• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
Prywatna detektyw
160 cm / 55 kg / kasztanowe włosy i zielone oczy

Lucy Rosewood
06.11.2025, 22:52  ✶  
Hej,
przychodzę z prośbą o zwolnienie mgowe z rzutu spaloną kością na los mojej postaci podczas pożaru jako, że Lucy była wtedy poza Anglią. Sesja zaczyna się 7 ale jest na niej przeskok do przynajmniej kolejnej nocy. Na lokację oczywiście rzucę
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
06.11.2025, 22:57  ✶  
@Lucy Rosewood

Wrzuć sobie post w spalone rzuty. Jako deklarowane miejsce pobytu wpisz zagranicę. Dodam ci stosowną adnotację taką jak w przypadku innych osób przebywających o 20 poza Anglią (tak jak np. w przypadku Lucy Longbottom czy Juliena).
Czarodziej
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
Prywatna detektyw
160 cm / 55 kg / kasztanowe włosy i zielone oczy

Lucy Rosewood
06.11.2025, 23:35  ✶  
Nie wiem czy o to chodziło ale zrobione
Róża Pustyni
Wszystkie przyzwoite przepowiednie są do rymu.
sława
II
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
uzdrowicielka w grupie archeologicznej, wróżbitka
Ginevra rzuca się w oczy. To szczupła i dość wysoka kobieta, sięgająca 177 cm. Ma owalną twarz, opaloną skórę i jasnobrązowe oczy; włosy długie do pasa, ciemnobrązowe, proste i grube. Ubiera się raczej schludnie niż byle jak. Jej usta często zdobi psotliwy uśmieszek. Mówi z akcentem, słychać, że nie jest z Anglii. Otacza ją mgiełka orientalnych perfum - klasycznej egipskiej mieszanki cytrusów, jaśminu i słodkiego ananasa.

Guinevere McGonagall
06.11.2025, 23:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.11.2025, 09:13 przez Guinevere McGonagall.)  
Hejka Serduszko mam pytanie dotyczące karty lokacji ze Spalonej: https://secretsoflondon.pl/showthread.ph...1#pid66831 tu moje rzuty

jako że tak jakoś wyszło, że rzuty na lokacje są na lokację rodową, w której mieszka też sporo magicznych zwierząt - chciałam zapytać czy ta runa wpływa również na nie? Czy też są zmęczone, nie mogą spać, jakoś inaczej się zachowują itd.? Czy tylko na ludzi, którzy tam przebywają (czyli na Ginny i jej dziadków, do których należy lokacja)?

Edit:
I drugie pytanie. Czy gdyby Ginny chciała te runę namalować na kartce papieru, to wskazywałaby coś konkretnego (oczywiście nie dla niej, ale dla kogoś z przewagą od starożytnych run)?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
07.11.2025, 10:14  ✶  
@Lucy Rosewood

Wszystko jest git, masz już zatwierdzone.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
07.11.2025, 10:18  ✶  
@Guinevere McGonagall

Runa nie wydaje się wpływać na zwierzęta, ale wpływa na nie oczywiście nastrój opiekunów.

Tak, ktoś może dla ciebie tę runę zidentyfikować, czyli dowiesz się jaka konkretnie runa wchłonęła zaklęcie.
Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
08.11.2025, 15:35  ✶  
Hej, mam kilka pytanek czy dobrze rozumiem - jak mam kartę lokacji z niepalącym się krzesłem, to żeby je jakoś ogarnąć, to powinnam rzucić na Rozproszenie, żeby usunąć jakąś tam magię, przez którą krzesło nie spłonęło i się tak teleportuje po mieszkaniu, zgadza się?

jeśli wypadłby mi sukces, to mogę uznać, że krzesło wróciło do normalności i powinnam to odnotować w deklaracji, żeby przy rozliczeniu kwartału to było odnotowane? w przypadku porażki mogłabym spróbować jeszcze raz, czy miałabym tylko jedną próbę na jakiś czas, jak przy kartach lokacji, które mają wpisane, że jest jedna próba na jakiś czas?

Pozdrawiam cieplutko
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
10.11.2025, 00:02  ✶  
Siedzę i wymyślam w ten weekend; p r z e p r a s z a m.
Wyczaiłam w Maida Vale tę księżycową rosę. Rosa jest rzadkości III, ale szczęśliwie mam zielarstwo III, w związku z tym przychodzę pytać o coś, co chyba mogę wiedzieć z tego tytułu bądź się łatwo dowiedzieć: skąd wziąć takie śliczne kwiatki? Jak mogę na nich fabularnie (i mechanicznie?) położyć łapska?

dotknij trawy
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
10.11.2025, 16:10  ✶  
O które zadanie konkretnie ci chodzi?

Mówię o  zadaniu popiół w płucach z serii zadań po 9 września i czy może to być wizyta domowa. I kontynuując ten temat rozumiem, że ta wizyta medyczną to może być po prostu przepisanie odpowiednich lekarstw i inhalacji? Nie że Basilius musi na sesji je uważyć, lub tę inhalację przeprowadzić? Pytam o to wszystko, bo prostu sporo postaci zgłosiło się do mnie z taką sesją do rozegrania i chcę się dopytać co musi paść na wątku z mojej strony, aby im to zadanie się liczyło.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
13.11.2025, 11:20  ✶  
@Jessie Kelly

Czy powinnaś - niekoniecznie, ale jak najbardziej możesz. Możesz też stwierdzić, że pod krzesłem kryją się jakieś małe, niewidzialne stworzonka, albo np. nargle, które nim przesuwają. To, w jaki sposób rozwiążesz sytuację, nie jest zdefiniowane przez kartę, więc możesz zrobić to na swój sposób.

Po sukcesie na kości albo użyciu przewagi, krzesło powróci do normalności. Możesz to krótko odnotować w deklaracji (a najlepiej to w adnotacji na dole posta - że użyłaś przewagi), bo ja za wszystkie wasze inwencje będę na koniec mnożyła punkty doświadczenia przypisane do konta.

Jeżeli rzut ci nie wyszedł, to opisz swoją porażkę (np. że krzesło zaczęło szurać po podłodze intensywnie i zniszczyło coś w domu). Po jakimś czasie (krótkim, daj postaci maksymalnie kilka minut na poradzenie sobie z chaosem) możesz spróbować jeszcze raz.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 80 81 82 83 84 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa