• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Ptasia poczta Lusi

Ptasia poczta Lusi
kicia kocia
Cierpka jak agrest, słodka jak bez
Chcę śnić czarne loki splątane
sława
III
krew
czysta
genetyka
snowidz
zawód
wróżbitka & astronomka
Chuderlawa sylwetka na 168 centymetrów, która z uporem relikwii, odmawia rozsypania się w pył. Za pas spływają włosy o czerni nowiu, a fiołkowe oczy sprawiają wrażenie dwóch ran zadanych firmamentowi.

Lydia Black
05.07.2026, 21:06  ✶  
[Obrazek: 165fb81c420d9b5c9947775721986a42.jpg]
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
29.07.2026, 23:28  ✶  
25 października rano

Nie wahaj się prosić.
Zawsze najwięcej przyjemności przynosi mi tworzenie dla przyjaciół.
Później dla ludzi wiary, o których wiem, że uszanują świąteczne znaczenia przedmiotów.
Na koniec zostawiam tych wszystkich ludzi obcych, o którym wiem nic
lub co gorsza: wiem o nich rzeczy złe.

Wybrałam dla ciebie dynię ze swoich. Jeśli zdążyłaś zacząć się rozglądać za jakąś dynią sama, i tak możesz ją wysłać. Dla odmiany od drążenia ugotuję sobie zupę.

H.

— lampion —

Ptak przyniósł dwa liściki. Drugi został sporządzony na innym papierze, w innym czasie, pismem mniej pospiesznie kreślonym. Było w nim więcej rozmysłu, jakby każde słowo było osobno ważone, nie pisane płynnym ciągiem.

Nie widziałam cię na ostatnim nabożeństwie. Kilku osobom
a przynajmniej takim, o których wiem
podrzucono wtedy dziwne wiadomości. Przepisuję treść, jeśli do ciebie nie trafiła:

W Samhain w Dolinie Godryka odzyskajmy co nasze. Przekażcie innym zaufanym. Nie odbiorą nam Polany Ognisk. Czekaliśmy już za długo.
Ktokolwiek przekaże te informacje Ministerstwu, zostanie potraktowany tak, jak traktuje się zdrajców.

Już mnie pytano, czy to nie moja sprawka. Mogę ci przysiąc, że nie. Nie dbam zresztą o to, czy pomyślą, że to ja, choć byłoby to rozczarowujące. Nie waham się mówić głośno, a takie anonimy i spiski osób bez twarzy kojarzą mi się z tchórzostwem.
I choć to nie ja, to pójdę. Jeśli coś ma się w Kniei stać, będę tego świadkiem.
Biorę pod uwagę, że to może być czyjaś zasadzka (a mimo to pójdę). Napiszę wkrótce do Percivala z pytaniem, czy jemu coś o tej sprawie wiadomo. Może on coś rozjaśni.
Nie namawiam cię, żebyś szła, ale pomyślałam, że powinnaś wiedzieć. A może sama wiesz coś więcej?

Błogosławionych przygotowań do Samhain
Zobaczymy się w dniu sabatu
jeśli nie wcześniej

dotknij trawy
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
10.09.2026, 20:49  ✶  
27.10.1972

Lydie,
Chciałam zapytać się ciebie o jedną kwestię, związaną z kowenem Whitecroft, a wiem że jesteś bardzo zaangażowana w jego działalność. Słyszałaś może o tym całym zorganizowanym szturmie na Polanę Ognisk, który ma odbyć się w Samhain? Wiesz może kto namawia do udziału w tym?
Nie zamierzam nikogo rozliczać, ale cholera, tam jest serio niebezpiecznie. Ludzie umierają w tej Kniei, dlatego jest zamknięta.

Pozdrawiam,
Atreus

P.S. Powiedz proszę, że się tam nie wybierasz, albo chociaż nie będziesz wbiegać do lasu.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
10.09.2026, 21:23  ✶  
Do listu załączono przesyłkę z szatą, wykonaną dokładnie według wskazówek Lydii.
24.10.1972

Szanowna Pani Black,

mam nadzieję, że udało mi się spełnić Pani oczekiwania. W załączeniu przesyłam zamówioną kreację.

Z poważaniem,
Electra Prewett

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Paserka z Nokturnu
Nagroda przynależy zuchwałym, a splendor zwycięzcom.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów. Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.

Ceolsige Burke
10.09.2026, 22:15  ✶  
Londyn, 24.10.1972

Szanowna Pani Black,

Dziękuję za Pani zainteresowanie. Rzeczywiście w związku z aktywnością klubu magicznych wynalazków prowadzę obecnie prace eksperymentalne nad pojemnikami do przechowywania prochów. Z przyjemnością podjęłam się działań mają Panią w intencji.

Z żalem muszę jednak stwierdzić, że omeny odczytywane przez wieszczów i widzących zdaja się być prawdziwe. Próby wykonania pojemnika przeznaczonego dla Pani okazywały się tym mniej skuteczne im więcej starań było w nie wkładanych. Nie znam niestety dokładnej natury tego zjawiska i sama jestem zaskoczona skalą ich istnienia. Mimo to wszystko wydaje się wskazywać, że w tym roku talizmany i narzędzia towarzyszące sabatowi są powiązane losem nie tylko z użytkownikiem ale również z wykonującym.

W tym konkretnym przypadku sugeruję poszukiwanie wytwórcy, którego Matka zdaje się łączyć z Pani osobą odpowiednim losem.

Z wyrazami szacunku,
Ceolsige Burke
szekspirowski książę
words, words, words
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Szef zakładu pogrzebowego
Wysoki (192 cm) dżentelmen o aparycji przyjemnej, choć dość ponurej. Wystrojony w szaty czarne, pogrzebowe. Ciemne włosy, które w słońcu mogłyby wyjaśnieć, opadają mu często na czoło. Ma szare, podkrążone oczy, bladą cerę, która rzadko widzi słońce. W jego mowie, choć przesiąkniętej angielskością, co jakiś czas pobrzmiewa szkocki akcent.

Othello Fawley
11.09.2026, 16:22  ✶  
Do przesyłki dołączono dwa zestawy świec seansowych.
28.10.72
Kochana Lydio,
przekazuję Ci świece seansowe.
Twój oddany przyjaciel
Othello

Książę ciemności
Kiedy nareszcie zaśniesz, piękna pomrocznico,
W głębinie mauzoleum czarno-marmurowej,
Co wystarczy ci tedy za strojną alkowę,
I kiedy dół wilgotny ci będzie łożnicą.
kasjusz burek
he is – an a b y s s

sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
złotnik/syn swego ojca
Zielono-niebieskie bystre tęczówki spoglądają na otaczający go świat z rezerwą, chociaż gdzieś głęboko można dostrzec błysk, który towarzyszył im nieustannie jeszcze kilka lat temu. Przeważnie porusza się o lasce – bez niej kuleje – ciągnie protezę za sobą, bo ta na zawsze pozostanie obca. Jest wysoki (191 centymetrów wzrostu) oraz postawny, a szerokie barki dalej przypominają te należące do doświadczonego w boju pałkarza. Mówi spokojnie; nigdy nie podniesie na swego rozmówce głosu. Jego ubiór jest do bólu praktyczny i zwyczajny, a palce, oprócz sygnetu rodowego nie przyozdabia biżuteria. Pachnie pergaminem, dymem żarzącego się w pracowni ognia i miętą.

Caius Burke
13.09.2026, 21:27  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.09.2026, 21:27 przez Caius Burke.)  
25.10.1972

Szanowny Panno Black,

Dziękuje za zaufanie, niestety param się głównie wyrobem biżuterii.
Stworzyć gwoździe próbowałem, ale nie byłem wystarczająco zadowolony z ich jakości, dlatego postanowiłem ich nie wysyłać.
Jeszcze raz przepraszam.
Niech Matka ma Panią w opiece.

Z wyrazami szacunku,
Caiusz Burke

Ah, there he is.
That motherfucker.
What a tool.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
zielarka, twórczyni eliksirów i sztuki w drewnie
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suszonych ziół i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
17.09.2026, 16:45  ✶  
27/10/1972

Przesyłam szkatułę, którą dla ciebie stworzyłam. Jakoś twoim wróżbom muszę dopomóc, bo piszesz mi o przyszłości nie do pomyślenia.

Jeśli umierać, to w wierze i za wiarę, ale nie za dobre imię zgromadzenia wiernych. Nie widzę potrzeby składać aż tak wielkich ofiar Macmillanom. Ktoś wykorzystał widać ich kowen i to budzi niesmak, ale jeśli się ktoś z wiernych na ten szturm porywa, robi to na swój wyłącznie rachunek. Każdy ma swój rozum, swoje sumienie, według nich postępuje. Jeśli ktoś po tym wszystkim przypisze winę za bunt Percivalowi, jest głupcem.
Wśród głupców żyjemy, niestety, ale nie ma powodu przez ich opinie umierać.

Twoje życie jest więcej w moich oczach warte niż cokolwiek, co ludzie mogliby pomyśleć o Percivalu Macmillanie. Nie ja jednak twoim życiem rozporządzam i ocenisz rzecz sama. Cokolwiek zamierzasz, podejmuj kroki rozważnie.

Jeśli czegokolwiek potrzebujesz, wiesz zawsze, gdzie mnie znaleźć.

H.

— naczynie na proch —

dotknij trawy
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa