• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
    • Kalendarium
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Poczta Lazarusa

Poczta Lazarusa
Paserka z Nokturnu
Nagroda przynależy zuchwałym, a splendor zwycięzcom.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Skup, sprzedaż, pośrednictwo.
Wysoka na 175cm i szczupła kobieta o długich blond włosach luźno okalających nieco podłużną twarz o chłodnej cerze, błękitnych oczach i rubinowych ustach. Ubrana zazwyczaj schludnie i klasycznie w długą spódnicę i pasującą koszulę, którą okrywa tradycyjną szatą. Całość najczęściej w barwach czerni i zieleni z deseniami czerwieni i fioletu oraz kontrastującym eleganckim dodatkiem. Jej uroda idealnie współgra z melodyjnym głosem, bezbłędną dykcją oraz naturalną gracją ruchów. Niezależenie od miejsca i sytuacji sprawia wrażenie jakby zawsze była właściwą osobą we właściwym miejscu.

Ceolsige Burke
12.09.2026, 17:55  ✶  
Mała zaaferowana sówka nadleciała próbując różnych okien i przejść. Ostatecznie lotem koszącym przeleciała nad adresatem upuszczając niewielką paczuszkę. Mały zielony woreczek przewiązany był czarnym sznurkiem. Wewnątrz znajdował się zestaw żelaznych gwoździ i niewielka, butelkowo zielona koperta z purpurowym okrągłym lakiem.

Londyn, 27.10.1972

Drogi Lazarusie,

Mam nadzieję, że mój list zastaje Cię w dobrym zdrowiu i spokoju ducha. Zakładam, że jako zapracowany pracownik ministerstwa oraz asystent naszego wspólnego znajomego nie masz czasu na przejmowanie się przygotowaniami do sabatu.

Zasłyszałam, że żelazne gwoździe, szaty stagnacji oraz lampion byłyby realny wsparciem w nadchodzących dniach. Nie tylko z powodu tradycji a z powodów czysto praktycznych. Niestety pogłoski wskazują, że ze sporą częścią dostępnych gwoździ mogą być problemy. Z tej racji pozwoliłam sobie dokonać kilku przygotowań w twoim imieniu.

W paczce znajdują się gwoździe wykonane z dedykacją twojej osobie. Wyszły spod młota rzemieślnika o nieposzlakowanej reputacji i dobrej tradycji. Wszystko wskazuje, że są odpowiedniej jakości. Noś je w kieszeni i pod koniec Samhain przybij do drzwi domu jeżeli nadal będzie mu doskwierać klątwa związana z limbo.

Odwdzięczyć się możesz w wolnej chwili. Sumę z rachunku zamieszczam na odwrocie listu.

Z wyrazami sympatii,
Ceolsige Burke

P.S. Mam przeczucie, że warto odwiedzić krawca i kupić dynię. Electra Prewett zdaje się mieć jeszcze terminy na szycie.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
24.09.2026, 16:47  ✶  

—23/10/1972—

List został przekazany do rąk własnych, gdy Anthony pojawił się jeszcze na moment w biurze, zanim teleportował się do Paryża na pociąg zabierający go do Lozanny.

Drogi Lazarusie,

Przed wyjazdem dopilnowaliśmy z Selwynem, aby żaden urzędniczy pożar się nie wydarzył. Przygotowania do sabatu to częstokroć okres przestojowy przed grudniowymi raportami i podsumowaniami, niemniej jednak chciałbym poprosić Cię o przysługę. W tym roku główne obchody odbędą się w Little Hangleton i tam chciałbym umieścić tradycyjne stoisko swojej winnicy. Czas goni, nie miałem głowy szykując się do własnej misji dyplomatycznej dopilnować szczegółów. Rankiem poprosiłem Bertiego Botta o opracowanie receptur, wysłałem też prośbę do znanego Ci doskonale Eliasa Bletchleya gorącą prośbę o szklane ozdoby, licząc po cichu, że ominie go robota przy tradycyjnych Samhainowych zdobieniach i zabezpieczeniach i znajdzie czas, aby przysiąść do szklanych winogron i tafli szyb stanowiących ścianki stoiska. Obu panów poinformowałem, że masz dostęp do pieniędzy i informacji logistycznych - zestawienie i statystyki lammasowej sprzedaży też znajduje się w kopercie. Ufam Ci i Twojemu osądowi, do zobaczenia 28 października.

A.J. Shafiq

ps. rozmyślając o Twojej premii za pierwszy miesiąc pracy, postanowiłem przekazać Ci do skrytki równowartość Twojej obecnej, ministerialnej wypłaty. Jeśli chciałbyś poddać tę kwotę negocjacji, obiecuję znaleźć spokojny czas po sabacie.
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny

Elias Bletchley
26.09.2026, 21:36  ✶  
Londyn, 26.10.1972

Szanowny Panie Lovegood,

zgodnie z zaleceniami Pana Anthony'ego Shafiqa przesyłam Panu część elementów dekoracyjnych na stoisko, które planujecie Państwo wystawić na sabacie z okazji Samhain w Little Hangleton.

W paczce powinny znajdować się niniejsze przedmioty:
  • 1x szklana karafka w kształcie kiści winogron
  • 2x szklane łapacze słońca w kształcie wolno-wiszących kiści winogron
  • 2x lampiony ze szkła sodowo-wapniowego

Bardzo proszę o potwierdzenie, że zamówienie dotarło w jednym kawałku.

Prace nad przygotowaniem szklanych ścian modułowych przebiegają zgodnie z harmonogramem, a na obecnym etapie nie przewidujemy żadnych opóźnień.

Zestaw będzie gotowy do montażu na miejscu sabatu w dniu 30 października lub 31 października w godzinach porannych, zależnie od Państwa preferencji.

Pozdrawiam,
Elias Bletchley
Pracownia szkła i witrażu ”Szklana Alchemia”
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Spis Treści
Zakładki
Tryb normalny
Tryb drzewa