• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Basiliusa

Poczta Basiliusa
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością.

Atreus Bulstrode
23.09.2024, 23:29  ✶  
4 sierpnia '72

Never regret thy fall,

O Icarus of the fearless flight

For the greatest tragedy of them all

is never to feel the burning light.

Może świeczkę na pocieszenie? Przyda ci się przy takich obwieszczeniach w gazecie.
Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
23.09.2024, 23:37  ✶  
Mój drogi,

nie potrzebuję przesłuchania ani umiejętności jasnowidza, żeby widzieć w tym rękę naszych młodszych braci. O sam anons podejrzewałabym w pierwszej kolejności Electrę, ale jestem pewna, że ona napisałaby go w zupełnie innym tonie. Postarałaby się zapewne, aby nie brzmiało jak gdyby ktoś pragnął wystawić konia na targu.

Zignoruj to lub dokonaj zemsty, ale pamiętaj, że to drugie rozwiązanie może rozpocząć wojnę, na której nie będzie niewinnych.

Z pozdrowieniami
Florence
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
23.09.2024, 23:53  ✶  
Basiliusie

nie powinnam chyba Ci pomagać, skoro tak jakby planujesz zrobić coś, za co będę musiała wrąbać Cię do Azkabanu, ale... napisz do redakcji Czarownicy. Zażądaj oryginału zgłoszenia. Anons dotyczy Ciebie, jest więc szansa, że go oddadzą, skoro oficjalnie to niby Ty go wysłałeś. Możesz spróbować uderzyć przez Isaaca. Wątpię, by autorzy pomyśleli o zmienieniu charakteru pisma.

B.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
24.09.2024, 00:49  ✶  
(okolice 4 sierpnia)

Drogi bracie,

pierwszy raz zobaczyłam to ogłoszenie na oczy, kiedy otworzyłam ostatnie wydanie "Czarownicy". Szczerze mówiąc, byłam nim tak zszokowana, że nawet nie wiedziałam jak cię o to zapytać. Pomyślałam, że ogłoszenie matrymonialne jest trochę nie w twoim stylu, ale skoro chcesz znaleźć miłość, to czemu nie miałbyś spróbować. Jeśli to miał być jakiś głupi żart, to wcale nie jest śmieszny i bardzo mi przykro.

Ellie
PS Gdybyś naprawdę chciał kogoś sobie znaleźć, to służę pomocą!
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
24.09.2024, 01:00  ✶  
Do listu dołączone zostało nowe wydanie Czarownicy

Manchester

Drogi Basiliusie,

muszę przyznać, że Twój ogłoszeniowy debiut w Czarownicy absolutnie mnie zachwycił. Tak się składa, że znam jedną taką pannę na wydaniu… no, może nie młodą wdowę, ale na pewno ma wszystkie zęby i kocha przyrodę, bo widuję ją często w ogródku, więc myślę, że polubiłaby i konie. Muszę jednak zapytać, Basiliusie - czy posag faktycznie nie jest konieczny, czy to tylko taki dyplomatyczny chwyt? Mam nadzieję, że to pierwsze, bo miłość nie powinna być przeliczana na galeony.

Z niecierpliwością czekam na wieści o Twoich matrymonialnych podbojach. Następnym razem proponowałbym jednak, abyś wysłał ogłoszenie do Horyzontów Zaklęć i zatytułował je: “Koniarz szuka żony”. Powinni opublikować je w dziale poświęconym magicznym zwierzętom.

P.S Mam nadzieję, że znajdziesz pannę równie dokładną w dbaniu o konie, jak Ty o swoich pacjentów.

P.S2 Ta “panna” o której wspomniałem w moim liście, to mój kot - ma wszystkie zęby, jest inteligentna (wie jak wyżebrać więcej karmy) i kocha naturę (sra w krzaki).

A teraz zupełnie poważnie - prędzej bym uwierzył, że Brenna pójdzie ze mną na randkę, niż że to Ty wysłałeś takie ogłoszenie do gazety. Domyślam się, że ktoś chciał Ci zrobić złośliwy żart, bo nie wyobrażam sobie, żebyś mógł się z tego zaśmiać - nie masz za grosz poczucia humoru i jest to wiedza powszechna.

Isaac
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
24.09.2024, 01:26  ✶  

Basiliusie,

czasem nachodzi mnie taka myśl, że powinienem zostać komikiem, a nie historykiem magii. Co o tym sądzisz?
Nie jestem w stanie wyśledzić kto to zrobił, ale mogę spróbować zdobyć oryginał ogłoszenia.

Isaac
xxx
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
24.09.2024, 08:37  ✶  
Spotkałbyś się ze mną chuju, a nie wyzywasz od najgorszych.

Ps. Myślałam że to Twój sposób na przekonanie mnie, że wolisz cipki od kutasów.
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
24.09.2024, 08:50  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2024, 08:50 przez Anthony Shafiq.)  

—04/08/72—

Niewielki bilecik został dostarczony przez sowę ministerialną. Lazurowy, lśniący srebrzyście lak ze smoczą pieczęcią zdradzał bez pudła nadawcę liściku.

Londyn, 04.08.72

Szanowny Panie Basiliusie,
terminy delegacji mogą ulec zmianie. Sytuacja jest dynamiczna. Pozostańmy w kontakcie.

W nawiązaniu do Pańskiego ogłoszenia, pozwolę sobie zasugerować rynki zagraniczne, jeśli lokalne okazy nie spełnią Pańskich oczekiwań. W zależności od preferowanego temperamentu polecam Włochy lub Polskę, jako sugerowane destynacje poszukiwań. W razie potrzeby służę pomocą.

Anthony J. Shafiq

strength [reversed]
Your hands protect the flames
From the wild winds around you
Wzrost: 177 cm, czarne włosy, brązowe oczy, silny londyński akcent, ubrany zwykle w luźny garnitur: często bez marynarki, z kamizelką i kilkoma rozpiętymi guzikami koszuli.

Icarus Prewett
24.09.2024, 10:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.09.2024, 10:19 przez Icarus Prewett.)  
Londyn, okolice 4 sierpnia 1972

Drogi Basiliusie,

Nie napisałem tej twojej rubryczki w "Czarownicy" i przypuszczam, że, skoro tak się wściekasz, nie byłeś to ty. Jednak, nie zmienia to faktu, że ta osoba, która to napisała ma drinka w Convivium na koszt firmy. Amor non quaerit, amor reperit. Mógłbyś raz skorzystać z szansy, którą dał ci los i nie być takim sztywniakiem.

Nie wiem też, dlaczego piszemy do siebie listy, zamiast rozmawiać normalnie, w domu. Czy aż tak jesteś na mnie obrażony za coś, czego nie zrobiłem? Cóż, Basiliusie, stałeś się bardziej dramatyczny ode mnie, a to niełatwa sztuka.

Pozdrawiam cię serdecznie,
Icarus Prewett
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
24.09.2024, 11:18  ✶  
20.08.72

Podobno ma przynosić szczęście. Może skoro jest z Egiptu, tak jakby trochę ojczyzny klątw, jak się o tym słucha, to da sobie radę nawet z piątkiem trzynastego?
(Nie, tak naprawdę to w to nie wierzę, ale co szkodzi spróbować?)
Bren

Do liściku dołączono niewielki amulet pokryty symbolami.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa