• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Zephyros - Sowa Laurence

Zephyros - Sowa Laurence
Dzieło sztuki
które chcesz polizać
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
kustoszka sztuki
Brunetka o jasnej cerze i zielonych oczach. Mierzy 166 cm wzrostu przy wadze 50 kg. Bardzo dba o swój wygląd. Poczucie estetyki rozwinięte na wysokim poziomie sprawia, że przywiązuje ogromną wagę do detali - od ubioru, przez makijaż, po dodatki. Ubraniami stara się przykryć swoją niedowagę. Jej arystokratyczna postawa, pełna powściągliwości i elegancji, dodaje jej szyku, co niektórzy odbierają jako dystans i wyniosłość.

Astoria Avery
02.07.2026, 01:01  ✶  
odpowiedź na ten list przyszła następnego dnia
25.10.1972

Drogi Laurence,

w najmniejszym stopniu nie mam do Ciebie pretensji. Doskonale rozumiem natłok obowiązków, zwłaszcza w czasach, gdy każdy kolejny dzień zdaje się przynosić nowe wyzwania.

Na szczęście mogę Cię uspokoić - moje zdrowie wróciło już do normy, a moja rodzina jest cała i zdrowa, za co każdego dnia odczuwam ogromną wdzięczność.

Mam nadzieję, że i Ciebie ominęły wszelkie nieszczęścia. Szczerze liczę na to, że w ferworze obowiązków znajdujesz choć odrobinę czasu na odpoczynek i nie przemęczasz się.

Bardzo dziękuję za zaufanie, jakim obdarzyłeś mnie, powierzając wykonanie lampionu. Nie ukrywam, że poświęciłam temu sporo czasu i podjęłam kilka prób. Niestety żadna z nich nie spełniła standardów, jakie sama sobie narzucam. Nie potrafiłabym oddać w Twoje ręce dzieła, z którego nie byłabym zadowolona. Nie chciałabym zawieść Twoich oczekiwań, dlatego myślę, że rozsądniej będzie, jeśli zwrócisz się do innego twórcy, który wykona lampion z należytą starannością i bez ryzyka, że zabraknie mu czasu.

Mam jednak nadzieję, że wkrótce nadarzy się znacznie przyjemniejsza okazja do spotkania. Gdy tylko obowiązki pozwolą nam obojgu odetchnąć, będzie mi niezwykle miło gościć Cię na filiżance herbaty.

Z wyrazami szacunku,
Astoria Avery
(tu mój fail)

learn the rules
then
break some

from ashes to ashes
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
13.08.2026, 09:56  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2026, 10:05 przez Dearg Dur.)  

—27/09/1972—

Odpowiedź Mirabelli Abbott na ten list.

Szanowny Panie Lestrange,

z wielką przykrością donoszę, że badania nad tą przedziwną rośliną zostały wstrzymane w skutek zniknięcia podczas zamieszania Spalonej Nocy obu egzemplaczy. O ile nasza siedziba w Kent nie uległa zniszczeniu, o tyle chaos który nastąpił tamtej pamiętnej nocy został wykorzystany paskudnie przez jakiegoś złodzieja. Martwię się, że nie będzie w stanie zapewnić mandragorom odpowiednich warunków i rośliny zginą nim w pełni ujawnią swój potencjał. Poszukiwania trwają, śledztwo jednak nie przynosi jak dotąd wymiernych efektów, aczkolwiek pańska krewna aurorka Victoria Lestrange obiecała nam osobiście zająć się tą sprawą.

Tymczasem jeśli chodzi o właściwości lecznicze - badania, które nad nią prowadziliśmy były w fazie początkowej i żaden z członków Towarzystwa nie zdecydował się na rozpatrywanie jej właściwości w dziedzinie medycznej. Z pozoru roślina ta poza gargantuicznym rozmiarem nie różniła się od oryginalnej mandragory, którą eksportujemy z północnej Afryki. Jej sposoby pozyskiwania energii do wzrostu były jednak o wiele bardziej inwazyjne. Ponadto, poza tradycyjnym krzykiem, wytworzyła również paraliżujące kłącza cechujące się swoistą autonomią i zjadliwością, gdy okaz znajdował się poza ziemią. Od czasu gdy posiadaliśmy rozmnożony egzemplarz, opracowywaliśmy przede wszystkim etyczne mieszanki gleby, które umożliwiałyby jej wzrost i kontynuację badań. Jeśli okazałoby się, że roślina ta zachowała lecznicze właściwości gatunku wyjściowego, sam jej przyrost i tempo rozmnażania mogłoby znacząco przyczynić się w produkcji eliksirów i innych specyfików na jej bazie. Dopóki nie odzyskamy chociaż jednego egzemplarza, trudno mi jednak to orzec jednoznacznie.

Oczywiście zapraszam Pana do Kent, być może jakiś inny okaz wzbudzi Pańskie zainteresowanie. Prosiłabym o dwudniowe zapowiedzenie się, ponieważ z wielką przyjemnością oprowadziłabym Pana osobiście.

Mirabella Abbott

@Laurence Lestrange
Le Comte
Clair-Obscur
Trouble de rature, courbera Eiffel.
sława
II
krew
czysta
genetyka
metamorfomag
zawód
Uzdrowiciel
188 cm wzrostu, jasne włosy, oczy błękitne jak niebo latem. Zazwyczaj ubrany elegancko, w biel łączoną czasem z chmurną szarością. Jak jest Émile'em Mulciberem, w jego głosie wybrzmiewa francuski akcent.

Émile Mulciber
09.09.2026, 15:05  ✶  
27.10.1972

w odpowiedzi na Pańskie ogłoszenie, chciałbym zgłosić się jako pomoc medyczna do Doliny Godryka bądź Little Hangleton, gdziekolwiek będzie potrzeba. Jestem uzdrowicielem z długim stażem, na co dzień pracuję na Oddziale Wypadków Przedmiotowych i Uzdrowicielstwa Ogólnego w Szpitalu Św. Munga. Mogę też w razie czego poprowadzić szkolenie z pierwszej pomocy.
Z wyrazami szacunku
Émile V. Mulciber

Monsieur sans visage
Et quand le soir viendra, l'air sera doux
Qui se jouera, caressant, dans vos voiles,
Et les regards paisibles des étoiles
Bienveillamment souriront aux époux.

last responder
Are we magic or science?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
niewymowny, magimedyk
175 cm wzrostu, czarne oczy i włosy. Kiedy nie ma na sobie fartucha laboratoryjnego, nosi się raczej w męskim stylu. Czuć wokół niej woń papierosów. Jej głos jest dość niski jak na kobietę.

Odile Fawley
11.09.2026, 22:08  ✶  
27.10.1972

piszę by zgłosić się do pomocy przy zapleczu magimedycznym podczas sabatu w Dolinie Godryka. Obecnie pracuję jako niewymowna w Komnacie Badania Sekretów Mózgu, ale ukończyłam Akademię Munga oraz posiadam uprawnienia do udzielania pomocy medycznej. W razie potrzeby mogę przesłać wszelkie potrzebne certyfikaty.

Z poważaniem,
Odile Fawley

It is not the
strongest of the
species that
survives

nor the most intelligent,
but the one most
responsive to change
kasjusz burek
he is – an a b y s s

sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
złotnik/syn swego ojca
Zielono-niebieskie bystre tęczówki spoglądają na otaczający go świat z rezerwą, chociaż gdzieś głęboko można dostrzec błysk, który towarzyszył im nieustannie jeszcze kilka lat temu. Przeważnie porusza się o lasce – bez niej kuleje – ciągnie protezę za sobą, bo ta na zawsze pozostanie obca. Jest wysoki (191 centymetrów wzrostu) oraz postawny, a szerokie barki dalej przypominają te należące do doświadczonego w boju pałkarza. Mówi spokojnie; nigdy nie podniesie na swego rozmówce głosu. Jego ubiór jest do bólu praktyczny i zwyczajny, a palce, oprócz sygnetu rodowego nie przyozdabia biżuteria. Pachnie pergaminem, dymem żarzącego się w pracowni ognia i miętą.

Caius Burke
9 godzin(y) temu ✶  
25.10.1972

Wyjątkowo miłe były Pana słowa, niestety param się głównie wyrobem biżuterii.
Stworzyć gwoździe próbowałem, ale nie byłem wystarczająco zadowolony z ich jakości, dlatego postanowiłem ich nie wysyłać.
Jeszcze raz przepraszam.

Z wyrazami szacunku,
Caiusz Burke

Ah, there he is.
That motherfucker.
What a tool.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści