• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
04.08.2026, 18:39  ✶  
Przesyłka została zostawiona późnym wieczorem w Strażnicy 29.09.72

Brenno,
Magazynu nr. 61b. Wejście od północnej strony. Myślę że będziesz zadowolona.

Do notarki dołączono kluczyk.
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
12.08.2026, 17:45  ✶  
B.,

dobra robota. Kto wie, co może spowodować wtargnięcie na Polanę Ognisk i pochopnie rzucane zaklęcia w miejscu, w którym dało się wejść do Limbo, bo domyślam się, że Ministerstwo nie odda jej bez walki.

Bądźcie gotowi na wszystko. Będę wypatrywał waszych wiadomości po Nocy Duchów.

Albus

Po otworzeniu koperty, wyleciała z niej kartka złożona w małego ptaszka, która rozwinęła się przed tobą. Po przeczytaniu list spłonął tak, jak robią to feniksy.
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
27.08.2026, 19:40  ✶  
Pączek przyniósł ze sobą kartonik, z pączkami z dżemem z nadzieniem różanym
Londyn 01.10.1972

Brenna słońce,

dziękuję za pomoc. Jakbyś czegoś potrzebowała to pisz!

Ściskam,

Nora
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
29.08.2026, 02:21  ✶  
B.,

dziękuję za prezent, Millie wyraźnie rozwija skrzydła w malarstwie. Mam nadzieję, że na tym nie poprzestanie. Powieszę go w swoim gabinecie, myślę, że będzie pasował do reszty mojej kolekcji.

Albus

Wiadomość czekała na Brennę w Strażnicy.

to the well-organised mind
death is just the next adventure
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
12.09.2026, 22:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.09.2026, 23:54 przez Jonathan Selwyn.)  
Notatka zostawiona w Strażnicy 18 października

Brenno,
oto lista kandydatów, którzy mogą przydać się naszej grupie improwizatorskiej podczas nadchodzącego występu La chute des crétins.
Guinevere McGonagall oficjalnie do nas dołączyła. Jest świetną magiuzdrowicielką, chociaż liczę że jej pomoc nie okaże się konieczna. Julián Bletchley. Zapewne kojarzysz. Woody i Aaron za niego poręczyli. Woody miał z nim porozmawiać. Jeszcze go nie przetestowaliśmy. Asena Greyback. Woody zgłosił jej kandydaturę. Wstępnie się zgodziłem. Zobaczymy co dalej. Robert Crouch. Rozmawiałem z nim, a na dniach powinienem sprawdzić, czy rzeczywiście jest gotowy nam pomóc. Dodatkowo wiedz, że w dniach 23-27 nie ma mnie w kraju. Proszę nie róbcie niczego głupiego beze mnie.
J.S.
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
14.09.2026, 09:01  ✶  
Londyn 25.10.1972

Brenn,

oczywiście, że zadbam o bezpieczeństwo Erika.
Ten ponurak, to może być jarczuk, wydaje mi się, że to jest najbardziej prawdopodobne, a przynajmniej to jako pierwsze nasuwa mi się na myśl. Najważniejsze to, nie dopuścić do ugryzenia, kiedy nasi będą próbowali go złapać, bo niestety bardzo trudno poradzić sobie z taką raną nawet przy pomocy magii. One lubią mięso, można odwrócić jego uwagę wołowiną, jako szczenięta bowiem są karmione krowią krwią istnieje szansa, że będzie mu to smakowało.

Ściskam,

Nora
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód

Nora Figg
14.09.2026, 09:32  ✶  
Pączek pojawił się u Brenny po południu ze sporym pakunkiem. W środku znajdował się tort, w kształcie doniczki, w której znajdowały się wysokie kaktusy, niektóry z nich miały na sobie kolorowe kwiaty. Był w całości jadalny, smakował marakują, mango i białą czekoladą.
Londyn 26.10.1972

Brenn,

mam nadzieję, że jest w porządku. Dałaś mi strasznie mało czasu na to, żebym się popisała.

Całuski,

Nora
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
14.09.2026, 20:18  ✶  

—23/10/1972—

Londyn, 23 października 1972

Brenno,

najprostszym rozwiązaniem byłoby dołączenie do każdego zespołu brygadzistów patrolujących ulice oraz tereny sabatów egzorcysty. Wam zapewniłoby to bezpieczeństwo, a samym egzorcystom wsparcie wprawnych czarodziejów i czarownic. Sama zapewne pamiętasz, że udało Ci się wyparować poltergeista za pomocą magii rozproszenia podczas jednego z naszych wypadów, czyż nie? Gdybyś raz jeszcze zgromadziła taki ładunek magiczny to zapewne spowolniłabyś nawet ducha o 3: 33 w Samhain. W samym sercu Kniei Godryka.

Niestety, obecne braki kadrowe w Ministerstwie Magii skutecznie uniemożliwiają wprowadzenie tego planu w życie, jeśli chcielibyśmy zrobić to stricte wewnętrznie. Departament Kontroli nad Magicznymi Stworzeniami został zmuszony do otwarcia się na niezależnych specjalistów tylko po to, żeby nieco… przetrzebić… szeregi duchów buszujących na granicy Doliny Godryka z lasem. A to nie jedyne zlecenie jakim się zajmujemy.

Jeśli chodzi o bardziej praktyczne rady… Nie dajcie się osaczyć. Unikajcie zamkniętych miejsc będących pod kontrolą duchów, bo w najlepszym razie skończy się to dla was wyziębieniem. Nie pchajcie się do Limbo bez wyraźnego powodu. Zasugerowałbym termofor i trzymania się z dala od wszelkiego rodzaju środków odurzających, aby zachować jasność umysłu.

Jeśli chcesz, żeby kowen jakoś wsparł Departament Przestrzegania Prawa Czarodziejów w najbliższych dniach, to chętnie wplotę kilka ostrzeżeń w najbliższe kazanie i odczytywanie ogłoszeń podczas spotkania zgromadzenia. Nie wiem, czy komuś zapadną w pamięć, ale może ukoi to twoje nerwy na parę minut.

Pozdrawiam,

Sebastian

PS. Spokojnego Samhain.

PPS. Będę się za Ciebie modlił.

odpowiedź na wiadomość

Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, skórę koloru kawy z mlekiem i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie pochodzi z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
14.09.2026, 21:23  ✶  
25.10.1972

Drogi/a nieznajomy/a,

z przyjemnością poczytam nowe książki o pieskach. Zgadza się, że moja rodzina opiekuje się zwierzętami w potrzebie, mamy tu nawet miłośnika psów, ale już mi się opatrzyły te dzieła o czworonogach, które mamy w domu. Co więc możesz mi zaproponować? I z kim powinnam się spotkać? Dodam tylko, że za dwa dni nie będę dostępna, mam niezbyt wesołą uroczystość rodzinną… Piesek z pewnością mógłby rozchmurzyć kilka osób.

Buziaki
G
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód

Nora Figg
15.09.2026, 20:07  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.09.2026, 20:07 przez Nora Figg.)  
Pączek przyniósł ze sobą pakunek, w którym znajdowała się Świeca Glorii (3/3) (Świeca, której światło widzą tylko i wyłącznie osoby, które ją trzymają. Dla innych wygląda na nieodpaloną, no i babeczkę czekoladową.
Londyn 27.10.1972

Brenn,

mógł być lepszy, gdybym miała więcej czasu, ale starałam się jak mogłam przy tak ograniczonym.
Jeszcze nie zastanawiałam się nad powrotem, ale sądzę, że na pewno ktoś mnie zabierze, zawsze o mnie myślą.
Właśnie!
Jeśli chodzi zaś o sabat, znalazłam coś, co może Ci się przydać, pamiętam, że masz dyżur w Dolinie.

Całuski,

Nora
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (46): « Wstecz 1 … 42 43 44 45 46 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa