• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Kruk Elliotta

Kruk Elliotta
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
21.02.2023, 01:35  ✶  
Najdroższy Przyjacielu,

Zrobiłem to z myślą o Tobie.

Ściskam,
P.

[Obrazek: f97dfdf8a0af997bf00b2970228b91d1.jpg]

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

corbeau noir
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
21.02.2023, 15:51  ✶  
[Obrazek: 3bkqX8h.png]

Przyjaciel duchów
You are lost in the trance
Of another Arabian night
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
22.02.2023, 00:58  ✶  
W nawiązaniu do wiadomości

Elliocie,

od niedawna jestem w Wielkiej Brytanii i nie wiem, do kogo zwrócić się z tym pytaniem, więc piszę do Ciebie. Znasz może kogoś, kto pomógłby mi w zdobyciu mieszkania? Dziurawy Kocioł jest ciekawy, ale zwyczajnie drogi.
Przy okazji... co u Ciebie słychać? Słyszałem, że dorobiłeś się syna.

Jamil Anwar
Przyjaciel duchów
Of another Arabian night
Jamil ma metr siedemdziesiąt pięć wzrostu, krótkie ciemne włosy i równie ciemne oczy. Urodę posiada typową dla Egipcjanina, przez co wyróżnia się na tle bladych Brytyjczyków. Dosyć często się uśmiecha, ma dość bogatą mimikę twarzy. Z jednej strony trzyma się gdzieś z boku, a z drugiej masz wrażenie, ze i tak wszędzie go pełno.

Jamil Anwar
22.02.2023, 01:27  ✶  
List odpisany na odwrocie tego od Elliotta. Bądźmy eko, oszczędzajmy papier, który kosztuje.

Elliocie,

przyjechałem jakoś na początku marca razem z ekipą archeologów, z którymi pracuję. Większość z nich jest Brytyjczykami, stąd wybór miejsca. Przygotowujemy się do kolejnych wykopalisk, które będą gdzieś w Walii. Więcej szczegółów zdradzić Ci nie mogę.
Przyznaję, że macie tu dosyć deszczowo, ale przynajmniej nie ma skorpionów i jadowitych pająków. Dziękuję za polecenie siostry, już do niej napisałem i czekam na odpowiedź.
Miło czytać, że znajdujesz radość z bycia ojcem. Jak tylko Nicholas podrośnie i postanowisz zabrać go do Kairu, daj znać. Załatwię mu spotkanie z prawdziwą mumią.
Szczerze mówiąc wycieczka po Londynie brzmi kusząco. Nie do końca się jeszcze orientuję poza najbliższą okolicą Dziurawego Kotła. I naprawdę, jest ciekawy. Warunki prawie jak na egipskim bazarze.

Jamil
prodigal daughter
I knew one day I'd have to watch powerful men burn the world down
I just didn't expect them to be
such losers
Wysoka na 175cm, jasnowłosa zjawa. Jest niezwykle szczupła, wręcz na granicy chorobliwości; lekko zapadnięte policzki ukrywa dobrze dobranym makijażem, którego nieodłączną częścią są usta pomalowane czerwoną szminką. Włosy ma proste i długie, sięgające lędźwi, zwykle nosi je rozpuszczone. Zawsze bardzo elegancko ubrana, najczęściej w stonowane barwy - nie jest zwolenniczką jaskrawych odcieni i mieszania kolorów. Nie lubi też przepychu; widać, że nie szczędzi pieniędzy na dobrej jakości ubiór, lecz nie obwiesza się biżuterią i tym podobnym. Porusza się bardzo zgrabnie, ale pewnie. Zawsze patrzy ludziom prosto w oczy podczas rozmowy, mając przy tym ciemne, przenikliwe spojrzenie. Zwykle mówi w bardzo spokojnym, niskim, nieco zachrypniętym tonie. Ma bardzo przejrzysty akcent, wyraźnie wymawia słowa, po sposobie mowy słychać, że to ktoś z dobrego domu, ktoś świetnie wykształcony.

Eden Lestrange
22.02.2023, 01:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2023, 01:35 przez Eden Lestrange.)  
Braciszku,

wszystko w porządku? Dobrze się czujesz?

Otrzymałam list, w którym mowa, że rzekomo polecasz moje usługi najmu nieruchomości innym ludziom. Prawie się wzruszyłam z zachwytu twoją troską o mój biznes, ale potem przypomniałam sobie, że to sakramencko nie w twoim stylu, więc albo upadłeś na głowę, albo próbujesz podrzucić mi świnię (dosłownie lub w przenośni).

Kim jest Jamil Anwar?

Nie ściemniaj,
E.

I was never as good as I always thought I was
— but I knew how to dress it up —
I was never satisfied, it never let me go
just dragged me by my hair and back on with the show

~♦~
Przyjaciel duchów
Of another Arabian night

Jamil Anwar
22.02.2023, 17:17  ✶  
Ponownie list został odpisany na odwrocie tego Elliotta, a pusta kartka wróciła do właściciela.

Elliocie,

u Was wręczają ordery za mieszkanie w hotelu? U mnie nie dają nawet za spanie pod gołym niebem, kiedy w każdej chwili mogą obleźć Cię skorpiony. Nie polecam, chyba że szukasz naprawdę dobrych wrażeń i lubisz budzić się z krzykiem, gdy czujesz małe pajęcze nóżki na swojej twarzy.
Zazwyczaj znajdujemy na takich wykopaliskach stare naczynia albo narzędzia rolnicze, więc raczej nic, co by Cię wybitnie mogło zainteresować. Chyba że zamierzasz inwestować w agroturystykę.
Pisałem jej już, że niekoniecznie muszę mieszkać w Londynie, ale jeśli uda się znaleźć coś w mieście, nie będę narzekał. Mam tylko nadzieję, że nie skasuje mi całej wypłaty? Wiesz, archeolodzy nie zarabiają zbyt wiele.
W takim razie Nicholas ma już zaklepaną przyjaźń z mumią i ewentualną przejażdżkę z karawaną na wielbłądzie. Mój młodszy brat ostatnio jeździ z handlarzami, więc jeśli zachowa tę robotę, może uda się coś dogadać.
Jasne, popołudnie pasuje. Nigdzie się nie ruszam, więc wiesz, gdzie mnie znaleźć.

Jamil

PS Zostawianie odwrotu pustym jest totalnym marnowaniem papieru. Odsyłam Ci pergamin, żebyś miał mi na czym odpowiedzieć. Tradycyjnie - odpiszę na odwrocie.
Widmo

Leviathan Prewett
03.03.2023, 23:04  ✶  

A ty co, biuro aurorów? Nie interesuj się.

L.P.P.

PS Eleonorę robię

Sekundę później

Pardon. Głupio przejebałem kafla i poniosły mnie emocje. Chyba nie mam żadnych planów. U Ciebie czy u mnie?

L.P.P.
Widmo

Henrietta Mulciber-Slughorn
23.03.2023, 23:03  ✶  

Gdy na biurko Henrietty w Departamencie Skarbu trafiła korespondencja od niejakiego Perseusa Blacka, która była wyraźnie zaadresowana do Elliotta Malfoya, Szefowa Biura Kontroli od razu kazała przekazać ją w trybie pilnym do właściwego odbiorcy. Jedynym komentarzem była przyczepiona karteczka z napisem: “Zaadresowane do Kanclerza, niezwłocznie przekazać”.

(23.02.2023, 22:36 )Perseus Black napisał(a): List trafił do Henrietty zupełnie przypadkiem; najwidoczniej zaplątał się gdzieś przy sortowaniu porannej poczty.

Elliocie,

Wybacz, że piszę do Twojej pracy, ale czy możesz sprawdzić, czy teraz jest wszystko dobrze? Bardzo się starałem i muszę rozliczyć się JAK NAJSZYBCIEJ.

Przesyłam motywującą kapibarę.

[Obrazek: capybara.png]

Percy

Do listu dołączone zostało także poprawnie uzupełnione zeznanie podatkowe. Tyle, że zapisane ołówkiem, jakby wypełniająca je osoba nie była właściwie pewna co robi.
corbeau noir
show me your darkness

Perseus Black
25.04.2023, 19:01  ✶  
List został sporządzony starannie - nazbyt starannie, biorąc pod uwagę nie tylko obecny stan nadawcy, lecz i jego nawyki - co sugerować mogło użycie samopiszącego pióra. Jedynie krótki rozedrgany podpis, złożony z wielkim wysiłkiem, należał do Perseusa. Sam pergamin spłonął zaraz po przeczytaniu.

Najdroższy Przyjacielu,

Pielęgniarka mi powiedziała, że-- Dziękuję, że przyszedłeś. I przepraszam, że odciągnąłem Cię od obowiąz--- obowiązków. Był u mnie Erik i powiedziałem mu wszystko, co pamiętam, ale w wielu miejscach--. Nie wiem, czy ci to zdążył przekazać, ale ja nie mam nic przeciwko, żebyś wiedział. Wybacz, ale nie chcę ponownie przez to przechodzić i opisywać tego... Jeśli jednak podejrzewasz o to kogoś z naszych wspólnych kręgów, to możesz przestać. Tu chodziło o bobra i nienawiść do nas, czystokrwistych. Ale jaki to miało związek z bobrem? Pączek też. Coś z pączkiem. Wiesz, powiedzieli mi, że dosyć mocno oberwałem w głowę. Może, nie pamiętam. Tak, tak, wiem, że normalnie też zachowuję się, jakbym... ale teraz to nie są żarty. Nie umiem dokończyć żadnej myśli. Bardzo boli.

Nieważne. Wiesz, bo ja, gdy leżałem w tej piwnicy-- Bałem się, że umrę. Ale bardziej, że pomyślisz, że znów chciałem wyjechać. Ja Cię nie chcę opuszczać. Chciałem Ci wyjaśnić że nie chcę--. Chyba dlatego miałem siłę żeby uciec. Mam gorączkę. Przepraszam. Nie chcę żebyś był na mnie zły. Elliott, przyjdź do mnie.

Twój,
P.

the kind one
don't confuse my kindness for weakness
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
22.07.2023, 23:10  ✶  
[Obrazek: jutTdcO.png]

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (8): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek