• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Nieve

Nieve
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
11.10.2023, 10:22  ✶  
Odpowiedź przyszła 25.06.1972

Nie chcę żadnych parków. Przyjdę do Ciebie.

Victoria
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
12.10.2023, 23:10  ✶  
20.07.72, Londyn

Laurencie,

w świetle Twojego ostatniego wywiadu dla Proroka Codziennego ośmielam się sugerować, że byłoby dobrym pomysłem, gdybyś przeniósł się do nas na kilka dni.
Równie dobrym pomysłem byłaby większa ostrożność w doborze słownictwa w pewnych sytuacjach. Skonsultuję się na wszelki wypadek z prawnikiem.

Twoja
Florence
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
12.10.2023, 23:15  ✶  
18 Czerwca 1972, noc

Cześć brzdącu,

czy Ty naprawdę, naprawdę NASKARŻYŁEŚ ojcu, że chodzę na randki? Tragicznie to znosi, wiesz przecież! A do tego mogłeś na robić kłopotów Hjalmarowi, bo przecież wcale nie jestem jego dziewczyną lub coś, jeszcze ktoś sobie o nim coś złego pomyśli.
Jesteś niemożliwy.
Masz szczęście, że Cię kocham i jesteś moim bratem, bo jak Abraksany kocham, złamałabym Ci nos.

Buziaki,

Pandora
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
12.10.2023, 23:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2023, 23:29 przez Brenna Longbottom.)  
20.07.72, Londyn

Lauri,

może nie powinnam się wypowiadać, skoro mój brat zrobił dokładnie to samo i go za to pochwaliłam, ale mój brat mieszka w bardzo chronionym domu, był szkolony do walki od piątego roku życia i zwykle ma przy boku kogoś, kto przeszedł taki sam trening.

Podziwiam Twoją odwagę, ale Bądź. Ostrożny. Proszę.
Jeśli cokolwiek by się działo, NAPISZ DO MNIE O TYM. Gdybyś chciał, służę pokojem w naszym domu.

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
12.10.2023, 23:22  ✶  
20 Lipca 1972

LAURENT NA MERLINA!

Czy Ty upadłeś na głowę? Zaćmienie mózgu? Dlaczego prowokujesz tych ludzi? Mam napisać do ojca, żeby zamknął Cię w zamku? Chcesz umrzeć? Z samego rana przyślę Ci paczkę z kilkoma moimi zabawkami, pomogą zadbać o Twoje bezpieczeństwo. Zabije Cię, jak ktoś Cię zabije.
Uważaj na siebie, nie chodź nigdzie sam i najlepiej może zamieszkaj u Florence albo Brenny przez jakiś czas.
Chyba, że...
Mogę wziąć trochę wolnego, jak wiesz, mam mieszkanie w Londynie. Może zostaniesz u mnie? Byłabym spokojniejsza.
Martwię się.
Nie nazywa się złych ludzi terrorystami w Proroku Codziennym.

Buziaki,

Pandora
Czarodziej
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Pandora Prewett
12.10.2023, 23:24  ✶  
20 Lipca 1972

Wezmę kilka dni wolnego, spakuj torby i bądź gotowy rano. Nie dyskutuj ze mną, kilka dni wytrzymasz bez swojej kolekcji futer. Może pojedziemy trochę na wieś albo chciałbyś zobaczyć Islandię?
Odpisz.

Buziaki,

Pandora
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
12.10.2023, 23:25  ✶  
20.07.1972

Laurent,

co do kurwy? co jest grane? To jakaś manipulacja? Gdybyś potrzebował się ukryć na jakiś czas, zniknąć z radaru to mam takie miejsce, nie wie o nim nawet moja rodzina.

Twoja
Victoria
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
12.10.2023, 23:28  ✶  
Londyn, 20 lipca 1972

Laurent,
W życiu bym się nie spodziewał, że zobaczę wywiad z Tobą w Proroku Codziennym.
Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować sukcesu. Tak trzymaj.

Pozdrawiam,
Stanley

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Lew Salonowy
Seeking to be whole
Driven by passion
krew
genetyka
zawód
Philip to mierzący 173 cm wzrostu wysportowany mężczyzna. Niebieskooki blondyn, którego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach i promienny uśmiech. Jego znakiem szczególnym są dołeczki w policzkach oraz promienny uśmiech. Przywiązuje dużą uwagę do swojego wizerunku, dopasowując swój ubiór do każdej sytuacji. Roztacza wokół siebie aurę niezachwianej pewności siebie.

Philip Nott
12.10.2023, 23:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2023, 23:34 przez Philip Nott.)  
Londyn, 20.07.1972

Laurie,

Przeczytałem ten wywiad w Proroku Codziennym i nie znajduję kulturalnych słów pod adresem dziennikarza, z którym rozmawiałeś. Z racji, że byłem obecny podczas Twojej rozmowy z tym dziennikarzem to wiem, jak przebiegała ta wymiana zdań i już po przeczytaniu kilku pierwszych zdań zrozumiałem, że ten wstrętny pismak poprzekręcał wszystkie Twoje słowa!

Ci fanatycy na pewno czytają prasę (jak większość społeczeństwa czarodziejów) i z pewnością wymysły tej dziennikarskiej wszy zainteresują tych ludzi. Powinieneś się przyczaić na jakiś czas. Uważaj na siebie. Jakbyś potrzebował pomocy to wiesz, gdzie mnie znaleźć. Z okna swojej kamienicy w magicznym Londynie widuję patrole Brygadzistów. Mam też doświadczenie z tego typu dziennikarzami, gdybyś postanowił dobrać mu się do skóry.

Philip
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
12.10.2023, 23:39  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.10.2023, 23:42 przez Atreus Bulstrode.)  
20.07.1972
Drogi Laurencie,
Dzisiejszego poranka wpadła w moje ręce gazeta w której znalazł sie wywiad z tobą. Gratuluję.
Czy potrzebujesz, żeby złamać ci nos, żebyś nabrał nieco rozumu i nie chwalił się podobnymi opiniami?

Atreus
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (18): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 18 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa