• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,521
24.11.2024, 17:36  ✶  
@Thomas Figg

1. Nie uzupełniasz żadnej magicznej listy. Nie musisz się też spodziewać tego gościa. Jednego dnia możesz spodziewać się odwiedzin teściowej z ciastem, innego nie chcesz, żeby widziała twój barłóg w sypialni. Po prostu nie chcesz, żeby ktoś mógł tam wejść i on nie może tam wejść.

2. Jak najbardziej można to utrzymać czasowo, ale nie do przesady - to jest przewidziane jako czar do wykorzystania w sesji, a nie jako uzupełnienie jakiejś trwałej relacji. Więc jeżeli rzucisz to na kogoś na początku walki, to nie widzę problemu, ale tydzień później, albo po teleportacji na drugi koniec kraju takie połączenie już nie powinno działać.

3. W momencie robienia tej przewagi miałam w głowie następującą wizję: lista piór, z której każdy posiadacz przewagi może wybrać jedno. To pióro należy do ptaka, którego w danym kwartale zabił jego kot. Kot tego ptaka oczywiście przynosi w darze właścicielowi - kładzie go na wycieraczce, albo rozkosznie miauczy, obierając go z piór w jego łóżku... Każde to pióro miało mieć inne właściwości.

Aktualnie jak widzisz tej mechaniki nie ma (ale propozycje piór mam zebrane). Więc czy opis się pojawi - tak. Czy zrobię go szybko - nie wiem. Czy możesz go zrobić za mnie - tak. Czy przekażę ci moje materiały - tak. Czy możesz wymyślić coś swojego na czas tego kwartału skoro nie ma mechaniki i ja ci to zatwierdzę - również tak.

W widmach ujęłam to, jak mogłoby to wyglądać gdyby działało.
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
#1,522
25.11.2024, 16:39  ✶  
Dziękuję za odpowiedzi na wcześniejsze pytania Serduszko

Teraz przychodzę z innym, o tworzenie przedmiotów, nie jestem pewien czy tu czy ogólne pytania do MG powinny ot trafić, nie krzyczcie. xD

A mianowicie takim pomysłem przedmiotu dla użytkownika fal, czy to w formie pierścionka, kolczyka, czy naszyjnika, generalnie jakiegoś dodatku, który by działał w formie słuchawki telefonu. Kolejkując osoby, które próbują skontaktować się z właścicielem przedmiotu.
Daje on znać, że ktoś próbuje się skontaktować, ale też jak poczekalnia na infolinii nie wpuszcza od razu osoby chcącej się skontaktować i to właściciel przedmiotu decyduje kiedy "odbiera" wiadomość.

Czy coś takiego jest w ogóle możliwe?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,523
25.11.2024, 20:50  ✶  
@Thomas Figg

Nie jestem pewna, po co coś takiego kolejkować. Osoba odbierająca fale musi być na tym skupiona. To nie działa tak, że idziesz sobie przez las szukając grzybów i nagle słyszysz w głowie czyjś głos - to wymaga skupienia. Za to przydatnym przedmiotem byłoby coś sygnalizującego, że ktoś chce nawiązać kontakt za pomocą fal (coś, co od nich wibruje może?). I tak - może go wykonać jakiś rzemieślnik, zaliczę to (o ile będzie pomyślnie ztestowane na kimś, kto z tych fal korzysta).
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
#1,524
25.11.2024, 23:34  ✶  
Szukam sobie do rozliczenia jednej extra zawady i

Cytat:Sierota: Cała twoja najbliższa rodzina nie żyje.

czy muszą być wszyscy formalnie absolutnie martwi, czy wszyscy martwi, poza jedną osobą w stanie wegetatywnym wciąż zakwalifikują Peregrinusa do tego?

źródło?
objawiono mi to we śnie
cytrynowy drops
strach przed imieniem wzmaga strach przed samą rzeczą
krew
genetyka
zawód
Fantastyczny czarodziej o wielkiej mocy, obecnie jedna z najbardziej rozpoznawalnych person w Londynie. Wysoki, o silnym usposobieniu, promieniujący siłą, której nie powstydziliby się najznamienitsi czarodzieje w historii. Odziany w garnitury i magiczne szaty. Od dłuższego czasu zapuszcza powoli siwiejącą brodę.

Albus Dumbledore
#1,525
25.11.2024, 23:47  ✶  
@Peregrinus Trelawney

Core tej zawady miał być brak wsparcia od najbliższych, bo ich już nie ma - w takim razie zaliczymy ci to z taką matką, która jest nieprzytomna / na skraju życia / dogorywa etc. Tylko opisz to tak, żeby nie pozostawiało wątpliwości i było uczciwe względem reszty - mając tę zawadę postać nie powinna już nic znaczącego od tej matki otrzymać. Gdybyś napisała, że jednak coś do życia Peregrinusa wniosła poza łzami i opłatą za pogrzeb, to będziemy musieli zagrać cegłą.

to the well-organised mind
death is just the next adventure
Lukrecja
Are you here looking for love
Or do you love being looked at?
V
krew
czysta
genetyka
selkie
zawód
magizoolog
Wygląda jak aniołek. Jasnowłosy, wysoki (180cm), niezdrowo chudy blondyn o nieludzko niebieskich jak morze oczach. Zadbany, uczesany, elegancko ubrany i z uśmiechem firmowym numer sześć na ustach. Na prawym uchu nosi jeden kolczyk z perłą.

Laurent Prewett
#1,526
26.11.2024, 21:43  ✶  
Przekładnia Bulstrode'ów - działa na pomieszczenie. Zakłada się ją na drzwi.

Florence założyła mi je na drzwi wejściowe. Ale są drugie drzwi wejściowe (nie są oddzielone od siebie jakimikolwiek innymi drzwiami czyniącymi je INNYM pomieszczeniem). Jak mam to interpretować? Że nie działa w ogóle? Że działa na jedne drzwi? Mogę wziąć ich 5 na każde drzwi i każdy slot zabezpieczenia zająć przekładnią?

○ • ○
his voice could calm the oceans.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,527
27.11.2024, 20:28  ✶  
@Laurent Prewett

Skoro to jedno pomieszczenie, to zabezpieczenie zajmuje jeden slot. Załóż, że szyfrownica jest taka sama na obu drzwiach - z takim samym szyfrem.
termagant
A knife?
Are you flirting with me?
krew
genetyka
zawód
Wysoka, bo mierząca sobie 177 centymetrów, o atletycznej, smukłej sylwetce. Ciemna karnacja, orzechowe oczy i ciemnobrązowe włosy i miedzianym połyskiem, w stanie naturalnym skręcające się w burzę loków. Na co dzień często się garbi, chcąc odjąć sobie parę centymetrów.

The Tempest
#1,528
28.11.2024, 05:16  ✶  
Mam problem rachunkowy chyba i tyczy się on zmian teleportacyjnych które były dawno temu.

Łącznie miałam 7 przewag

Odrzucałam wtedy 3 przewagi; teleportację i teleportację łączoną.

Teraz mam 4 wagi przewag. Czyli mogę sobie dobrać 2 za darmo.

Ale

Czy nie powinnam dostać zwrotu PD za tę teleportację łączoną?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,529
28.11.2024, 14:51  ✶  
@The Tempest

Mając 7 wag przewag, odrzucając przewagi o łącznej wadze 3 zostajesz z:
  • przewagami o łącznej wadze 4,
  • 2 wagami przewag o wykorzystania za darmo,
  • 100 pd wracającymi na konto.
sweet summer child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
modelka
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
#1,530
10.12.2024, 01:05  ✶  
Według forumowego lore, w którym miesiącu zachorował i zmarł Nobby Leach?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 151 152 153 154 155 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa