• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Moon Maiden
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
20.12.2025, 00:49  ✶  
Dobry wieczór, mam pytanie dotyczące wylosowanej sumy. Czy mogę ją zaliczyć sesją, w której idę do prywatnego detektywa z tym zdjęciem i opisuję mój sen?

She was like a star,
nothing but a beautiful echo of death.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.12.2025, 01:16  ✶  
@Lana Dolohov

Tak, zaliczę to.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
22.12.2025, 17:46  ✶  
Czy zadanie 24 z kalendarza adwentowego, patrzenie na gwiazdy, musi być w kontekście prawdziwych gwiazd czy może to być np zaczarowane niebo na suficie?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
22.12.2025, 22:24  ✶  
@Atreus Bulstrode

Na prawdziwe niebo, Atreusku... wypatruj pierwszej gwiazdki żeby otworzyć prezenty.
szekspirowski książę
words, words, words
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Szef zakładu pogrzebowego
Wysoki (190 cm) dżentelmen o aparycji przyjemnej, choć dość ponurej. Wystrojony w szaty czarne, pogrzebowe. Ciemne włosy, które w słońcu mogłyby wyjaśnieć, opadają mu często na czoło. Ma szare, podkrążone oczy, bladą cerę, która rzadko widzi słońce. W jego mowie, choć przesiąkniętej angielskością, co jakiś czas pobrzmiewa szkocki akcent.

Othello Fawley
26.12.2025, 20:55  ✶  
Dobry wieczór,
rzuciłam Othellem na Spalonych Kościach, ale nie pojawiło się to w archiwum na Discordzie. Tutaj zamieszczam na wszelki wypadek link do rzutu: https://secretsoflondon.pl/showthread.ph...4#pid83724
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
26.12.2025, 21:36  ✶  
@Othello Fawley

Wyniki losowań się tam nie pokazują jak coś. Serduszko Ale obserwuję ten wątek! I zatwierdziłam już rzuty.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
29.12.2025, 21:58  ✶  
um bo ja równo miesiąc temu zadałam takie pytanie
nie jest pilne bo na razie nie mam głowy do pisania propagandy na forum o czarodziejach, ale tak się upewniam że nie zostanie kompletnie zapomniane

dotknij trawy
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
06.01.2026, 14:45  ✶  
Przyszłam zapytać jak wygląda adwentowe jajco bo chciałam je otworzyć: czy ono jest takie faktycznie fizyczne jajco że mogę sobie uznać że moja postać skądś je ma i teraz najlepszy czas żeby sprawdzić co w środku czy może lepiej żeby rzucić kością i sprawdzić co się stanie a potem ustosunkować?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
06.01.2026, 14:53  ✶  
@Atreus Bulstrode

Wejdź fabularnie w posiadanie jaja (w dowolny sposób - kup je, ukradnij, otrzymaj w prezencie, znajdź pod poduszką, skonfiskuj złodziejaszkowi...) a następnie rzuć kością.
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, opaloną skórę i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe, proste i grube. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie jest z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
24.01.2026, 17:14  ✶  
Hejka Serduszko przyszłam z zapytaniem o kolację Mabon, a dokładniej czy to musi być pełna sesja? Nie widzę nigdzie tego w zasadach i zastanawiam się jak bardzo muszę się tutaj pospinać.

Chodzi o to, że no tak wyszło, że nie mam fabularnie licznej rodziny w postaci graczy (a jedynego kuzyna poznałam niewiele wcześniej i on z tego co widziałam gdzieś tu w temacie, kolację chciał pisać z kimś innym), i pewnie nie jestem jedynym przypadkiem, który nie gra liczną w graczy rodziną. Gdzieś w zasadach mi mignęło, że osoby, które nie będą miały jak napisać kolacji z rodziną, to mogą napisać posta o Mabon na 500 słów i zastanawiałam się, czy w takim przypadku osoby, które mają fabularnie jak spędzić z rodziną kolację też wystarczy, że napiszą np. na te 500 słów, czy jednak musi być 1500?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (92): « Wstecz 1 … 85 86 87 88 89 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa