Natychmiastowo pożera wszelaką korespondencję z pozwami. Zdarza jej się odbijać paragrafami.
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.
proszę wybaczyć nagły tryb mojego listu, lecz uważam, że sprawy zdrowia należy załatwiać jak najszybciej się da. Chciałbym umówić się na wizytę, najlepiej jutro koło 4:00 po południu. Zależy mi na tym terminie, więc jestem skłonny dopłacić, by udało się spotkać właśnie wtedy. Słyszałem z dobrego źródła o Pańskich wysokich kwalifikacjach i o Pańskiej dyskrecji. Na tym drugim mi szczególnie zależy, jestem bowiem osobą publiczną i ze względów wizerunkowych bardzo bym nie chciał, żeby informacja o jakichkolwiek magipsychiatrycznych wizytach wyciekła do mediów.
Wieczorem w dniu swoich urodzin, Oddyseus otrzymał sowę z udekorowanym czerwoną kokardą koszykiem i listem.
22.09.72, Bath
Szanowny Panie Fawley,
proszę mi wybaczyć, że pisząc ten list korzystam z informacji, których dowiedziałam się współpracując z Panem w ramach naszego dochodzenia. Domyślam się, że przez tamtego szkodnika nie jest Pan szczególnie zainteresowany otrzymywaniem urodzinowych podarunków od kobiet, z którymi nie rozmawia Pan za często, ale i tak pozwoliłam sobie na ten niewielki podarek. Wszystkiego najlepszego.
Lucy Rosewood
PS.: Mam nadzieję, że pożary nie dotknęły Pana za bardzo.
W koszyku znajdowały się najrozmaitsze rodzaje wysokiej jakości czekoladek. Bardzo dużo czekoladek.