Stanley,
z racji na konieczność zajęcia się pewnymi sprawami, jestem zmuszony opuścić Londyn na czas nieokreślony. Jako mój syn, liczę że w tym czasie zdołasz zająć się rodzinnym biznesem oraz wszelkimi innymi sprawami. Załączam do listu odpowiednie pełnomocnictwa na Twoje nazwisko. Proszę, żebyś w przypadku wystąpienia jakichkolwiek komplikacji, niezwłocznie mnie o tym poinformował.
Liczę, że w moim imieniu zajmiesz się ponadto wszystkim tym, co wiąże się z klubem The Demiguise. Gdybyś miał na tym polu wątpliwości - kontaktuj się z Chesterem Rookwoodem lub Fortinbrasem Malfoyem. Możesz też skorzystać z pomocy Jacoba Avery'ego - ufam mojemu kuzynowi, choć bezpieczniej dla wszystkich byłoby jednak trzymać go z daleka od pewnych spraw. Myślę, że rozumiesz, co mam w tym przypadku na myśli.
Mam nadzieję, że w niedługim czasie uda mi się wrócić do Londynu.
Na odwrocie znajduje się informacja o adresie, pod którym Robert zamierza się zatrzymać we Francji. Ponadto, zgodnie z treścią listu, dołączone zostały do niego pełnomocnictwa oraz materiały związane z klubem The Demiguise.