24.11.2024, 17:36 ✶
1. Nie uzupełniasz żadnej magicznej listy. Nie musisz się też spodziewać tego gościa. Jednego dnia możesz spodziewać się odwiedzin teściowej z ciastem, innego nie chcesz, żeby widziała twój barłóg w sypialni. Po prostu nie chcesz, żeby ktoś mógł tam wejść i on nie może tam wejść.
2. Jak najbardziej można to utrzymać czasowo, ale nie do przesady - to jest przewidziane jako czar do wykorzystania w sesji, a nie jako uzupełnienie jakiejś trwałej relacji. Więc jeżeli rzucisz to na kogoś na początku walki, to nie widzę problemu, ale tydzień później, albo po teleportacji na drugi koniec kraju takie połączenie już nie powinno działać.
3. W momencie robienia tej przewagi miałam w głowie następującą wizję: lista piór, z której każdy posiadacz przewagi może wybrać jedno. To pióro należy do ptaka, którego w danym kwartale zabił jego kot. Kot tego ptaka oczywiście przynosi w darze właścicielowi - kładzie go na wycieraczce, albo rozkosznie miauczy, obierając go z piór w jego łóżku... Każde to pióro miało mieć inne właściwości.
Aktualnie jak widzisz tej mechaniki nie ma (ale propozycje piór mam zebrane). Więc czy opis się pojawi - tak. Czy zrobię go szybko - nie wiem. Czy możesz go zrobić za mnie - tak. Czy przekażę ci moje materiały - tak. Czy możesz wymyślić coś swojego na czas tego kwartału skoro nie ma mechaniki i ja ci to zatwierdzę - również tak.
W widmach ujęłam to, jak mogłoby to wyglądać gdyby działało.