• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Perseusa

Kruk Perseusa
Przyjaciel duchów
You are lost in the trance
Of another Arabian night
krew
genetyka
zawód
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
22.02.2023, 00:19  ✶  
I że niby ja miałbym nim być? Podoba mi się Twój tok rozumowania.
Śmiało, zwłaszcza jeśli przyniesiesz coś więcej. Czym jest jedna butelka butelka wina na dwóch?

J.
Przyjaciel duchów
You are lost in the trance
Of another Arabian night
krew
genetyka
zawód
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
22.02.2023, 01:01  ✶  
Perseuszu,

oddech Bazyliszka brzmi zabójczo. Mam nadzieję, że nie działa jak jego wzrok. W innym wypadku nadawałbyś się na jego zabójcę. Mityczny Perseusz zabił Gorgonę, Ty zabił byś bazyliszka. Dwa potwory zmieniające w kamień, historia zatacza koło. Moja ekipa pewnie byłaby zachwycona. Nawet jeśli miałbyś skończyć jako kamienna rzeźba - całkiem ciekawy przypadek do zbadania.

Nie zmienia to faktu, że jestem ciekawy tej nielegalnej destylarni. Pokaż, co tam masz!

Jamil
The Alchemistake
—I am a brain—
The rest of me is a mere appendix
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Naukowiec/Antropolog MM
William zdaje się mieć głowę w obłokach przy swoich 185 centymetrach wzrostu i wiecznie nieobecnym spojrzeniu. Burza kręconych, czarnych włosów wydaje się niezdatna do zaczesania, zazwyczaj towarzyszy jej też lekkie zmarszczenie brwi; w zamyśle, skoncentrowaniu. Skrępowany w towarzystwie mówi zbyt wiele lub za mało. Często zapomina o skarpetkach (czasami nawet o butach) czy jak wiąże sie krawat, nierzadko zapina nierówno koszule (myli guziki). Mówi dość szybko, więc czasami trudno zrozumieć zlewające się ze sobą słowa, ewentualnie nie kończy myśli, więc trzeba go ciągnąć za język.

William Lestrange
23.02.2023, 06:11  ✶  

Percy,

Nie pamiętam, tak szczerze, ale jak to było lata temu to w sumie chyba powinieneś to już mieć przerobione, jak nie, może pomyśl nad terapią? Terapeuci też potrzebują swoich terapeutów. Poczuciem humoru nie zakryjesz wszystkich problemów (nie żeby coś o tym wiedział, moje jest raczej sztywne - rozumiesz, bo pracuje z trupami).

Na wszelki wypadek zatrzymam te listy z groźbami, które mi pokazałeś. Nikt się raczej nie spodziewa, że będą u mnie.

Will

PS Wiem, że to nie ty.
PPS Może ktoś w Hogwarcie przynajmniej śmiałby się z Twoich żartów? (Tylko się droczę, nie bierz tego do siebie)

Odpowiedź na wiadomość.

Sometimes, I wonder if I should be medicated;
If I would feel better just lightly sedated
The Alchemistake
—I am a brain—
The rest of me is a mere appendix
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Naukowiec/Antropolog MM
William zdaje się mieć głowę w obłokach przy swoich 185 centymetrach wzrostu i wiecznie nieobecnym spojrzeniu. Burza kręconych, czarnych włosów wydaje się niezdatna do zaczesania, zazwyczaj towarzyszy jej też lekkie zmarszczenie brwi; w zamyśle, skoncentrowaniu. Skrępowany w towarzystwie mówi zbyt wiele lub za mało. Często zapomina o skarpetkach (czasami nawet o butach) czy jak wiąże sie krawat, nierzadko zapina nierówno koszule (myli guziki). Mówi dość szybko, więc czasami trudno zrozumieć zlewające się ze sobą słowa, ewentualnie nie kończy myśli, więc trzeba go ciągnąć za język.

William Lestrange
23.02.2023, 13:35  ✶  

Percy,

jakbym był twoim pacjentem to
zastanawiam się ile razy człowiek musi się wywrócić żeby

chciałem ci napisać coś sensownego, ale uznałem, że to Twoje problemy i Twoje życie i nie chce mi się w to angażować. Podtrzymuje jednak swoją opinię - potrzebujesz terapeuty.

Will

Sometimes, I wonder if I should be medicated;
If I would feel better just lightly sedated
Widmo
You never know how strong you are, until being strong is your only choice
krew
genetyka
zawód
Amanda ma około 172 centymetry wzrostu. Włosy sięgają jej do łopatek i nie są zbyt gęste. Paznokcie są słabe i łamliwe. Dziewczyna wysławia się niezbyt szybko, ale bardzo wyraźnie. Lubi przemyśleć swoje odpowiedzi.

Amanda Lestrange
27.02.2023, 14:03  ✶  
Londyn 10.04.1972

Szanowny Panie Black,

wróciłam do Londynu. Miałby Pan jakiś wolny termin na konsultację?

Z wyrazami szacunku,

Amanda Lestrange
Widmo
krew
genetyka
zawód

Leviathan Prewett
03.03.2023, 21:24  ✶  
Jak nazywa się kraj, w którym zdelegalizowano wszelką korespondencję?

Nie ma reszty żartu. Po prostu chcę, żebyś się tam wyprowadził.

L.P.P.
King with no crown
Stars, hide your fires
Let no light see my black and deep desires
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Kanclerz Skarbu
Schludny, młody mężczyzna ze starannie ułożonymi blond włosami. Nie grzeszy wzrostem, będąc wysokim na 178 centymetrów, acz chodzi na tyle wyprostowany i z uniesioną głową, że może wydawać się górować nad rozmówcą. Pomaga mu w tym spojrzenie chłodnych, niebieskich oczu, na tyle skutych lodem, że nie sposób się przez niego przebić, aby dostrzec kryjącą się za nimi duszę. Zazwyczaj używa perfum z cedrowymi nutami przeplatającymi się z drzewem sandałowym. Dobiera ubrania starannie, zwłaszcza kolorystycznie. Nie ubiera się krzykliwie, acz odpowiednio do okazji; zawsze z idealnie wyprasowanym materiałem koszuli, dobrze dopiętą kamizelką. Charyzmą przyciąga do siebie innych, acz waży słowa w naturalnie ostrożnej manierze. Nie brak mu w głosie donośnych tonów, na marne można oczekiwać, że otworzy usta, aby krzyczeć, nawet te cicho wypowiedziane przez niego słowa potrafią być dobitniejsze niż cudzy krzyk. Stawia na niską intonację, uważając, że jest przyjemniejsza dla ucha i bardzo dobrze podkreśla angielski, wręcz krzyczący w swojej pretensjonalności o jego uprzywilejowanym urodzeniu, akcent.

Elliott Malfoy
04.03.2023, 17:39  ✶  

Percy,

jakbyś znowu nas opuścił bez słowa to myślę, że tym razem podbitym okiem by się to nie skończyło, acz pewnie również żadnego słowa już byś ode mnie nie usłyszał. Ale skoro nie masz zamiaru tego robić, to nie ma o czym mówić, prawda?

Jak będziesz składał następne zamówienie na świeczki, to daj mi proszę znać wcześniej, dorzucę swoje.

E.

Druga karteczka spłonęła zaraz po przeczytaniu.

Rozumiem, że bardzo potrzebujesz zjeść jakiegoś Octaviana.

Nie będziesz widział mojej aury już zbyt często, oklumencja to przydatna umiejętność. Wszystkim nam się przysłużę jak ja całkowicie opanuję, zwłaszcza, że mamy dużo wspólnych sekretów.
Co do Erika - możesz mu spokojnie zaufać w kwestiach związanych z pracą.

“An immense pressure is on me
I cannot move without dislodging the weight of centuries”
♦♦♦
Jakąś świecę kurwa ten?
”Szczękający Kandelabrador” oferuje usługi świecarskie od A do Ż!
krew
genetyka
zawód
Średniego wzrostu, stosunkowo młody mężczyzna. Średniej długości, blond włosy, na ogół przykrywają mu połowicznie uszy, a spojrzenie jego brązowych oczu - choć wnikliwe - nosi jednak znamiona zmęczenia. Wygląda, jakby albo długo nie spał, albo spał zdecydowanie za długo. Choć idzie zaskakująco pewnym krokiem, wrażenie hardego, może wręcz chłodnego charakteru łamie się przy pierwszym lepszym kontakcie; mówi wtedy dość metodycznie, ważąc słowa, jakby chciał dobrze przemyśleć to co wypowie - ale w faktycznej treści w ogóle tego nie widać. Nosi się schludnie, elegancko, ale w żadnej mierze nie ekskluzywnie.

Faust Flitwick
21.03.2023, 00:51  ✶  
Sz. P. Black,

Najmocniej przepraszam, jeżeli czas dostawy jest dłuższy niż Pan oczekiwał. Przyznam szczerze, że gdzieś mi się Pański list zapodział, a z racji tego, że tym razem nie było na nim daty, nie potrafiłem zidentyfikować, o ile przekroczyłem zwyczajowy termin wysyłki (o ile w ogóle).
Jak zwykle, dla potwierdzenia, odpowiednio wykreślam zamówienie z otrzymanej listy tak, jak poniżej.

Malinowy Chruśniak x4
Pole Lawendy x5
Jaśminowa Ekstaza x11
Oszałamiająca Szałwia x10
Truskawkowe Ciastko x1

Co do wieści o Pańskim rozstaniu - bardzo mi przykro. Mimo wszystko cieszę się, że odnalazł Pan jakieś pocieszenie w naszym produkcie. W ramach przeprosin za ewentualne opóźnienie - i współczując utracenia bliskiej sercu osoby - pozwoliłem sobie w ramach rekompensaty dołączyć też limitowany egzemplarz Gorliwej Gorczycy. Klient, dla którego pierwotnie powstała ta seria, poinformował mnie, iż jej zapach pomógł mu pogodzić się z podobną sytuacją.

Pozdrawiam,

Faust Flitwick,
"Szczękający Kandelabrador": produkty świecarskie od A do Ż
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
09.06.2023, 02:12  ✶  
Perseuszu,

Nie, nie mógłbym się skontaktować z prababką Lycoris. Specjalizuje się w wypędzaniu duchów z tego świata, a nie ich przywoływaniu.

Mogę jednak popytać w biurze wśród wywoływaczy lub poprosić kogoś z kowenu, o ile nie przeszkadza ci, że w to... śledztwo (?) zostanie zaangażowana jeszcze jedna osoba. Będziemy też potrzebować jakiegoś przedmiotu po Lycoris. Masz po niej jeszcze jakieś pamiątki? Zwrócę je po seansie.

Pozdrawiam,

Sebastian

PS. Gratuluję kolejnych zaręczyn. Rookwoodowie to dobra partia. Mam nadzieję, że zobaczę was razem na przyszłych sabatach.

odpowiedź na wiadomość

god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
01.07.2023, 19:58  ✶  
Szanowny Panie Black,

piszę do Pana, ponieważ dzisiejszego ranka podczas rutynowej sesji, doznałem wizji Pana twarzy zwróconej do mnie profilem. Jeżeli wierzyć gwiazdom, wkrótce pozna Pan kogoś, kto będzie miał wielki wpływ na Pana życie. Zalecam ostrożność odnośnie informacji, jakimi się Pan z tą osobą podzieli.

V. Dolohov

with all due respect, which is none
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (7): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 7 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa