03.10.2025, 22:44 ✶
Oddzielne.
with all due respect, which is none
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.
03.10.2025, 22:47 ✶
Zwalniam cię z tego rzutu, bo mogę. Gdybyś chciała kiedyś (zakładam, że jak o nim zapomniałaś, to nieszczególnie szybko?) odwiedzić ten dom, to do mnie napisz i wymyślimy, co się z nim stało po takim czasie. with all due respect, which is none
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów.
Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.
04.10.2025, 20:00 ✶
Dzień dobry,
Rozpoczynam powoli rozgrywki Mabon i przy ich okazji chciałem zapytać co zrobić z kartą Spalonej nocy: https://secretsoflondon.pl/showthread.ph...8#pid71368 Tą modlitwę chętnie bym zrobił ale jest tu wzmianka o zabezpieczeniu Matczyna Troska. Jest możliwość zdobycia go skoro lato się już skończyło? Z góry dziękuję za odpowiedź. Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.
04.10.2025, 20:23 ✶
Nie masz tego zabezpieczenia, więc nie możesz tego wykorzystać. Alternatywa dla ciebie pojawi się później (stay tuned). with all due respect, which is none
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!)
Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko.
Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz.
Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.
04.10.2025, 21:14 ✶
Czyli jak ja na obu postaciach mam karty, w których jest napisane :
Cytat:Efekt można usunąć zabezpieczeniem Matczyna Troska poprzez modlitwę w Mabon lub Samhain. (Dłonie i Zacieki) to znaczy, że nie mogę napisać, że modlę się w Mabon i już grać, że lokacja nadaje się do użytku? Bo nie rozumiem, czy chodzi o zabezpieczenie I modlitwę, czy zabezpieczenie LUB modlitwę. Sorry, jeżeli już było, ale ryję co jakiś czas w tym temacie i jakoś nadal nie czaję tego ![]() Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów.
Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.
06.10.2025, 17:17 ✶
(04.10.2025, 20:23 )Vakel Dolohov napisał(a): Dziękuję za szybką odpowiedź i wyjaśnienie. Kamień spadł mi z serca. Ceolsige pewnie chciałaby w takim razie aktywnie poszukiwać rozwiązania problemu kiepskiej wentylacji w kamienicy. Powinienem prowadzić narracje w założeniu, że wszelkie tradycyjne próby (zaklęcia klątwołamacza, egzorcyzmy egzorcysty, okadzanie księdzem, wizyta innych wyznań, domokrążcy z darmowym pokazem, ofiara z kozy i płakanie w poduszkę) zawodzą? Czy raczej w sesjach związanych z tym działaniem prosić o ingerencję MG podczas różnych prowadzonych prób pozbycia się klątwy zacieków? Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
07.10.2025, 08:45 ✶
Chodzi o zabezpieczenie i modlitwę. Musisz mieć zabezpieczenie i wtedy się pomodlić. ![]() Oczywiście zaznaczam, że brak tego zabezpieczenia nie znaczy stracenia tego domu już na zawsze! Zwyczajnie musisz przetrwać z klątwą dłużej niż inni. Jest to spoiler, no ale w kalendarium widać, że prowadzę też Samhain, więc mniej-więcej wiesz kiedy fabularnie spodziewać się nowych rzeczy. there is mystery unfolding
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
07.10.2025, 08:56 ✶
Możesz albo założyć, że te wszystkie próby były nieudane i nie prosić mnie o interwencję, albo napisać narrację do momentu próby ściągnięcia tej przedziwnej klątwy i zgłosić się z linkiem tutaj w wątku. Przy drugiej opcji napiszę ci (lub wam) jakąś krótką wiadomość fabularną. Nie wiem, które z wymienionych opcji zamierzasz wykorzystać na fabule, więc nie piszę nic z góry, ale oczywiście do prób i kombinowania zachęcam – klątwa dostała w karcie tarczę fabularną (lol), ale zawsze możesz dowiedzieć się czegoś nowego. there is mystery unfolding
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!)
Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko.
Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz.
Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.
08.10.2025, 14:57 ✶
|
|