• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Edgar - kruk Rabastana

Edgar - kruk Rabastana
Świnkowa panienka
I’m sorry I said you cheated…even though you DID cheat!
krew
genetyka
zawód
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku. 169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy

Peppa Potter
12.02.2024, 19:17  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2024, 13:10 przez Peppa Potter.)  
List i koperta z eleganckiego zestawu papeterii. Ze srebrną pieczęcią przedstawiającą podwójną literę P. Treść listu spisana niezwykle starannie, zupełnie, jakby to nie była jego pierwsza wersja. Od papeterii czuć ładną, nienachalną woń perfumów kwiatowych.

Windermere, 10.08.1972

Szanowny Rabastanie Lestrange,

Piszę ten list z koleżeńskiego pragnienia okazania troski po wypadku, jakiego staliśmy się ofiarami kilka dni temu. Będąc otoczonym lekarzami z pewnością otrzymałeś wszelką potrzebną pomoc, lecz mimo tego chciałabym się upewnić, że jesteś w pełni zdrowia.

Wykorzystując okazję, pozwolę sobie spytać również, czy efekt mojej transmutacji wciąż utrzymuje szpilkę w postaci prowizorycznego znicza. Byłabym niezwykle wdzięczna za informację zwrotną w tej sprawie.

Moi rodzice mieli rację, że świat jest mniejszy, niż nam się wydaje. Spotkanie znajomych twarzy po opuszczeniu Hogwartu jest przemiłym doświadczeniem, nawet w nieprzyjemnej sytuacji.

Z powodu pory obiadowej kończę swój list. Żywię nadzieję, że nie kłopoczę Cię zbytnio z prośbą o odpowiedź.

Z wyrazami szacunku,

Penelope Potter
Świnkowa panienka
krew
genetyka
zawód
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku. 169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy

Peppa Potter
15.02.2024, 00:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.02.2024, 00:03 przez Peppa Potter.)  
Londyn, 12.08.1972

Bardzo cieszy mnie niewielki rozmiar poniesionych obrażeń. Następnym razem zachęcam jednak do kontaktu ze specjalistami. Nie zawsze wszystko da się dostrzec zmysłami. Również nie powinno się dawać innym powodów do obaw o Pańskie zdrowie.

Niesamowicie wdzięczna jestem za odpowiedź w sprawie "znicza". Proszę go zachować na wieczną pamiątkę! Będę jednak niezmiernie rada mogąc zerknąć na niego i ponowić czar, tym razem bez stresu i nerwów.

Serdecznie zaskoczył mnie podarunek. Ciasto było przepyszne! Zarówno ja, jak i moja rodzina, jesteśmy pod wrażeniem zdolności osoby, która je upiekła. Któż tam u Szanownego Kolegi posiada ten cudowny talent?

Oczywiście, nie mogę pozostać dłużna, dlatego przesyłam zestaw najnowszych letnich propozycji z rodzinnej firmy. Proszę mi koniecznie dać znać, który zapach spodobał się Koledze najbardziej!

Sierpień jest cudowny, ale letnie wieczory dłużą się niemiłosiernie. Czasami zastanawiam się, czy nie powinnam wybrać się na wycieczkę... Ale nie czas o tym teraz pisać, brat mój wzywa mnie do pomocy przy wakacyjnym eseju.

Najserdeczniejsze pozdrowienia,

Penelope Potter

List doczepiony był do ładnego kartonika zawierającego zestaw prezentowy. W jego skład wchodziły niewielkie opakowania trzech kosmetyków: szamponu dla mężczyzn, magipianki do golenia oraz mgiełki odświeżającej. Pachniały one po kolei: jagodami, śliwką i mieszanką cytrusową, każdy zapach dodatkowo posiadał specyficzną nutę nadającą im nieco ostrości, by ów zestaw był prawdziwie "męski".

Odpowiedź na wiadomość
Sleeping Beauty
let it burn
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Amnezjatorka
Bellatrix jest kobietą niewielkiego wzrostu, mierzy bowiem jakoś 157 centymetrów. Jest szczupła. Włosy ma ciemne, niemalże czarne, kręcone. Cerę jasną, praktycznie białą. Oczy duże, widać w nich pewne szaleństwo, koloru niebieskiego. Ubiera się głównie w czerń, dba o to, jak wygląda. Używa perfum o zapachu liczi i czerwonej porzeczki z nutą róży, wanilii i wetywerii.

Bellatrix Black
05.03.2024, 01:19  ✶  
Londyn, 11.06. 1972

Rabi,

Słoneczko Ty moje, promyczku najjaśniejszy!

Stęskniłam się za Tobą, martwię się, że na dobre zgnijesz w tej piwnicy. Zarządzam herbatkę! 15.06 o godzinie osiemnastej widzimy się u mnie, zaprosiłam też jednego z naszych kolegów. Na pewno będzie fajnie.

Ściskam mocno,

Trixie
Świnkowa panienka
krew
genetyka
zawód

Peppa Potter
13.07.2024, 13:18  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2024, 13:18 przez Peppa Potter.)  
To znowu ta pachnąca papeteria. Tym razem z pieczęcią z logiem kosmetyków Potterów.

Londyn, 20.08.1972

Tym razem piszę do Ciebie w sprawie iście zawodowej.

Zarządzam kampanią reklamową rodzinnej firmy. Obecnie pracuję nad projektem na jesień. Pragniemy wydać nową kolekcję zapachów oraz kosmetyków transmutujących na Halloween. Bylibyśmy zaszczyceni, gdybyś zechciał współpracować z nami jako model kampanii. Planujemy umieścić reklamy w czasopismach oraz plakaty reklamowe w zamieszkanych przez czarodziejów obszarach kraju.

Bardzo chętnie spotkam się z Tobą i odpowiem na wszelkie Twoje pytania w tej sprawie. Bardzo zależy nam na współpracy właśnie z Tobą, gdyż Twoja aparycja idealnie wpasowuje się w ducha naszej firmy.

Z wyrazami szacunku,

Penelope Potter
Menedżer ds. Kampanii Reklamowych
Kosmetyki Potterów
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
10.09.2024, 19:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2024, 19:48 przez Rodolphus Lestrange.)  
5.08.1972, Londyn

Rabastan,

Lammas to ostatnie miejsce, w którym chciałbym się znaleźć po ostatnich wydarzeniach na Beltane i Lithe. Szczególnie na Lithe. Słyszałeś chyba, że Arcykapłance odbiło i zabrali ją do Lecznicy Dusz, prawda? Wszystkie te sabaty są przeklęte i powodują tylko kłopoty. Nie powinniśmy tam chodzić ze względów bezpieczeństwa - ponoć Atreus pobił się z kimś na Lammas? Dodam też, że ten chłopak to same kłopoty, na weselu Blacków, na które zagonił mnie ojciec, też postanowił użyć siły. Chyba powinien rozważyć terapię u Blacka, skoro ewidentnie nie radzi sobie z emocjami. Dobrze, że na niego nie natrafiłeś.

Sugerujesz mi, że jeżeli dołączona świeczka powoduje koszmary senne, to byłbyś rad, że trafiło na mnie? Obiecuję Ci, Rabbie, że jeżeli nawiedzi mnie jakikolwiek dziwny sen w tym miesiącu, to rodzice będą Twoim ostatnim zmartwieniem. Dzięki za ciasto, przekaż matce uściski. Nie wiem, kiedy znajdę czas na odwiedziny w rodzinnym domu: mamy w Ministerstwie pełne ręce roboty, chyba rozumiesz.

PS Nie podzieliłbym się i jestem pewny, że coś zrobiłeś z tym ciastem.

Rolph
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
10.09.2024, 19:52  ✶  
29.09.1972, Londyn

Rabastan,

Miałem dzisiaj dziwny sen, koszmar właściwie. Byłem w nim psem. Jestem pewny, że to sprawka Twoja i tej cholernej świeczki, o której zapomniałem i rzuciłem ją w kąt. Zjedz cukierka w nagrodę, bo przedmiot mnie zaciekawił.

Rolph

Do listu dołączony był woreczek czekoladowych cukierków z karmelowym nadzieniem. Każda osoba, która zdecydowała się zjeść cukierka, zaczynała od razu śpiewać. Efekt utrzymywał się przez kilka godzin.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa