• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Dalej »
[1968] Natura ciągnie wilka do lasu

[1968] Natura ciągnie wilka do lasu
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
15.07.2023, 00:24  ✶  
Moody przytaknął.

- Słyszałem, że są w takiej dupie, że w pewnym momencie chcieli ją umorzyć, bo i tak zniknął bez śladu, ale kilka dni temu dał kolejną wskazówkę – mówił, przerzucając ciężar ciała z jednej nogi na drugą. Trochę go chyba nosiło, żeby o tym mówić, więc ewentualne przeniesienie miałoby zapewne źródło w jego inicjatywie – nie było to planowane odgórnie. Nie było to w żaden sposób dalekie od normy, bo Moody zwykł już sięgać po te najbardziej karkołomne zadania i wsiąkał w nie o wiele bardziej niż powinien. – Mam taką teorię, że to wcale nie jest jedna osoba, ale nie miałem jeszcze jak przedstawić tego Harper ani Bonesowi. – Pewnie by ględził o tym dalej, gdyby go nie zbiła z tropu.

Był beznadziejny w udawaniu czegokolwiek. Jego twarz całkowicie zmieniła wyraz, kiedy rzuciła w niego tym tekstem o księżycu. Nie mógł zdecydować się w ocenie tego, jaki miała w tym cel. To miał być żart? Jakaś zaczepka, której nie rozumiał? Zmarszczył nos, spoglądając na nią dziwnie, aż wreszcie parsknął. Nie śmiechem, ale też nie w sposób pogardliwy. To wyglądało tak, jakby zareagował w taki dziwaczny sposób na szok.

O to jej chodziło? Naprawdę? Nie wiedział jak się tego domyśliła i zakładał, że gdyby to było istotne, to by mu o tym powiedziała, chociaż... Wtedy też by próbowała ten temat obejść na około? Może była tym typem kobiety, który nie lubił mówienia pewnych rzeczy wprost i zawsze ubierał je w szereg niepotrzebnych korekt wyłączających sens jej pierwotnej intencji.

- Jeżeli chciałaś mnie zaprosić na piwo, to wystarczyło powiedzieć, nie musisz wymyślać jakiegoś pilnowania mnie w pełnię – powiedział, trochę szyderczym tonem, pozbawionym stresu. Takim, na jaki pozwalała człowiekowi tylko pielęgnowana latami zarozumiałość i zarazem pewność w tym, że się Bones podobał. – Naprawdę nie jestem aż tak ciężki do zdobycia. – Właściwie, to gdyby się miał ustawić w szeregu, to by się pewnie znalazł wśród osób, o których mówiło się, że są „łatwi”, ale istotne było tutaj też to czego konkretnie od niego oczekiwano. Do pewnych rzeczy się po prostu nie nadawał.

fear is the mind-killer.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alastor Moody (1685), Mavelle Bones (2589)

Wiadomości w tym wątku
[1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Mavelle Bones - 09.05.2023, 00:01
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Alastor Moody - 09.06.2023, 23:01
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Mavelle Bones - 11.06.2023, 17:29
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Alastor Moody - 30.06.2023, 13:23
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Mavelle Bones - 01.07.2023, 14:49
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Alastor Moody - 10.07.2023, 00:23
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Mavelle Bones - 14.07.2023, 09:12
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Alastor Moody - 15.07.2023, 00:24
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Mavelle Bones - 16.07.2023, 23:09
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Alastor Moody - 05.09.2023, 18:26
RE: [1968] Natura ciągnie wilka do lasu - przez Mavelle Bones - 10.09.2023, 13:49

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa