• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Nostalgia i Melancholia

Nostalgia i Melancholia
Królowa maskarady
I'm okay with history repeating
Tell me I'm the one you can't forget
krew
genetyka
zawód
Wysoka (bo mierząca metr siedemdziesiąt cztery) po matce, z wyglądu jednak podobna do ojca. Ciemne, długie włosy i równie brązowe oczy jako pierwsze rzucają się w oczy na tle jasnej cery. W pracy zazwyczaj pojawia się w zwiewnych, choć wciąż wygodnych sukniach, podczas gdy w terenie można ją spotkać wyłącznie w spodniach i skórzanych butach. Od zawsze fanka biżuterii, nosząca na palcach cienkie obrączki, a na szyi ledwo rzucający się w oczy łańcuszek, podarowany jej przez babcię, gdy ukończyła szkołę.

Jane Potter
03.09.2023, 14:26  ✶  

Nostalgia i Melancholia

PŁOMYKÓWKI ZWYCZAJNE

[Obrazek: 6536d54663a3d822605bd753a3a9c5a1.jpg]

Sowy te znalazły się w domu Potterów przypadkowo, gdy okazało się, że na strychu ich domu w starym gnieździe wykluły się dwa jajka. Matka piskląt nigdy się nie pojawiła, więc Marcus i Marion postanowili zaopiekować się zwierzętami, a te pozostały na ich usługach po dziś dzień. Nikt nie pamięta genezy ich imion, prawdopodobnie maczała w tym palce babka ze strony Potterów.
serpentine
beautiful mayhem
violently happy
krew
genetyka
zawód
Szczupła kobieta mierząca sobie sto sześćdziesiąt osiem centymetrów; przyglądając się jej wąskiej niczym u osy talii trudno nie ukryć zdziwienia, że wydała na świat trójkę dzieci. Twarz owalna, z dużymi bursztynowymi oczami, ciemnymi brwiami wyginającymi się w łagodne łuki, lekko zadartym nosem oraz dołeczkami w policzkach, gdy Imogen się uśmiecha. Sięgające pleców gęste kruczoczarne włosy w świetle mienią się granatowymi refleksami. Niezależnie od okoliczności odziana jest elegancko oraz zgodnie z najnowszą modą, zaś jej fryzura i makijaż pozostają nienaganne.

Imogen Rookwood
03.09.2023, 23:31  ✶  
Little Hangleton, 15.05.72

Panno Potter,

Serdecznie dziękuję za produkty do przetestowania. Z ogromną przyjemnością odwdzięczę się stosowną recenzją na łamach Czarownicy.

Swoją drogą, kiedy miałabyś czas, żeby do mnie wpaść na mały manicure? Moje paznokcie wyglądają o-k-r-o-p-n-i-e, odrosty mają już półtora milimetra, w takim stanie ciężko mi pracować. Poza tym, mam dla Ciebie garść nowych wieści z wydawniczego świata, koniecznie musisz o nich usłyszeć!

Pozdrawiam,
Imogen Rookwood

[Obrazek: 55rG7le.png]
please,  dance with me in the  dark
królowa nocy
some women are lost in the fire
some women are built from it
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
auror, twórca eliksirów
Ma długie do pasa, bardzo ciemnobrązowe, wpadające w czerń włosy. Te, zwykle rozpuszczone lub spięte jakąś spinką, okalają owalną twarz o oliwkowej karnacji, skąd spoglądają spokojne, brązowe oczy. Nie jest przesadnie wysoka, mierzy 167 cm wzrostu i jest stosunkowo szczupła. Swoje bardzo kobiece kształty lubi podkreślać ubiorem. Nosi się najczęściej w czerni. Ciągnie się za nią mgiełka delikatnych perfum – o ciepłej nucie drzewa sandałowego, wanilii, jaśminu, konwalii i pomarańczy.

Victoria Lestrange
17.09.2023, 22:36  ✶  
19.06.1972, Dolina Godryka

Jane!

Jestem pewna, że nie umknęło Twojej uwadze i słuchom, że pod koniec lipca ma się odbyć pojedynek mojego drogiego kuzyna z Nottem. Zamierzam się tam wybrać, będę potrzebowała przed tym Twojej profesjonalnej opieki nade mną… Masz jeszcze miejsce w grafiku? Ozłocę Cię. Chodzi oczywiście o 26 lipca.

Przy okazji – co u Ciebie? Dawno nie miałyśmy okazji porozmawiać. Wszystko u Ciebie dobrze? Radzisz sobie w tym całym zamieszaniu post-Beltane?

Victoria
Świnkowa panienka
I’m sorry I said you cheated…even though you DID cheat!
krew
genetyka
zawód
Ślicznie ubrana dziewczyna o nieskazitelnym upięciu jasnych włosów i zadartym nosku. 169cm || przeciętna budowa ciała || bardzo jasne włosy || ciemnoniebieskie oczy

Peppa Potter
02.10.2023, 09:36  ✶  
27.07.1972, Londyn

Najdroższa Jane

Zastanawiały mnie ostatnio różne sprawy rodzinne, na przykład jak duża jest nasza rodzina, jakie mamy koneksje i tak dalej... Zawsze wydawało mi się, że wszystko wiem, ale chyba coś przeoczyłam. Tak się zastanawiam... kojarzysz może jakie mamy połączenia z rodziną Lestrange? Chyba mi się coś o uszy obiło, a na Targach pracy poznałam pewnego jegomościa z takim nazwiskiem i zastanawiam się, czy może nie jest jakimś dalszym wujkiem, czy kimś takim.

Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze. Pozdrawiam serdecznie.

Twoja Peppa
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
17.10.2023, 18:05  ✶  

Jenny, drobinko,
do licha, właśnie się obudziłam, to znaczy metaforycznie, bo obudzona jestem od dwudziestu godzin, i przypomniałam, że rodzice mają rocznicę ślubu, a skoro rodzice mają rocznicę ślubu, to muszę założyć sukienkę, inaczej mama dostanie zawału. Albo mnie zamorduje. A jedną ostatnio zniszczyłam w Dziurawym Kotle, drugą założyłam na balu, trzecią oddałam koleżance, a reszta się nie nadaje na takie okazje... to znaczy, zdaniem mamy nadają się tylko na chodzenie w nich po mugolskim Londynie.
W skrócie. Potrzebuję na koniec miesiąca sukienki, a właściwie to dwóch trzech sukienek, bo muszę zmusić Mav do założenia jednej i jeszcze jedną mieć w zapasie, gdyby ktoś potrzebował. Czy da się to załatwić u twojej matki bez mojego udziału, bo nie mam czasu na przymiarki (przynajmniej nie więcej niż jedną), a Mavelle musiałabym ogłuszyć, żeby na nie przyszła? Czasu nie załatwię, za to worek galeonów już tak.
I tak, potrzebuję tego na przełom lipca i sierpnia.
Przepraszam.

Całusy
Bren

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
20.05.2024, 18:12  ✶  
Londyn, 05.07.1972

[Obrazek: IAEwSoe.png]

Więcej informacji o wydarzeniu wkrótce  Słodziutki

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki