego chłodu. Sprawia wrażenie pewnej siebie, ale i zagadkowo niedostępnej. Doskonale potrafi manipulować wzrokiem – duże, niebieskie oczy zdecydowanie jej w tym pomagają. Jest filigranowa, ma długie blond włosy, które zwykle delikatnie falują; zadbaną cerę i niewielkie piegi na twarzy. Niski wzrost nadrabia uniesionym podbródkiem i głośnym, choć nieco wysokim głosem.

Sandie Bell
04.11.2024, 00:22  ✶  
Przychodzę w sprawie tego rzutu! Chcę zostać na miejscu i moje pytanie brzmi jak powinnam to teraz interpretować – stosować się do rzutu już od następnego posta? A jeśli tak, to co z Marlene, czy ona też powinna się przy swoim odpisie do tego zastosować?

She sought death on a queen-sized bed and he had said,
darling, your looks can kill, so now you're dead.
Widmo
Lost in the serenity
Found by the water
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
06.11.2024, 15:04  ✶  
Jeśli chodzi o tę sesję, to postać nie powinna znaleźć się w Palarni Changów właśnie ze względu na losowość kości. Kość dała taki wynik, który zmusza postać do zgubienia się na Ścieżkach i uniemożliwia dotarcie do palarni Changów. Zastosuj się do niej od następnego posta. Po Twoim drugim w tej sesji poście, w którym odkrywasz że coś na ciebie sapie i się zgubiłaś ale nie chcesz uciekać, oznacz mnie. Ze względu na to, że postać nie dotarła do palarni, Marlene nie ma jak się odnieść do tej kości bo czeka na Ciebie w umówionym miejscu - może co najwyżej pójść cię szukać lub spotkać na Ścieżkach, ale wg wyniku kości i tak przez 8 godzin jesteś na Ścieżkach sama.

Jeżeli chcesz uniknąć takich sytuacji w przyszłości, Marlene może zabrać cię na Ścieżki i zaprowadzić w konkretne miejsce: pozwala jej na to przewaga Znajomość półświatka III.

@Sandie Bell
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
09.11.2024, 14:24  ✶  
Cześć, chciałabym spytać o możliwość zmiany (poprzez rozliczenie) jednego faktu o tatuażu Icarusa. Ma on dziarkę z "SPQR", ale przeczytałam, że w Oku tatuaże członków organizacji są zamaskowane. Czy mogłabym zmienić opis tego tatuażu (w Cechach szczególnych) na taki, że jest to jednak właśnie dziara członków Oka (zamaskowana jako SPQR)? Dodatkowym argumentem za tym jest fakt, że Icarus ma cechę "znajomość półświatka", gdzie napisałam, że kiedyś ojciec wprowadził go w świat mafii. Jest też oczywiście Prewettem.
Leśna powsinoga
Może lew jest silniejszy od wilka, ale wilka nigdy nie widziałem w cyrku.
sława
III
krew
czysta
genetyka
wilkołak
zawód
Magiłowca
Niewysoka, mierząca około 155 cm. Ma wysportowaną sylwetkę i gibki chód, zdradzający że dużą część czasu poświęca na aktywność fizyczną. Faye ma brązowe włosy, mieniące się rudością w świetle słonecznym, oraz jasnobrązowe oczy. Usta są wiecznie rozciągnięte w uśmiechu, a nosek zadarty.

Faye Travers
14.11.2024, 12:51  ✶  
Faye chce dobrowolnie udać się na przesłuchanie w sprawie tego, co się stało w Dolinie Godryka (link) w związku z jej przemianą. Fabularna data sesji: 30 sierpnia. Mogłabym poprosić o MG z mocami przerobowymi o poprowadzenie sesji? A jeżeli nikt takich mocy nie ma, to czy może zostać odnotowane gdzieś, że Travers to zrobiła, żeby nie robić sobie problemów i nie unikać odpowiedzialności za przemianę na oczach mugoli?
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.11.2024, 16:14  ✶  
@Icarus Prewett

1) To jest pierwszy kwartał istnienia twojej postaci, możesz to bez przypału zmienić tutaj.

2) Tak możesz również zmienić to w rozliczeniu, ale wtedy ten drugi tatuaż (oka) jest dodany chronologicznie później (no bo dziara SPQR już istniała).
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
15.11.2024, 16:15  ✶  
@Faye Travers

W związku z tym, że to moje wydarzenie, wyznaczę do tego osobę i wesprę ją za kurtyną.
strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Przedsiębiorca
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
16.11.2024, 20:34  ✶  
(15.11.2024, 16:14 )Eutierria napisał(a):
@Icarus Prewett

1) To jest pierwszy kwartał istnienia twojej postaci, możesz to bez przypału zmienić tutaj.

2) Tak możesz również zmienić to w rozliczeniu, ale wtedy ten drugi tatuaż (oka) jest dodany chronologicznie później (no bo dziara SPQR już istniała).

Dziękuję. Już napisałam w zmianach pierwszokwartałowych http://secretsoflondon.pl/showthread.php...0#pid60560
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
26.11.2024, 01:08  ✶  
Trochę głupie pytanie, ale wolałabym mieć pewność D:

"Otoczony kręgiem świec widmowidz przeżywa retrospekcję związaną z trzymanym w dłoni przedmiotem."

Czy widmowidz może wejść w trans tylko jeśli jest otoczony kręgiem świec, czy bez nich również?
Evil Prince
The devil doesn't bargain, he'll only do you harm again
krew
genetyka
zawód
Średniego wzrostu (metr siedemdziesiąt osiem) chłopak o ciemnych włosach i orzechowych oczach. Zawsze uśmiechnięty, choć pod uśmiechem skrywa swoje prawdziwe intencje, które nie są tak miłe.

Theo Kelly
29.11.2024, 19:28  ✶  
No elo pusie, Beza mi kazała męczyć was tutaj.

No więc planuje rozegrać sesję z innym zamachem po 4.09 ale przed 8.09 - jako ze zamachy były ogólnie na infrastrukturę kolejową. "Zaplanowałem", że coś takiego wydarzy się w Wennington, generalnie uszkodzony ma zostać budynek dworca mają być ranni ewentualnie 1-2 zabitych mugoli.

Czy mogę dostać zielone światło na to?  Słodziutki
Widmo
Lost in the serenity
Found by the water
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
30.11.2024, 00:50  ✶  
Jeśli chodzi o tę część zamachów mugolskich (tak wnioskuję po pytaniu) to pewnie, miłej zabawy @Theo Kelly Serduszko
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (34): « Wstecz 1 … 20 21 22 23 24 … 34 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa