• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
The Nocturn's Delight
When I grow up,
I wanna be a heretic.
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
malarz i aktor
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
08.12.2025, 21:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.12.2025, 21:05 przez Baldwin Malfoy.)  
Małe pytanko do zadań z kalendarza, takich jak
#9 Rozpocznij retrospekcję Yule z dowolnego, minionego roku. Sesja nie musi być dokończona do końca trwania wydarzenia - musisz napisać pierwszy post i podlinkować go jako dowód wykonania zadania.
czy
#12 Zjaw się w Dziurawym Kotle i spróbuj nowej receptury grzańca korzennego, który pracownicy próbują dopiąć przed grudniem. Musi to odbyć się na fabule bieżącej. Sesja nie musi być dokończona do końca trwania wydarzenia - musisz napisać pierwszy post i podlinkować go jako dowód wykonania zadania.

Może głupie, może nie.
Czy jeśli chcę to zrobić jednopostówką to sesja musi mieć 1500 słów czy mogę to potraktować jak np sesyjki z wytwarzaniem i nie musi być ostatecznie pełna?
przybłęda z lasu
The way to get started is to quit talking and begin doing.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
stolarz
Jasne jak zboże włosy, jasnobłękitne oczy. 183 cm wzrostu, szczupła ale dobrze zbudowana sylwetka. Ubiera się prosto, choć jego rysy zdradzają arystokratyczne pochodzenie. Ma spracowane ręce i co najmniej kilkudniowy zarost.

Samuel McGonagall
09.12.2025, 09:06  ✶  
Dzień dobry,

dzisiaj szalony dzień kalendarza adwentowego z postem na Yule. Czy mogę napisać dwoma postaciani w tym samym temacie z Yule w Warowni? Postaci nie będą wchodzić ze sobą w interakcje ani się nawet widzieć, no ale powstał taki zbiorczy temat z całą posiadłością i zarówno Sam jak i Millie mogliby się tam pojawić (Sam tylko na moment jako ptasior) :dorime:
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.12.2025, 09:11  ✶  
@Baldwin Malfoy

Ta sesja nie musi być pełna. Absolutnie nigdy nie sprawdzę tego czy jest pełna ani czy kiedykolwiek została dokończona, po prostu zajrzę w wątek żeby sprawdzić czy istnieje post fabularny i jest to pierwszy twój post w danym wątku i sobie pójdę.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.12.2025, 09:13  ✶  
@Samuel McGonagall

Wyrażam na to zgodę, ale przypominam, że skoro postacie nawet nie będą się widzieć, to można zwyczajnie zrobić dwie osobne sesje i mistrz gry nie będzie się musiał zastanawiać ani niczego dodatkowo weryfikować.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
09.12.2025, 22:51  ✶  
Mamo, mogę edytować mojego posta z odpowiedzią do kalendarza, bo jednak chciałabym coś zmienić? Słodziutki

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
09.12.2025, 22:54  ✶  
(09.12.2025, 22:51 )Electra Prewett napisał(a): Mamo, mogę edytować mojego posta z odpowiedzią do kalendarza, bo jednak chciałabym coś zmienić? Słodziutki

Ja (znowu) też? Bo to przeze mnie trzeba zmieniać jedno zadanie
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
09.12.2025, 22:56  ✶  
Tak, możecie. Serduszko
Czarodziej
Parle-moi de la mort, du songe qu'on y mène,
De l'éternel loisir,
Où l'on ne sait plus rien de l'amour, de la haine,
Ni du triste plaisir;
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
prywatny detektyw
186cm | 83 kg | szczupła, atletyczna sylwetka | nienaturalnie blada skóra | lekko falujace włosy, ciemny blond | błękitne, zdystansowane oczy | w mowie zwykle silny francuski akcent, ale kiedy chce może z powodzeniem naśladować akademicki brytyjski

Gabriel Montbel
15.12.2025, 10:11  ✶  
Dzień dobry,

sprawa dość zabawna, bo ciułam sobie na moim drugim planie kalendarz i właśnie odkryłam, że nie mam jak rzucić na Rzemiosło. Czy to znaczy, że dla Gabrysia to szklany sufit i koniec zabawy, czy mogę rzucić tego trolla bo i tak realizuje zadanie w ramach snu?
Z pierwszych stron gazet
Przyszłość jest mglista, póki nie staje się teraźniejszością
sława
VI
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Autorka książek, jasnowidz
Przeciętnego wzrostu (160 cm) szczupła brunetka o wielkich, niebiesko-szarych oczach. Porusza się z gracją, tak jakby od każdego jej kroku zależała jej reputacja. Odziana zawsze w najlepsze odzienia najznamienitszych projektantów czarodziejskich. Jej nadgarstki zdobią bransoletki z białego złota, a szyję naszyjniki z kamieni szlachetnych, najczęściej rubinów.

Cassandra Dolohov
15.12.2025, 12:03  ✶  
Dzień dobry. Pojawiły się wątpliwości w sprawie mojego posta tego tu. Doprecyzowałam w adnotacji pozafabularnej, że to nie jest wizja per se, ale wciąż są wątpliwości. 1 pytanie: czy to co napisałam jest ok, czy nie i mam zmienić? 2 pytanie: czy wizje mogą się nakładać na siebie i mogą się mieszać z przeszłością i informacjami o niej, zaczerpniętymi np. z książek?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
15.12.2025, 13:26  ✶  
@Gabriel Montbel

"Sufitem" postaci drugoplanowych jest nagroda numer 1 - odznaka. Wszystkie inne nagrody są mechaniczne (pd, jedzenie, jajo). Twoja postać nie może ich zdobyć, bo jest tłem fabularnym dla innych. W świetle tego zgłaszanie wszystkich kolejnych okienek jest absolutnie zbędne. Jeżeli chcesz rozegrać sobie te sesje for fun to możesz, ale nie trzymają cię ich opisy ani zasady mechaniki - możesz więc uznać cokolwiek chcesz.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (92): « Wstecz 1 … 83 84 85 86 87 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa