• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
18.04.2025, 23:02  ✶  
@Hestia Bletchley

1) Na Hestii wylosowałam kartę szczęściarza co oznacza, że nic mi się nie stało. Jak mam odnieść się do tego, aby liczyło się to do zadania z rozegraniem zdarzeń z kości Piętra?
Dokładnie tak - Hestii nic się nie stało, nawet jeżeli znalazła się w jakimś potencjalnym niebezpieczeństwie, to ostatecznie go uniknęła. Jeżeli 1500 słów o tym, że kiedy wszyscy inni cierpią, są atakowani, szykanowani, to twojej postaci nikt nie atakuje jest zbyt nudne, to zgodnie z zasadami możesz połączyć to z dowolnym innym zadaniem Spalonej Nocy.
Jeżeli masz problem z wymyśleniem konkretnego przebiegu sesji, to mogę wymyślić ci jakieś dwie propozycje i wybierzesz dowolną.

2) Jak obecnie ma się sytuacja z chodzeniem po Nokturnie? Dalej trzeba rzucać taktymi kościmi, czy jako że jest chaos, nie trzeba?
Trzeba. Na Ścieżkach też.

3) W przebłysku czystego geniuszu, spokojnie już mi lepiej, zapytałam o rzeczy związane ze Spaloną Nocą w złym temacie. Linkuję więc tutaj posta nieśmiało i z pokorą bardzo przepraszam.
Przepraszać nie masz za co. Oczywiście tam odpiszę za momencik, ale polecam jednak trzymać się tego tematu, bo na pytania kierowane do mnie odpisuję w pierwszej kolejności, a na pytania do ogółu ekipy w drugiej.  Słodziutki
Lady of the Moon
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
19.04.2025, 19:16  ✶  
Hejj Słodziutki
Zastanawiałam się, czy możliwy byłby taki scenariusz: mieszkanie Lany płonie, więc ona wybiega na balkon i używając przewagi rodowej Dolohovów wyciąga z siebie linę, po której zjeżdża na dół (to mieszkanie jest na pierwszym piętrze). Lana ma dość wysoki woś, więc zakładam, że mogłaby mieć skitrane akcesoria na czarną godzinę jak lina - o ile ta umiejętność rodowa pozwala na przechowywanie w sobie takich obiektów xd
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
19.04.2025, 19:26  ✶  
Dzień dobry ja odnośnie, oczywiście, kości - wypadło mi na kości przy akcji z budką żałosne 22, czy któryś z kolegów mnie może jeszcze próbować ratować jakaś teleportacja? XD

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, opaloną skórę i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe, proste i grube. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie jest z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
19.04.2025, 19:31  ✶  
Hejka Serduszko mam taką rozkminkę. Posiadam przewagę Leczenie, ale nie jestem pracownikiem Munga. Zakładam, że zadania dla mnie przy Spalonej Nocy, to te w temacie dla cywili? Zastanawiam się tylko, czy jeśli będę pomagać innemu cywilowi w opałach moją przewagą, to powinnam to jakoś gdzieś zgłosić? Bo to jednak chyba nie będzie „Najgorszy dzień w pracy”, a z kolei żadne z zadań dla cywili nie przewiduje akurat takiej pomocy potrzebującym leczonka Pjerosek
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.04.2025, 08:57  ✶  
@Lana Dolohov

Jak najbardziej możesz używać swojej umiejętności do takich rzeczy, Vakel trzyma w sobie wszystkie ważne dokumenty z ostatnich 30 lat.
Taki scenariusz jest możliwy.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
20.04.2025, 09:03  ✶  
@Leviathan Rowle

Każdy rzuca za siebie. W następnej turze komu się nie udało ten dostanie kolejną opcję ucieczki (ale jak się domyślacie będzie się to wiązało z większym ryzykiem). Jeżeli ktoś z jakiegoś powodu chce zostać - okej, ale znajdujecie się w miejscu, w którym zaraz pojawią się stróże prawa strzegący chroniących się tam przed śmiercią cywili (a tych zgodnie z opisem wydarzenia jest tam masa), jako mistrz gry polecam wam uciekać.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
20.04.2025, 09:08  ✶  
@Guinevere McGonagall

Zadania Ministerstwa, Munga i Lecznicy to zadania dla ich pracowników. Twoja postać nie może ich wykonywać.

Możesz wykonywać zadania dla cywili i zadania organizacji (ale tylko jeżeli jesteś do nich rekrutowana). Zgodnie z zasadami na dole posta możesz umieścić informację o korzystaniu z przewagi, co jest dodatkowo punktowane.
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
22.04.2025, 20:55  ✶  
Hi bbygirl

1. Jako pracownik Departamentu Tajemnic, ile mogę wiedzieć o widmach z Kniei?

2. Jeżeli nie wiem nic a nic, to jak mogę się dowiedzieć? I co konkretnie?

Buziaki Serduszko

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.04.2025, 14:16  ✶  
@Alexander Mulciber

Wiesz tyle ile zostało podane publicznie. Możesz dowiedzieć się więcej kierując zapytania do swoich szefów, współpracowników. Proponuję ci na przykład wysłanie do szefa listu, w którym wyrazisz zainteresowanie Polaną i chęć zaangażowania się w badania od strony naukowej.
Wallflower
Please forgive me if I don't talk much at times.
It's loud enough in my head.

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Antropolożka/Uzdrowicielka
Prudence jest szczupłą kobietą, która mierzy 163 centymetry wzrostu. Ubiera się raczej niezbyt kontrowersyjnie, schludnie, miesza się z tłumem. Wybiera stonowane kolory. Jej włosy są długie, proste w odcieniu czekoladowego brązu, często wiąże je w kok na czubku głowy. Oczy ma jasnobrązowe. Zapach, który wokół siebie roztacza to głównie woń kojarząca się ze szpitalem, lub medykamentami, jednak przebijają się przez nią owocowe nuty - głównie truskawki.

Prudence Fenwick
24.04.2025, 14:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.04.2025, 23:34 przez Prudence Fenwick.)  
Mam pytanie związane z kością lokacji wyrzuconą podczas spalonej nocy. Jeśli postać wyszła z lokacji na samym początku, żeby dostać się do ministerstwa, to mam się nią wrócić do tej lokacji, żeby mieć zaliczone zadanie, czy można to rozegrać rankiem następnego dnia? Czy wtedy nie zostanie zaliczone to zadanie? Zakładałam, że raczej nie będzie tam wracać, dopóki będzie mogła pomagać ludziom.
rzut

Confusion in her eyes that says it all

She's lost control

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 56 57 58 59 60 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa