• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone [Jesień 1972] Spalona Noc - Bitwa w Magicznych Dzielnicach

[Jesień 1972] Spalona Noc - Bitwa w Magicznych Dzielnicach
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
31.05.2025, 22:34  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2025, 13:27 przez Eutierria.)  
Numer zadania:  II.I
Postacie biorące udział:Morpheus Longbottom
Faza: II
Link: klik

adnotacja moderatora
Zaliczam zadanie. @Morpheus Longbottom
Zakon Feniksa faza II +1

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
IX. The Hermit
you're an angel and I'm a dog
or you're a dog and I'm your man
you believe me like a god
I'll destroy you like I am
Na ten moment nieco dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
31.05.2025, 22:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.06.2025, 02:08 przez Eutierria.)  
Numer zadania: IV.II
Postacie biorące udział: Alexander Mulciber
Faza: IV
Link: klik (zakończone, sukces)

adnotacja moderatora
Zaliczam zadanie. @Alexander Mulciber
Śmierciożercy faza IV +1

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
31.05.2025, 23:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.06.2025, 15:17 przez Eutierria.)  
Numer zadania: III.III
Postacie biorące udział: Woody
Faza: III
Link: klik

adnotacja moderatora
Zaliczam zadanie. @Woody Tarpaulin
Zakon Feniksa faza III +1

piw0 to moje paliwo
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
01.06.2025, 14:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.06.2025, 15:29 przez Eutierria.)  
Kochani, zamknęłam temat. Mam wasze PW, będę na nie dzisiaj odpisywała, robię tutaj też takie małe podsumowanie tego, co jeszcze jest niedomknięte.

FAQ

Czy jeżeli nie udało mi się zaklęcie, to dostanę punkty dla organizacji?
Tak. Poprawne wykonanie zadania = punkt.

To po co w ogóle te rzuty?
Bo wasze działania mają efekty, które będą przeze mnie opisywane.

Coś, co gram i chcę mieć sprawdzone, nie znajduje się na tej liście, co zrobić? Jeszcze nie dostałem za to punktów dla organizacji.
Zgubiłam cię, przepraszam. Napisz mi PW.

Po co istnieje ta lista?
Żebyś mógł kliknąć ctrl + f na klawiaturze i zobaczyć co ci jeszcze wisi.

Do kiedy mam czas?
Klik.

Nie wyrobię się, bo MG odpisał za wolno, miałem zły nastrój i nic nie pisałem, <milion innych sensownych powodów>, co zrobić?
Skontaktuj się ze mną przez PW. Jeżeli nie wrócisz do gry po absurdalnie długim czasie (kilka miesięcy), to jak najbardziej sprawdzę twoją sesję.

Czy skoro wątek jest zamknięty, to nie mogę już dołączyć na spotkanie organizacji?
Możesz, śmiało. Wystarczy mnie o tym poinformować, no i oczywiście ty musisz zostać poinformowanym o spotkaniu.

Wysłałem informację o tym, że coś poprawiłem i nie ma żadnej reakcji, dlaczego?
Ponieważ nie działam w taki sposób, że odpowiadam na wszystkie pytania na bieżąco. Mam dzień Spalonej Nocy, siadam przed kompem, walę wszystko po kolei zbiorczo i wtedy pewnie dostaniesz odpowiedź. Pingowanie mnie na discordzie, żebym sprawdziła coś na bieżąco nie zadziała.

Muszę dopisać efekty rzutu kością, nie umiem tego zrobić, pomożesz mi?
Tak. Po pierwsze może pomoże ci ten post, a jeżeli nadal masz problem, to odezwij się. Poradzimy sobie.

Co jeżeli mój współgracz uciekł / nie ma teraz czasu / ma jakiś kryzys i mi nie odpisze?
Możesz podsumować sesję samodzielnie. Jeżeli problemem jest to, że współgracz nie może poprawić swojego posta (brak efektów rzutów), to możesz uzupełnić o te efekty swój własny post.

Ktoś dołączył do naszej sesji / pomyliłem się w numerze zadania, czy da się coś z tym jeszcze zrobić?
Jak najbardziej. Nie można rozpoczynać nowych sesji, ale drobne poprawki w trwających wynikające z niepoprawnie wypełnionego zgłoszenia lub niezrozumienia są OK.

Napisałem więcej sesji, niż powinienem, czy dostanę jakieś kary?
Mam wielki arkusz z tymi sesjami, sortuję je sobie po fazie, znam wasze multikonta - na pewno będę ucinała nadprogramowe punkty (zgodnie z zasadami), w przypadku łamania ogólnych zasad wydarzenia (np. naciąganie możliwości zegarka) każdy przypadek będę rozpatrywała indywidualnie.

Jestem na liście trwających, ale moja sesja jest zakończona, o co chodzi?
Prawdopodobnie dodałeś post na ostatnią chwilę i jeszcze do niej nie dotarłam, zostanie sprawdzona w następnym rzucie.

~

Sesje przedłużone / z uwagami / do sprawdzenia
Alexander, Stanley, Sauriel
Dora, Thomas
Dora, Thomas
Umbriel, Bellatrix, Louvain
Alastor, Eden
Alastor, Eden
Alastor, Eden
Woody
Thomas
Leviathan, Charles
Osoby na spotkaniu
Umbriel, Bellatrix, Louvain + osoby na spotkaniu
Quintessa, Morpheus, Jonathan

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
30.06.2025, 17:24  ✶  
Informuję, że:
  • Każda osoba, która w tym momencie ukończyła przynajmniej jedną sesję, otrzymała ode mnie PW podsumowujące.
  • Osoby, których sesje trwają, będą traktowane tak, jakby te zadania ukończyły, zgodnie ze zgłoszeniami w tym temacie. Jeżeli coś się w tych zgłoszeniach nie zgadza (bo na przykład w trakcie sesji zaczęliście pisać coś innego) to proszę o pilny kontakt, żeby to wyklepać (bo wam dam zadanie w związku z czymś, czego nie piszecie i będzie przypał!).
  • Zgodnie z moją wiadomością na discordzie - nie ograniczam czasu na dokończenie tych sesji, ale nie przedkładajcie innych sesji i postaci ponad to, co wam zostało do napisania w ramach tych wątków. Wolne pisanie, umieranie z gorąca i urlopy są w porządku i zrozumiałe, ale jeżeli macie czas na forum, to przyciśnijcie to co zostało.
  • Przypominam, że zgodnie z zasadami wydarzenia każda otwarta w jego ramach sesja musi zostać dokończona. Nie ma zmiłuj, trzeba docisnąć.

W związku z powyższym:
  • Spodziewajcie się listów od waszych liderów, nowych wskazówek, zebrań i nowości. Nie wiem w jakim tempie (bo jak wiecie, ja sobie nie radzę z wysokimi temperaturami, a się wielkimi krokami zbliża 36 stopni).
  • Niektóre elementy forum ulegną zmianie (na przykład opisy lokacji), pojawią się nowe ogłoszenia fabularne. Wasze działania miały na to wpływ i są efektem tego, ile punktów udało wam się uzyskać w poszczególnych fazach.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udział i gratuluję ukończenia blisko 150 zadań. Ostatecznie wyniki podam w podsumowaniu po zaliczeniu wszystkich punktów. Serduszko

there is mystery unfolding
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Eutierria (882), Alastor Moody (122), Brenna Longbottom (489), Erik Longbottom (68), Nora Figg (105), Heather Wood (113), Dora Crawford (21), Stanley Andrew Borgin (86), Louvain Lestrange (135), Nicholas Travers (50), Leviathan Rowle (71), Alexander Mulciber (149), Rodolphus Lestrange (169), Umbriel Degenhardt (80), Thomas Figg (92), Morpheus Longbottom (261), Millie Moody (291), Basilius Prewett (25), Jonathan Selwyn (142), Woody Tarpaulin (158)

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (9): « Wstecz 1 … 5 6 7 8 9

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa