• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Salacia - poczta Desiderii

Salacia - poczta Desiderii
the way of water
This could be perfection
Or venom dripping in your mouth
sława
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
Niewymowna
Pierwsze co rzuca się w oczy to intensywnie błękitna barwa tęczówek. Błękitne, dokładnie tak jak morze, które gra nieustannie gdzieś wewnątrz jej duszy. Ma ciemne, brązowe włosy, które jednak farbuje regularnie na blond. Ubiera się nieodzownie we włoskie kreacje. Zawsze ma też pomalowane paznokcie; na czerwony lub czarny kolor.

Desideria Zabini
13.01.2026, 20:10  ✶  
Desideria
Salacia
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
13.01.2026, 21:26  ✶  
10.09.72

Jeśli zamierzałaś teraz wracać, daruj sobie. Przegapiłaś najlepsze.

Jak zwykle zresztą,
Louvain
from ashes to ashes
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
07.06.2026, 14:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.06.2026, 14:58 przez Dearg Dur.)  

—03/10/72—

Nota została przekazana bezpośrednio na biurko Desiderii Zabini. Aby otworzyć list trzeba było rozwiązać całkiem trudne sudoku.
[Obrazek: Sudoku_przyklad.png]

Niewymowna Zabini,

w moje ręce wpadł artykuł podejrzewający, że stara guślarka stacjonująca na Sycyli operuje miksturą zwiększającą możliwości umysłowe, znacząco przyspieszając zdolności w zakresie zauroczeń, jednocześnie upośledzając obronę przed takowymi. Artykuł sugeruje mniejsze znaczenie rytuału, na rzecz jednego ze składników eliksiru: grzyba rosnącego na wulkanicznym terenie wyspy. Byłbym zobowiązany, gdyby możliwie dyskretnie uzyskała pani próbkę mikstury, grzyba oraz kilka wywiadów z osobami, które poddały się obrządkowi. Proszę zabrać ze sobą Niewymowną Odile Fawley, aby mogła na całą sprawę spojrzeć medycznym okiem, mile widziana autopsja na miejscu, choć w ramach pewnego zakładu chciałbym uniknąć wspólpracy z lokalnymi służbami i włoskim MM w szczególności. Załatwiłem wam papiery, transport niestety mniej efektywny niż świstokliki, ale równie skuteczny. Powodzenia na wyprawie, liczę na Pań profesjonalizm i dobre tempo pracy.

Gregory Bulstrode

zadanie od mistrza gry
Rozegraj razem z @Odile Fawley zagraniczną sesję związaną z prośbą szefa Departamentu Tajemnic. Sesję możecie obie rozliczyć jako sesję pracową i uzyskać 5 dodatkowych punktów doświadczenia (w ramach informacji dla moderatora podlinkujcie do zgłoszenia ten post). W razie pytań zapraszam do swojego tematu konsultacji. Sesja może wpłynąć na relację z szefem Departamentu i po rozegraniu powinna znaleźć się jako aktualizacja w opisie relacji z nim.
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
07.06.2026, 20:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2026, 05:11 przez Louvain Lestrange.)  
Little Hangleton 19.10.1972

Moja ostania dobra decyzjo,

Nie przywykłem do otrzymywania łagodności wtedy, kiedy na nią nie zasługuję. A jeszcze mniej przywykłem do tego, by za nią dziękować. Mimo wszystko nie potrafię udawać jakby nic się nie wydarzyło. Kłamać, że tamtej chwili nie było. Pamiętam ją lepiej, niż chciałbym przyznać. Pamiętam, że zostałaś. Pamiętam, że mogłaś wyjść i miałabyś ku temu więcej powodów, niż byłbym w stanie policzyć.

Piszę to teraz, ponieważ mam wrażenie graniczące z pewnością, że jeśli odłożę ten list choćby o jeden dzień dłużej, cierpkość znowu przysłoni mi serce i rozum. Znasz mnie i ja znam siebie wystarczająco dobrze, by wiedzieć, jak łatwo potrafię zamienić wdzięczność w milczenie, a szczerość w kolejne oszczerstwa.

Nie wiem, co powinienem zrobić z pamięcią tamtego wieczoru. Nie wiem nawet, co powinienem z nią czuć.

To zapewne nie jest odpowiedź, której oczekuje narzeczona. Podejrzewam nawet, że jest to odpowiedź wyjątkowo niezadowalająca. Ale prawda jest taka, że znacznie łatwiej przychodzi mi radzić sobie z gniewem, rozczarowaniem albo pogardą niż z życzliwością. Życzliwość pozostawia mnie nagim, bezbronnym.

We własnym natłoku autodestrukcji zapomniałem, że chciałbym omówić z Tobą jeszcze jedną bardzo istotną dla mnie sprawę. Czy zgodzisz się na wspólne śniadanie w rezydencji w najbliższych dniach?

Tobie obiecany,
Louvain
evil twink
i ain't got no type
bad witches
is the thing that I like
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Asystent sędziny

Louvain Lestrange
23.06.2026, 22:54  ✶  
19.10.1972

Moje słońce Sycylii,

Nie wiem, czy czuję się lepiej. To chyba zależy od chwili. Wiem tylko, że ani milczenie, ani krzyki nie rozwiązały jeszcze żadnego z naszych problemów.

Jutro będzie odpowiednie. Ściany różnie nam służą, może więc zjemy na zewnątrz? Lorelei twierdzi, że ogrody wyglądają ostatnio nieco lepiej niż zwykle. Nie miałem serca powiedzieć jej, że cały świat wygląda lepiej w ciepłych promieniach Południa.

Twoja londyńska Katastrofa
L.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa