• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Jonathana

Poczta Jonathana
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
17.07.2025, 17:50  ✶  
15/09

Mówiłeś, że będzie nas dwóch.
Że zabierzesz mnie do teatru.
Kupisz mi obiad.
Że będzie tak pięknie.
Zdradziłeś mnie.
Co to ma znaczyć
bankiet charytatywny
kim są ci dygnitarze
wiesz że ich nie cierpię
a mianujesz gości honorowych
gdy mieliśmy być razem w loży
Ty i ja — ja honorowy.

A potem zjadłbym placki po cygańsku.

piw0 to moje paliwo
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
28.08.2025, 15:55  ✶  
[Obrazek: pQvlzc3.png]
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
21.09.2025, 16:10  ✶  
22.09.72

Jonathanie,

dobrego Mabon - mam nadzieję, że dobrze Ci upłynie. Ale co ja mówię, u Selwynów chyba nie może być nudno? Miałam dla Ciebie ładniejszy prezent, ale niestety spłonął, bo jego akurat nie przeniosłam do Stawu, więc z okazji święta plonów ślę trochę tego z tych plonów, co ocalało.
Bren

Do liściku dołączono słoik konfitur.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
22.10.2025, 22:15  ✶  
16/09/72

Johnny,
myślisz, że Voldemort może być wampirem?

na odwrocie:

Siedzę, piję i myślę
gdybym był wariatem
jego pokroju
chciałbym życie wieczne
a to prosta droga
taki wampiryzm

Piszę do ciebie
bo jesteś dla mnie
kimś w rodzaju
eksperta
od wampirów

Trzymaj się ciepło

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Woody Tarpaulin
23.10.2025, 16:34  ✶  
Nie lekceważ jego miłosnego powodzenia, Jonathanie. Wiesz, jakie listy dziewczęta potrafią słać do Azkabanu obcym czarnoksiężnikom? Ja wiem...

piw0 to moje paliwo
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Woody Tarpaulin
23.10.2025, 16:45  ✶  
Tak. Po to rozjebałem im te pierdolone łby, żeby każde przyjemne łaskotanie pod czaszką już zawsze szło w parze ze wspomnieniem, jak im rwałem zwoje.

piw0 to moje paliwo
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
krew
genetyka
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
28.10.2025, 20:18  ✶  
Jonathan po spotkaniu w Strażnicy 20 września znalazł w kieszeni karteczkę. Po przeczytaniu karteczka uniosła się w powietrze i rozdarła na maleńkie strzępy, a każdy strzępek poleciał w innym kierunku - część trafiła do kominków, część: do kałuż, a część nie wiadomo gdzie.

Przekazałem wcześniej B. informację na temat nawiązania przyjaźni z Anthonym Shafiqem. Miej na niego oko, proszę.

to the well-organised mind
death is just the next adventure
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
05.11.2025, 00:57  ✶  
Zarówno koperta, jak i sowa czy brak podpisu sprawiały, że list był dość anonimowy, jednak Jonathan znał ten charakter pisma bardzo dobrze, aby wiedzieć od kogo pochodzi.

Sugeruję prześwietlić Guinevere McGonagall. Pomagała rannym podczas ataków w centrum i jest bardzo solidną osobą z sercem w odpowiednim miejscu. To moja oficjalna nominacja.

Po przeczytaniu listu przez Selwyna, zmienił się w kwat maku, który od razu przekwit, pozostawiając czarodzieja z zasuszoną główką ziarenek.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
a guy who knows a guy
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód

Woody Tarpaulin
13.11.2025, 13:57  ✶  
Zostawione Jonathanowi w Strażnicy po spotkaniu Zakonu 20/09.

Jonathanie,
gdy dziś mówiłem, że bycie wewnątrz kręgu zakonnego jest bezpieczniejsze niż osamotnienie na zewnątrz, miałem to w pełni na myśli. Wierzę, że uczciwi, godni zaufania, gotowi do walki ludzie zasługują na to, aby móc korzystać z naszej sieci wsparcia — nawet jeśli od razu nie dopuścimy ich do wszystkiego, wiele zmienia sama świadomość, że człowiek nie jest sam, że są struktury, w których może szukać pomocy i samemu pomocy udzielać.
Chciałbym zarekomendować ojca rodziny Bletchley, który dźwiga na barkach bezpieczeństwo trzech swoich kobiet. Znasz go: Julián, widziałeś go z pewnością nie raz u nas w ogrodzie na grillu, gdy jak nienapasione sępy wpychaliście z Morpheusem nos przez ogrodzenie. Tessa robiła taką marynatę do karkówki, że jak rzuciłem na ruszt, to całej Dolinie ślinka ciekła, hehe, nie winię was.
Jego rodzice są mugolami, więc znajduje się na celowniku; podczas Nocy coś złego stało się w jego domu. Jest bardziej zagrożony niż którekolwiek z nas, zasługuje na wsparcie. To jeden z najodważniejszych aurorów
tfu, co ja ci piszę
najodważniejszych mężczyzn, jakich znam.
Poręczę za niego, lecz jeśli tego Ci nie starczy, z pewnością poręczenia najgłębszego zaufania udzieli mu także Tessa — pozostawaliśmy w bliskich relacjach z Bletchleyami przez całe życie, żyliśmy po sąsiedzku, zawsze mogliśmy na siebie liczyć, jestem chrzestnym jego córki, Jolene jest z Tessą jak siostra. Aaron bez wątpienia wystawi mu w razie potrzeby kwit uczciwego gliny — uczciwszego niż ja, uczciwszego niż on.
Bletchleyowie są i dla mnie, i dla Tessy jak rodzina, której nie godzimy się zostawić w tym mrocznym czasie na pastwę losu.

W

piw0 to moje paliwo
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
19.11.2025, 19:53  ✶  
20.09

Miles była mocno przejęta całym tym zebraniem, a obecność Alastora nie wpływała dobrze na koncentracje, natomiast całkiem skutecznie wpływała na dobre samopoczucie Moody i nawet jej stary nie mógł tego zepsuć. Dlatego, gdy wszyscy zaczęli się rozchodzić, wydarła ze swojego szkicownika kartkę i nabazgrała na niej kilka słów, bo choć Jonathan powiedział, że teleportuje się do Stawu obczaić ich zapotrzebowanie sprzętowe, to obawiała się, że wyleci jej z głowy wszystko co chciałaby mu powiedzieć teraz, kiedy miał być lewą ręką.

LISTA LUDZI OD MILES

Dżulian Bleczey, mugolak auror, mówiłam o nim na poprzednim zebraniu. W spaloną na pewno nie biegał i nie palił ludzi. Nie jestem dobrą osobą do testów, bo schlałam mu córkę po pierwszym dniu służby i mnie nie lubi. Chyba. Spoko ziomek.

Cassadra Cavendish, ale tak na prawdę to Trelawney, półkrwi też auror, moja kuzynka. Sorry, że nie proponowałam jej wcześniej, bo jest szmaciara zajebista, piękna, mądra i utalentowana nie pomyślałam ok?! Puchonka, jasnowidzka, zajebiście się napierdala i lata na miotle prawie tak dobrze jak ja.

Peregrinus Trelawney, półkrwi też jasnowidz też mój kuzyn, mózgowiec, ale serce ma po właściwej stronie. Zna się na milionie rzeczy i jest wykurwiście dobrze zorganizowany, no i mógłby dla nas szpiegować w tych pieprzonych prawach czasu, jak tam taka wylęgarnia złodupców. On w ogóle ma łeb jak sklep wiec mógłby Morfinie pomóc ogarniać rzeczy, jakbyśmy go tam wtajemniczali potem bardziej, jak się sprawdzi oczywiście.

Zdecydowanie potrzebujemy lekarzy, bo Liszek ledwie zipie, tak go przeczołgałam teraz. Więc no, co powiesz na Sidonie Lockhart? Typiara dość młoda, ale spotkałam ją w spaloną u Nory jak też pomagała ludziom po godzinach i następnego dnia tyrała w robocie. Tyle ile nienawiści wpływało z jej ust w stronę pierdolców w maskach, to nie pytaj, ale czuje, że to moja bratnia dusza. I w ogóle, jakby jakiś lekarz wpadał Ci w ręce, to się nie zastanawiaj. Musimy mieć dobry front, bo ludzie się sfoliowali i nie chcą chodzić do Munga bo to Lestrangowe

- Z resztą pogadamy o tym w Stawie co się napatrzyłam w terenie. Jak ogarniesz swoje teraz rzeczy, co nie? - dodała wciskając mu zabazgraną z obu stron kartkę, bo i tak skończyło jej się miejsce.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (8): « Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa