• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Eden

Kruk Eden
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
06.01.2023, 19:16  ✶  
[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążony w żałobie mąż

Do zaproszenia dołączona była jeszcze jedna, mała karteczka, na której litery zaczęły się pojawiać dopiero, gdy Eden jej dotknęła. Po przeczytaniu spłonęła.

Ubierz się na biało. Będzie dobry alkohol i mnóstwo ludzi. Będę robił notatki kto płakał najwięcej, mam nadzieję, że później wymienimy relacje.

Na zdrowie,

E
Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
29.01.2023, 00:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.01.2023, 01:01 przez Elliott Malfoy.)  

Edytka,

Pierwsze - poproś o fakturę, w której wykonawca napisze tylko o tym ile wykorzystuje materiału oraz swojego czasu na obrobienie go, ale nie określa na co ten materiał, potem wrzuć w koszta wyposażenia nowego mieszkania jako zasłony.
Drugie - poproś o fakturę, ale kupując pare rzeczy na raz, bez dokładnego określenia jakie kolory mają zakupione przedmioty, a później przekaż inne ubrania (ale takiego samego rodzaju jak te, które są w spisie) na rzecz potrzebujących - nikt nie musi wiedzieć, że to ty jesteś w potrzebie - i wpisz w rozliczenia roku jako działalność charytatywną.

Za późno - zaśmiałem się,

PS. W tym sklepie na Pokątnej, tym obok sklepu z garniturami, Simone kupowała sobie kiecki, zawsze mi tam wszystko wypisywali tak, jak chciałem. Chyba ci o tym wspominałem ostatnio po obiedzie w domu.
Elliott

♦♦♦
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu

Elliott Malfoy
29.01.2023, 01:08  ✶  

Edyta,

Będę ten list nosił ze sobą w razie jakbyś znowu chciała wejść i ze mną porozmawiać w trakcie jakiegoś spotkania i wypaliła w sali pełnej urzędników 'a co jakbyśmy zaczęli drukować pieniądze?'. Tak tylko żeby ustanowić trochę dominacji, trudne czasy wymagają trudnych decyzji.

Ucałuję - przed snem,

Elliott

PS. Przydała się też do wyprodukowania Nicholasa, aż zaskakujące, że wyszedł, jaki wyszedł. Geny Fortinbrasa jednak się do czegoś przydały i nawet w tej sytuacji zdominowały słabości.

♦♦♦
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
15.02.2023, 18:49  ✶  
Najwspanialsza Eksszwagierko,

Rozglądam się za domem w okolicach Londynu. Zależy mi przede wszystkim na miejscu, w którym będę mógł przyjmować prywatnie pacjentów. Duży ogród to dodatkowy atut. Nie orientujesz się może, czy któryś z Twoich znajomych z giełdy mieszkaniowej nie miałby czegoś podobnego na sprzedaż?

Pozdrawiam serdecznie,
Perseus

P.S. Tanio sprzedam moje obecne mieszkanie przy Alei Horyzontalnej. Dla Ciebie za symbolicznego jednego galeona.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
16.02.2023, 20:44  ✶  
Córo Ogni Piekielnych,

Owszem, mam.

Z najdzikszą przyjemnością obejrzałbym je osobiście. Lokatorzy mi nie przeszkadzają, przeprowadzkę planuję najwcześniej latem. Czy pasuje Ci 9 kwietnia na prezentację?

To nie jest jałmużna, na rany Morgany, tylko propozycja biznesu. Nie chce tego mieszkania, każdy jego centymetr przypomina mi o najbardziej niezręcznym okresie w moim życiu  Może jeszcze mam w nim otworzyć gabinet terapii dla par? 

...

W sumie to nie jest taki zły pomysł. W sensie, z samym gabinetem, ale nie dla par. Na parterze zrobiłbym więc gabinet, a na piętrze mikroapartamenty po 6 metrów kwadratowych. Dzięki Eden, Ty to jednak jesteś sprytna.

Przesyłam całusy,
Perseus

Widmo
The bodies in my floor all trusted someone.
Now I walk on them to tea.
krew
genetyka
zawód

Eunice Malfoy
16.02.2023, 21:19  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.02.2023, 22:35 przez Eunice Malfoy.)  
02.04.1972

Eden,

moja droga, nie masz może chwilowo dostępnego mieszkania, w którym mogłabym się zatrzymać na parę dni? Nie chcę wracać do Wiltshire, a do Rosemary House wolę się nie przenosić, dopóki nie zostaną wprowadzone modyfikacje w zabezpieczeniach.
Jakbym nagle zniknęła, albo coś mi się stało, to z dużą dozą prawdopodobieństwa możecie podejrzewać Perseusa.

E.
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu

Elliott Malfoy
16.02.2023, 22:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.02.2023, 04:15 przez Elliott Malfoy.)  

2 Kwietnia '72

Eden,

jeżeli adresowałbym ten list do kogokolwiek innego zawarłbym odpis sytuacji w krótkim 'martwię się o stabilność emocjonalną naszej młodszej siostry', ale z racji że piszę do Ciebie to zobacz sama, dołączyłem wysłany mi przez nią list.

Nie mogę jej przecież napisać, że histeryzuje, bo wyjdzie, że jestem nieczuły wobec jej krzywdy, ale definitywnie uważam, że przesadza. Znam Perseusa od dziecka, ty z resztą też. Fakt, że ojciec postanowił ją za niego wydać wydawał mi się od początku niesamowicie irracjonalny, ale Fortinbrasa nigdy nie interesuje nic poza powierzchowną logiką i zyskiem, a potem wszyscy inni dookoła muszą ponosić konsekwencje.

Jeżeli Eunice do Ciebie napisze - mogłabyś jej spróbować przemówić do rozumu? Ja, siłą rzeczy, będąc blisko z Perseusem, mam w tej kwestii związane ręce.

E.

♦♦♦
King with no crown
Stars, hide your fires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu

Elliott Malfoy
18.02.2023, 04:14  ✶  
2 Kwietnia 1972

Eden,

mimo wszystko, dobrze wiedzieć, że posiadamy na temat tego ambarasu względnie takie samo zdanie.

Zdradę, natomiast pozostawiam w Twoich rękach, aktualnie masz ku temu najlepsze warunki. Morderstwo będzie musiało poczekać, może być wysiłkiem duetu lub, jeżeli chcemy angażować rodzinę w grupowe aktywności, nawet większej ilości osób.

E.

♦♦♦
corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód

Perseus Black
21.02.2023, 15:56  ✶  
[Obrazek: 3bkqX8h.png]

Przyjaciel duchów
You are lost in the trance
Of another Arabian night
krew
genetyka
zawód
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
22.02.2023, 00:52  ✶  
Szanowna Pani Lestrange,

piszę do Pani z polecenia Elliotta Malfoya. Wskazał mi Panią jako osobę, która będzie w stanie pomóc mi w znalezieniu mieszkania. Szukam niewielkiego lokum, nie musi znajdować się ono w Londynie, ponieważ pracuję w terenie poza tym miastem. Liczę na Pani pomoc i z góry serdecznie dziękuję. Muszę jednak przyznać, że cena gra tu rolę i im niższa, tym lepsza.

Z wyrazami szacunku,

Jamil Anwar
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 … 9 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa