• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
19.03.2023, 04:21  ✶  
Przypadkiem odkryłem na tym koncie występowanie starego błędu z widokiem swoich postów poprzez wejście w zakładkę Gracz > Posty konta. Problem ten występuje również, gdy korzystam z telefonu będąc zalogowany jako Philip:

[Obrazek: xyOubD9.png] [Obrazek: eqvKVam.jpg]

Ta środkowa tabelka wychodzi mocno w prawo, jest rozciągnięta, a powinna wyglądać tak:

[Obrazek: 48EEtTW.png]

Proszę o rozwiązanie tego problemu.
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
19.03.2023, 15:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.03.2023, 15:57 przez Florence Bulstrode.)  
Pytanie o jasnowidzenie.
Przy sukcesie, dostrzega się intencje osoby, na której przyszłość się patrzy - czyli jak rozumiem, tylko to, co ona planuje robić w najbliższych godzinach? Czy to coś więcej? (Florence pod wpływem dziwnego zachowania Patricka przed zmierzchem na Beltaine spróbowała jasnowidzenia - za zgodą gracza - ma 98 i się zastanawiam, co dokładnie powinna dostrzecXD Plus problem pt. czy jeśli intencje - zobaczy, to co planuje pod wpływem amortencji, czyli szybki ślub, czy to, co postać faktycznie planowała, czyli bohaterską śmierć...)
Widmo
To the days of Avalon
Where magic rules as king
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Potężna czarownica, nieznanego statusu krwi, żyjąca w czasach średniowiecznych. Specjalizowała się w uzdrowicielstwie, a także była animagiem, potrafiącym zmienić się w ptaka. Rządziła również jako królowa Wyspy Avalon. Uważana za żeński odpowiednik samego Merlina. Była przyrodnią siostrą króla Artura, którego później zabiła.

Morgana le Fay
19.03.2023, 17:49  ✶  
(18.03.2023, 19:01 )Vespera Rookwood napisał(a): To ja się podepne pod to pytanie. Skoro oklumenta blokuje aurowidzenie to trzeba na to rzucić kością? I jak to wtedy działa, że oklumenta czuje że aurowidz chce go czytać?

Tak, oklumenta wyczuwa, że ktoś chce odczytać jego aurę.
Rzut kością - to zależy. Jeżeli oklumenta ma równe lub wyższe rozproszenie niż aurowidz percepcję, to jest chroniony, jeżeli nie to rzuca kością i musi przerzucić czytającego.

(18.03.2023, 19:19 )Erik Longbottom napisał(a):
Cytat:Zadanie dla tych, w których żyje duch eksploracji - Polega na odwiedzeniu wszystkich czterech stoisk przygotowanych przez postacie graczy - Uli, Nory, Viorici i Sary. Zalinkować należy cztery dowolne posty, w których postać wchodzi w interakcje z każdym ze stoisk. Jeżeli przy którymś stoisku spędziłeś więcej postów, nie musisz linkować wszystkich postów. Wystarczy po jednym na każde.

Czy poprzez wejście w interakcje z każdym stoiskiem chodzi o przebywanie w pobliżu, zaznaczenie, że przegląda się ofertę, rozmawia z właścicielem, czy chodzi o pełne skorzystanie z oferty/rzut kością, jeśli jest możliwy? Powiedzmy, jeśli Erik był na wszystkich stoiskach, ale u Uli nie zrobił sobie portretu, tylko "przebywał w pobliżu", zamienił z nią parę słów i pomógł jej z atramentowym ludzikiem z zadania patrolowego, to może mieć zaliczoną interakcję przy stanowisku Uli?

Chodziło o wejście w jakąkolwiek interakcję ze stoiskiem. Pogadanie ze sprzedawcą jest ok.

(18.03.2023, 19:19 )Erik Longbottom napisał(a): + pytanie odnośnie jednej z zawad
Cytat:Zez, wada wzroku: (-10) do rzutów wymagających celowania

Czy modyfikator -10 wpływa w jakikolwiek sposób na samo rzucanie czarów czy walkę wręcz? Jeśli postać z tą zawadą chce rzucić jakiekolwiek zaklęcie/wyprowadzić cios, to automatycznie powinna obniżyć sobie wynik o 10, czy następuje to tylko, kiedy MG, zadanie, event itd. dokładnie określi, że należy wykonać rzut związany z celnością?

Automatycznie musisz odjąć sobie 10 od każdego rzutu, który wymaga celowania.

(18.03.2023, 22:08 )Giovanni Urquart napisał(a): Gdzie i jak mogę kupić jacht? Chodzi mi o mechaniczne załatwienie tego.

Na chwilę obecną mechaniczny zakup nie jest możliwy.

(19.03.2023, 15:52 )Florence Bulstrode napisał(a): Pytanie o jasnowidzenie.
Przy sukcesie, dostrzega się intencje osoby, na której przyszłość się patrzy - czyli jak rozumiem, tylko to, co ona planuje robić w najbliższych godzinach? Czy to coś więcej? (Florence pod wpływem dziwnego zachowania Patricka przed zmierzchem na Beltaine spróbowała jasnowidzenia - za zgodą gracza - ma 98 i się zastanawiam, co dokładnie powinna dostrzecXD Plus problem pt. czy jeśli intencje - zobaczy, to co planuje pod wpływem amortencji, czyli szybki ślub, czy to, co postać faktycznie planowała, czyli bohaterską śmierć...)

Rzucając kością musisz mieć w tym już jakąś intencję poznania zdarzenia i w nie celować, to to będzie eksplorowane. Jeżeli jej nie miałaś, to mg/gracz może dobrać je dowolnie. Jeżeli rzuciłaś kością i postać nie była jeszcze pod wpływem amortencji, to ujrzysz to, co chciała zrobić zanim się upoiła. Po upojeniu intencje się zmieniają.

Philipie, Twoje zgłoszenie zostało odnotowane.
⍜⌣⍜
Przyjazny ghoul z sąsiedztwa
krew
genetyka
zawód
Niepokojące spojrzenie bursztynowych oczu. Wygląda jakby nie spał całą wieczność. Burza srebrzystych włosów. Skóra w niepokojącym, sinym odcieniu. 178cm || chudy

Ururu Marquez
21.03.2023, 14:21  ✶  
W jaki sposób śledzić SOL, żeby być na bieżąco, szczególnie z wydarzeniami, w których się bierze udział? Trochę mnie irytuje dowiadywanie się wielu istotnych rzeczy podczas przypadkowych rozmów z innymi graczami albo przeglądania czatu.
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
21.03.2023, 14:32  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.03.2023, 14:33 przez Eutierria.)  
(21.03.2023, 14:21 )Ururu Marquez napisał(a): W jaki sposób śledzić SOL, żeby być na bieżąco, szczególnie z wydarzeniami, w których się bierze udział? Trochę mnie irytuje dowiadywanie się wielu istotnych rzeczy podczas przypadkowych rozmów z innymi graczami albo przeglądania czatu.
Wszystkie nowe wydarzenia wrzucane są w szpaltę, a fabularne media, plotki i tak dalej są tutaj. Aktualizacje takich większych wydarzeń znajdują się w postach prowadzących je mistrzów gry. Zwykle też jakieś ważniejsze info podrzucamy na kanał ogłoszeniowy na discordzie. Nie do końca wiem, o jaką sytuację chodzi, więc nie umiem pomóc z czymś konkretnym. Jeżeli coś cię zdenerwowało, to napisz mi proszę konkretnie co to było, bo tak nie za bardzo wiem, co mogłabym poprawić w działaniu forum.
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
21.03.2023, 20:21  ✶  
1. Mogłabym się właściwie podpiąć pod Uru. Moja postać jest aurorem, nie była jednak na nieobowiązkowym spotkaniu przygotowawczym teren brygadzistów i aurorów tuż przed Beltane. Jedyne co wiem co tam się działo jako gracz, to że była tam kłótnia Chester vs reszta. Ale pewnie padły tam jakieś ustalenia – i chyba spoko by było jakby reszta osób, które zostały wysłane na patrol, wiedziały co mogą wiedzieć na ten temat, bo ja po prostu uznałam, że nie wiem z tego spotkania zbyt wiele. Jakiekolwiek krótkie podsumowanie dla reszty brygadzistów/aurorów byłoby spoko.

Albo druga sytuacja. W jednym z postów Sauriela była sugestia, ze w Ministerstwie stało się coś, o czym niby powinni wiedzieć inni pracownicy – i ja też nie wiem czy postać coś wie, nie wie itd.

Tak podsumowując, no to z takich istotniejszych sesji, które mają wpływ na dany event, to fajnie jakby były jakieś skrótowe informacje dla innych osób, które mogą coś o tym wiedzieć, tak żeby nie musieć się w ogóle przebijać przez tematy, o których nawet nie ma się pojęcia, że istnieją, albo gdzie one w ogóle są XD

2. Mam też drugą uwagę, ale to już bezpośrednio do eventu. A dokładniej to to, że dostajemy momentami sprzeczne informacje, czy raczej, że pewne informacje nie są nigdzie jasno widoczne dla wszystkich. Chodzi mi o sytuację ze zmianą pory dnia na evencie no i przejściem do innego tematu. Na dc była kilka raz rzucana informacja, że po zmianie czasu nie będzie już możliwości odwiedzać straganów, więc też przeszłam do drugiego tematu. Okazało się jednak, że taka możliwość była i później niektórzy jeszcze tam pisali, a dopiero dzisiaj pojawiła się informacja, że już tam pisać nie można i żeby przejść do drugiego tematu. Fajnie by było po prostu na przyszłość, żeby takie informacje były przejrzyste dla wszystkich, bo troszkę to takie niezbyt fair jest po prostu.

:*
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
21.03.2023, 23:28  ✶  
Hej Vic. Co do punktu pierwszego i brakujących ci informacji: jak coś to skrótowe zgłoszenie sesji Brygadzistów było podstawą otrzymania PD za Ciszę przed burzą, więc to podsumowanie wisi w temacie tego eventu. Nie jestem tylko pewna, o jaki post Sauriela chodzi... :C Z założenia jeżeli postu nie napisał MG ani nie ma tego w Szpalcie, to jest spora szansa, że to pomysł gracza i to jego trzeba by dopytać. Na przyszłość gdybyś mała problem tego typu to ja jako MG zawsze czekam w tym temacie i odpowiem tak szybko i rzetelnie jak umiem. Sorka, że cię spotkała taka sytuacja.

Co do punktu drugiego, zauważyliśmy, że te zasady były niejasne. Informacja o możliwości napisania ostatniej tury znalazła się w ostatnim poście mistrza gry, ale wywiązał się z tego lekki chaos. Następnym razem na pewno spróbujemy ogarnąć to lepiej, ale na ten moment chciałam dodać, że wszystkie stoiska niezamknięte przez ich właścicieli są wciąż dostępne, jeżeli ktoś nie może odwiedzić ich w nowym temacie (bo np. wyszedł z niego), a chciał i to, że tego nie zrobił jest wynikiem nieporozumienia - niech napisze do mnie lub Tilly'ego Toke prywatnie - otworzymy wam stary temat na jeden post.
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
23.03.2023, 20:49  ✶  
Cześć, przyuważyliśmy błąd!

Na stronie do pisania posta, pod polem do wpisywania treści są wypisane kody na zaznaczenie opuszczenia lokacji

[Obrazek: image.png]

Ten ostatni jest błędny:
Kod:
[opuszczam lokację]

Powinno być zdaje się:
Kod:
[opuszczam sesję]
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.03.2023, 21:11  ✶  
Poprawiłam, dzięki.
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
24.03.2023, 14:45  ✶  
Do którego dnia i miesiąca trwa ten kwartał? I czy można usunąć postaci zawadę w postaci choroby genetycznej lub zastąpić ją inną zawadą?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 27 28 29 30 31 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa