• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,561
16.01.2025, 12:39  ✶  
@Alfred

Nie odpisałam ci, bo z tego co wiem, rozwiązujesz już tę zagwozdkę z osobą sprawdzającą twoje KP, ale jeżeli jest inaczej, to możesz dać mi znać. (W dużym skrócie czysta - bo mamy na forum czystokrwistą rodzinę Yaxley i nikt tej czystości u nich nie podważył.)
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,562
16.01.2025, 12:44  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.01.2025, 12:44 przez Eutierria.)  
@Morpheus Longbottom

Jest bardzo seksi szmeksi luksusowym towarem, który mogła sprzedać tylko i wyłącznie ta rodzina - rodzina będąca pod protekcją DT i używająca tego do celów archiwizacji. Kanonicznie jest jeszcze jeden egzemplarz - ma go Albus Dumbledore i trzyma go w Hogwarcie, Sauriel tego nie wie (i raczej ciężko mu się dowiedzieć, więc tego w odpowiedzi nie uwzględniłam, bo to żaden trop).
Porządny Ochroniarz
Nigdy nie wiesz, kiedy śmierć zapuka do twych drzwi.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Handlarz Świecami i Kadzidłami
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
#1,563
18.01.2025, 13:13  ✶  
Witam,
Przychodzę z pytaniem odnośnie rozliczeń moich dwóch postaci: Laurence Lestrange i Richard Mulciber

Rozliczenia wszystkich swoich postaci wrzuciłam w terminie. Jednakże w przypadku tych dwóch, zbrakło mi czasu aby wprowadzić poprawki. Jednego ze sprawdzających prosiłam o kilka dodatkowych dni na ich wprowadzenie - nie otrzymałam na to zgody. Po tych paru dodatkowych mi potrzebnych dniach na je wprowadzenie, wchodząc na forum zauważyłam, że wykreślono mi te dwa konta. Poprawki zostały od razu wprowadzone, ale odpowiedzi żadnej zwrotnej w ich sprawie nie było. Jedynie jedna opcja jaką mi podsunięto, to aktywowanie postaci.

Pytanie więc:
Czy jeżeli odzyskam kolor na Laurencu i Richardzie (zgodnie z zasadami napisania pełnej sesji i zgłoszenia się), to rozliczenia zostaną ponownie rozpatrzone?
Zależy mi na tym, aby mieć ten proces za sobą. Gdyż planuję Laurenca przenieść na drugi plan.
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
#1,564
18.01.2025, 13:33  ✶  
@Richard Mulciber

Oprócz wrzucenia rozliczeń w terminie, był jeszcze drugi termin określony w temacie rozliczeń, z powodu przekroczenia go, Twoje postaci, których to dotyczyło, zostały przeniesione do nieaktywnych:
Cytat:Na poprawę masz 2 tygodnie od momentu wysłania poprawek przez sprawdzającego.

I tak, możesz ponownie je aktywować wedle zasad w temacie powrotów z nieaktywności. Rozliczenia nie zostaną jednak ponownie rozpatrzone, bo czas na ich rozliczenie minął. Natomiast jeśli zależy Ci na przeniesieniu postaci na drugi plan – możesz to zrobić w dowolnym momencie po aktywowaniu postaci, procedurę co do tego znasz.
Porządny Ochroniarz
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
183cm wzrostu. Brązowe oczy i włosy, u których można dostrzec siwe kosmyki. Często widnieje u niego zarost. Ogolony gładko jest tylko wtedy, kiedy brat każe mu się "ogarnąć". Ubiera się zawsze odpowiednio do sytuacji.

Richard Mulciber
#1,565
18.01.2025, 15:54  ✶  
(18.01.2025, 13:33 )Morrigan napisał(a): @Richard Mulciber

Oprócz wrzucenia rozliczeń w terminie, był jeszcze drugi termin określony w temacie rozliczeń, z powodu przekroczenia go, Twoje postaci, których to dotyczyło, zostały przeniesione do nieaktywnych:
Cytat:Na poprawę masz 2 tygodnie od momentu wysłania poprawek przez sprawdzającego.

I tak, możesz ponownie je aktywować wedle zasad w temacie powrotów z nieaktywności. Rozliczenia nie zostaną jednak ponownie rozpatrzone, bo czas na ich rozliczenie minął. Natomiast jeśli zależy Ci na przeniesieniu postaci na drugi plan – możesz to zrobić w dowolnym momencie po aktywowaniu postaci, procedurę co do tego znasz.

Trochę nie rozumiem takiego podejścia. Człowiek poświęcił czas, mimo jego braku, aby ogarnąć rozliczenia na swoich postaciach, to pomimo jednego przypadku, wprowadzenia poprawek po czasie, nagle jego rozliczenia na postaci są nieaktualne? Czy mam to odebrać jako zmarnowanie swojego czasu na chęć rozwinięcia postaci? Bo administracja nie chce tego sprawdzić?
Co wtedy? Mam czekać kolejne półtora roku na ruszenie rozliczenia?
Są tam poruszone kwestie, które są mi potrzebne do działań fabularnych. Jak inaczej mam np. wykupić zwiększenie przewagi o jeden poziom?

Przy ostatnich rozliczeniach, powiedziano mi, że aby postać przenieść na drugi plan, musi być rozliczona w danym kwartale.
Czarodziejska legenda
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
#1,566
18.01.2025, 16:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2025, 16:08 przez Morrigan.)  
Przyjęliśmy taki model rozliczeń, naprawiając błędy poprzedniego, by nie ciągnęło się to w nieskończoność, również biorąc pod uwagę między innymi Twoje zarzuty, że wszystko idzie zbyt wolno. Dokładne zasady rozliczenia były znane od momentu, w którym założyłam temat w połowie października. Nie spełniłaś ich. Rozumiem, że może byłaś przyzwyczajona do modelu rozliczeń wiosennych, kiedy można było kilka razy je przedłużyć i odpisywać sprawdzającemu miesiącami, ale to nie służyło nikomu - ani graczom, ani sprawdzającym. Wiem również, że doskonale zdawałaś sobie sprawę z tego dwutygodniowego terminu na wysłanie poprawek.

Mam PW, jakie ze sobą pisałyśmy w trakcie poprzedniego rozliczenia i napisałam Ci tam coś dokładnie odwrotnego: że możesz przenieść postać na drugi plan, jeśli nie jesteś w stanie jej rozliczyć (a wtedy nie spełniałaś podstaw do jej rozliczenia, dlatego nie mogłam Ci go przyjąć).

EDIT: bo wysłałam za szybko. Tak, żeby cokolwiek wykupić za PD, musisz poczekać do kolejnego rozliczenia.
@Richard Mulciber
Porządny Ochroniarz
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Richard Mulciber
#1,567
18.01.2025, 16:41  ✶  
(18.01.2025, 16:07 )Morrigan napisał(a): Przyjęliśmy taki model rozliczeń, naprawiając błędy poprzedniego, by nie ciągnęło się to w nieskończoność, również biorąc pod uwagę między innymi Twoje zarzuty, że wszystko idzie zbyt wolno. Dokładne zasady rozliczenia były znane od momentu, w którym założyłam temat w połowie października. Nie spełniłaś ich. Rozumiem, że może byłaś przyzwyczajona do modelu rozliczeń wiosennych, kiedy można było kilka razy je przedłużyć i odpisywać sprawdzającemu miesiącami, ale to nie służyło nikomu - ani graczom, ani sprawdzającym. Wiem również, że doskonale zdawałaś sobie sprawę z tego dwutygodniowego terminu na wysłanie poprawek.

Mam PW, jakie ze sobą pisałyśmy w trakcie poprzedniego rozliczenia i napisałam Ci tam coś dokładnie odwrotnego: że możesz przenieść postać na drugi plan, jeśli nie jesteś w stanie jej rozliczyć (a wtedy nie spełniałaś podstaw do jej rozliczenia, dlatego nie mogłam Ci go przyjąć).

EDIT: bo wysłałam za szybko. Tak, żeby cokolwiek wykupić za PD, musisz poczekać do kolejnego rozliczenia.
@Richard Mulciber

Czyli mam czekać kolejne półtora roku, góra dwa lata?
Ja rozumiem wprowadzone zmiany, aby nie ciągnęło się to w nieskończoność, ale nie daliście na to żadnej innej alternatywy rozwoju postaci dla tych, co byli rzeczywiście nieaktywni przez ostatnie kilka miesięcy oraz tych, co mogli z opóźnieniem jak ja dać poprawki do KP w rozliczeniu. Nie wiem czy komuś to się zdarzyło, ale mnie zależy aby rozliczyć postacie z kwartału letniego. Jeżeli nie dwie, to chociaż Richarda.
Poprzednie rozliczenia, nawet jeżeli ciągnęły się kilka miesięcy, pozwalały rozwinąć postać każdemu kto miał rozegraną wiosnę. Nikt nie był pomijany. Nawet osoby po długich nieobecnościach jak wracały, mogły rozwinąć postać. Może i znałam zasady, ale nie przewidzę tego, czy w danym okresie rozliczenia i czasu na poprawki, takowy będę mieć. Nikt tu nie jest jasnowidzem.

W dodatku uważam, że odebranie mi koloru grupy i przerzucenie do nieaktywnych postaci Richarda, uważam za niesłuszne, gdyż w październiku miałam nim odpis w sesji. Postać była aktywna nawet cały kwartał. Nie wiem co tutaj uznaje się za aktywność, bo nie mogłam tego jakoś znaleźć w regulaminie, cytując kwestię nieobecności:
Cytat:1. Pod koniec każdego fabularnego kwartału postacie, które nie wykazały określonej regulaminem aktywności, będą przesuwane do grupy nieaktywnych. Rezerwacje wizerunków i fabularnych pozycji postaci nieaktywnych będą mogły przejąć na start lub fabularnie inni gracze. Niniejszy punkt nie tyczy się postaci, które utworzyły się pod koniec kwartału.

Rozliczenie było wrzucone. Kontakt ze mną był. To wyleciał za brak poprawek w terminie?

Inaczej jeszcze zapytam w kwestii przenoszenia postaci na drugi plan, czy też musi mieć rozegraną pełną sesję do aktywacji konta, aby odzyskać kolor, czy niekoniecznie? Czy ze zmianą planu A na B kolor dostaje z automatu?
Czarodziejska legenda
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Morrigan
#1,568
18.01.2025, 17:06  ✶  
Uwagi do Richarda dostałaś 23 listopada (2 tygodnie na poprawki mijały 7 grudnia). W czasie tych dwóch tygodni miałaś czas napisać 3 posty fabularne z konta Richarda, 3 posty fabularne z konta Nicholasa i 2 posty fabularne z konta Tristana. Regulaminowo, rozliczenia są priorytetem nad postami fabularnymi, skoro miałaś czas pisać posty fabularne, to miałaś też czas poprawić rozliczenie. Nie poprawiłaś go, nie przeszłaś rozliczenia, postać została przeniesiona do nieaktywnych.

Tak, kolejna możliwość wydania PD będzie podczas rozliczenia jesieni.

W pierwszym poście tematu z rozliczeniem, w ramce o tytule „podstawowe informacje – przeczytaj koniecznie!” jest jasno napisane, że postaci, które się nie rozliczą, zostaną dezaktywowane.

Tak, aby aktywować konto, należy rozegrać pełną sesję, by odzyskać kolor. Gdy będzie aktywna, możesz ją przenieść na drugi plan.
Porządny Ochroniarz
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Richard Mulciber
#1,569
18.01.2025, 18:20  ✶  
(18.01.2025, 17:06 )Morrigan napisał(a): W pierwszym poście tematu z rozliczeniem, w ramce o tytule „podstawowe informacje – przeczytaj koniecznie!” jest jasno napisane, że postaci, które się nie rozliczą, zostaną dezaktywowane.

No tak, ale ja chcę je rozliczyć. Rozliczenia wstawiłam w terminie. Może i po terminie wysłałam poprawki, ale wysłałam.
Dlaczego jesteście tak rygorystycznie, negatywnie do tego nastawieni, sztywno trzymając się zasad, kiedy gracz chce, prosi, dopytuje?
To tylko rozliczenie, rozwój postaci. Chęć podniesienia statystyk i przewag aby móc spokojnie grać na fabule. Skoro jest teraz taka blokada, to po co rozwijać postać? Po co to zbieranie PD, kiedy mimo jednego poślizgu, który ma prawo się zdarzyć każdemu, każecie teraz czekać kolejne półtora roku na rozliczenie jesieni, aby móc rozwinąć postać?
Czarodziejska legenda
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Morrigan
#1,570
18.01.2025, 18:52  ✶  
Ustaliliśmy zasady, żeby wszyscy byli względem nich jednakowo potraktowani i wiedzieli, czego się spodziewać. Tam, gdzie się je nagnie w jednym miejscu, zaraz powstanie pytanie, czemu nie nagiąć ich w kolejnym i kolejnym – i kto wtedy określi, gdzie postawić granicę? Bo gdzieś ją postawić należy.

Czas na rozliczenie miałaś – wykorzystałaś go na inny sposób. Blokady nie ma, bo wystarczyło rozliczyć się w terminie i wysłać poprawki również w terminie. To nie był jednorazowy poślizg, tylko Twój wybór (bo posty fabularne w tym czasie pisałaś).
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 155 156 157 158 159 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa