• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Kroniki Przyjęci do gry v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 8 Dalej »
Robert Mulciber

Robert Mulciber
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
08.11.2022, 21:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.12.2023, 21:37 przez Robert Mulciber.)  

Oto profil twojej postaci

Były pracownik Departamentu Tajemnic Ministerstwa Magii. Dawniej naukowiec, przez krótką chwilę szef Komnaty Badań Sekretów Mózgu, dzisiaj handlarz kadzidłami i świecami, nieoficjalnie właściciel sklepu zlokalizowanego w Podziemnych Ścieżkach na ulicy Śmiertelnego Nokturnu. Mąż i ojciec. Głowa bocznej gałęzi rodziny Mulciber. Nieliczni wiedzą, iż od wielu lat pozostaje zwolennikiem Czarnego Pana, będąc jedną z najbardziej oddanych mu osób. Mu oraz idei, którą sobą reprezentuje. Robert nigdy nie krył się ze swoimi poglądami w kwestii czystości krwi, nie obawiał się tego, aby mówić o tym głośno. Odszedł z Ministerstwa Magii w latach 60, kiedy stanowisko Ministra trafiło w ręce mugolaka. 

Poznajmy się bliżej

♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie samego, ponownie pracującego w Ministerstwie Magii. Po latach ciężkiej pracy, moje osiągnięcia doprowadziły mnie na stanowisko szefa Departamentu Tajemnic.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... mojego ojca. Nasze relacje nigdy nie były najlepsze. Frank Mulciiber był jedną z tych osób, których nie sposób zadowolić. Choć tego rodzaju uwagi doprowadzają mnie do szału, jestem do niego bardzo podobny.
♦ Amortencja pachnie mi... ulubioną whisky, którą zawsze staram się mieć pod ręką, pergaminem... cygarem?
♦ Moje ulubione zaklęcie to... chłoszczyść. Porządek ma dla mnie olbrzymie wręcz znaczenie; nie jestem w stanie się skupić, kiedy dokoła mnie panuje bałagan. Nigdy nie potrafiłem tego zignorować.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... węża.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... strata czasu, pieniędzy. To od nas zależy w jaki sposób będzie wyglądała przyszłość. Ta bliższa oraz bardziej odległa.
♦ Czarna magia? Cóż... niekiedy cel uświęca środki. Nie obawiam się po nią sięgać.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... objęcie stanowiska szefa komnaty Badań Sekretów Mózgu. Chciałbym móc wrócić do czasów, kiedy wszystko znajdywało się na swoim miejscu.
♦ Stoję po stronie... idei, w którą wierzę.
♦ Moje serce należy do... mnie.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Robert Mulciber - przez Robert Mulciber - 03.11.2022, 19:40
RE: Robert Mulciber - przez Czarny Pan - 08.11.2022, 21:00
RE: Robert Mulciber - przez Czarny Pan - 08.11.2022, 21:00
RE: Robert Mulciber - przez Robert Mulciber - 08.11.2022, 21:00
RE: Robert Mulciber - przez Robert Mulciber - 23.12.2022, 21:15
RE: Robert Mulciber - przez Robert Mulciber - 23.12.2022, 21:27
RE: Robert Mulciber - przez Robert Mulciber - 23.12.2022, 21:30
RE: Robert Mulciber - przez Robert Mulciber - 24.01.2024, 10:34