• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Floret - Jastrząb Ger

Floret - Jastrząb Ger
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
18.10.2023, 16:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.10.2023, 16:59 przez Brenna Longbottom.)  
1.06.72

Ger,

zrobił go jeden z Filtwicków, załączam Ci adres. Jeżeli szukasz nowych zabawek, jakich nie masz jeszcze w kolekcji, możesz też zajrzeć do kuźni Nordgersimów (do licha, nigdy nie umiem zapamiętać tych zagranicznych nazwisk, mam nadzieję, że zapisałam je bez błędów, ale chociaż nie jest tak dzikie jak te Irlandzkie, po co komu apostrofy w nazwiskach, to pułapki specjalnie dla mnie) w Dolinie Godryka. Przyjechali z Islandii, mają więc trochę inne metody wyrobu wobec tutejszych rzemieślników.

Kiedyś może znajdzie się okazja, to Ci go pokażę. Ale już nie wiem, czy pozwolę Ci go potrzymać, bo co jeżeli nie zechcesz go oddać?

Bren

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
24.10.2023, 13:28  ✶  
06.06.1972

Szanowna Geraldine.

Słyszałem, że jesteś w stanie załatwić wszystko i jeszcze trochę. Proszę spotkaj się ze mną w dziurawym kotle ósmego dnia czerwca. Będę miał do przedstawienia intratną ofertę.

O.B.

P.S. Rozpoznasz mnie po jeżu z bananem.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
14.11.2023, 21:25  ✶  

Szlag! Ger, szukam tego posągu od miesiąca i NIGDZIE nie mogę się na niego natknąć. Możesz zaznaczyć mi to miejsce na mapie?
Znam sprawę. Klątwołamacze mówią, że nie da się jej pomóc. Zastanawiam się, czy gdyby udało się znaleźć naszyjnik, którym ją przeklęto, jednak by coś z tego wyszło. Tyle że przeszukałam chyba pół lasu, w którym ją ostatnio widziałam i wyparowała.

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Tło narracyjne
koniecpsot1972
zasady korzystania
rzuty kością
Czarodziej nieznanego statusu krwi, będący baśniopisarzem oraz autorem książki Baśnie Barda Beedle'a. Żył w XV wieku, ale większość jego życia pozostaje dla nas tajemnicą.

Bard Beedle
16.11.2023, 12:16  ✶  
08.06.1972

Geraldine.

Zgodnie z obietnicą przesyłam Ci moją wilgę Elopę. Prześlij mi przez nią datę naszej wyprawy.

Ollie.
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
06.12.2023, 18:28  ✶  
Londyn, 5 maja 1972

Geraldine,
Straszna tragedia. Mam nadzieję, że nic mu się nie stało i w końcu się pojawi - cały i zdrowy oczywiście. Zapytam się dziadka czy czegoś nie wie, a wiesz, że ma dojścia do wszystkiego.
Mi nic niestety nie wiadomo. W Ministerstwie jest taki rozpierdol, że szkoda gadać. Codziennie są dziesiątki, jak nie setki zgłoszeń o zaginionych czy poszkodowanych. Postaram się czegoś dowiedzieć ale nie chcę Ci obiecywać jakichś gruszek na wierzbie. Nie mogę zagwarantować Ci niczego.
Popytam ludzi. Przejrzę dokumenty. Jeżeli tylko natrafię na jakieś poszlaki w brygadzie to od razu dam Ci znać. Tyle mogę dla Ciebie w tym momencie zrobić.
Pamiętaj też, że Theon nie da sobie w kaszę dmuchać. Na pewno nie pozwoliłby sobie zrobić krzywdy.
Wszystko będzie dobrze. Jeżeli mogę dla Ciebie zrobić coś więcej - daj znać.

Pozdrawiam,
Stanley Andrew Borgin

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
soul weaver
oh dear world
let's spin my own new dawn
szczupła sylwetka; ponadprzeciętny wzrost 187 cm; jasna karnacja; pewny siebie chód; jasnoniebieskie oczy w kształcie migdałów; blond włosy do ramion (upięte w estetyczny kok lub kucyk); długa, smukła twarz; zadarty nos o prostym kształcie; delikatny, naturalny makijaż; głęboki, lekko zachrypnięty głos

Merkuria Rosier
10.12.2023, 00:15  ✶  
Szanowna Pani Yaxley,

mamy przyjemność zaprosić Panią do udziału w naszym nadchodzącym pokazie mody Wszystkie kolory emocji, który odbędzie się pod koniec sierpnia bieżącego roku w Londynie.

Wszystkie kolory emocji to wyjątkowe wydarzenie, które ma na celu ukazania siły i piękna ludzkich emocji za pośrednictwem mody oraz jesiennej kolekcji Domu Mody Rosier. Wierzymy w to, że dzięki fuzji modelek ze specjalnie zaprojektowanymi strojami, które oddadzą ich stan wewnętrzny, stworzymy niezapomniane doświadczenie dla publiczności.

A kto mógłby się sprawdzić lepiej w odzwierciedleniu dyscypliny, tak bardzo potrzebnej, ale trudnej do osiągnięcia równowagi, jak nie jedna z najbardziej efektywnych łowczyń na jakie może liczyć współczesna Wielka Brytania? Pełna kontrola nad swym ciałem i duchem jest czymś do czego powinna dążyć każda czarownica i każdy czarodziej. Jako ktoś kto spędza mnóstwo czasu w dziczy na pewno rozumie Pani, że aby pochwycić dzikiego zwierza i nie dać mu się zaskoczyć potrzeba iście zimnej krwi. W codziennym życiu też potrzebujemy takiego hartu ducha, aby walczyć z przeciwnościami losu.

Uwadze naszego zespołu nie uszedł także fakt, że jest Pani aktywną członkinią Srebrnych Różdżek! Wychodzimy z założenia, że promocja tak elitarnej organizacji mogłaby tylko wpłynąć pozytywnie na pani obraz pośród innych pojedynkowiczów. Nie każda kobieta jest w stanie z taką samą odwagą oraz pasją walczyć na arenie i jednocześnie kroczyć po wybiegu. Proszę tylko pomyśleć o tym, jaki przykład mogłaby Pani dać młodym dziewczętom ze Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie. Jest Pani jawnym dowodem, że przy odpowiednim nakładzie sił, potu i łez można rozwijać się w najróżniejszych dziedzinach, a przy tym cieszyć się swą kobiecością, nie bacząc przy tym na zdanie mężczyzn. Bylibyśmy zaszczyceni, goszcząc Panią na naszym wybiegu.

Jeśli przyjmie Pani nasze zaproszenie, oferujemy w razie potrzeby pełne zakwaterowanie w hotelu oraz hojną rekompensatę za poświęcony czas i wysiłek. Oczywiście będzie Pani także miała szansę poznać jedne z najbardziej wpływowych i kreatywnych osób w branży modowej, a także inne modelki, które zdecydowały się dołączyć do projektu.

Aby potwierdzić swój udział, prosimy o odpowiedź na adres wskazany na dołączonej wizytówce. W przypadku wyrażenia zgody na kontynuację współpracy prześlemy więcej szczegółów na temat pokazu, w tym harmonogram, terminy przymiarek i prób generalnych. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt. Z niecierpliwością czekamy na wiadomość.

Z poważaniem,

Merkuria Rosier
Dom Mody Rosier
evil twink
Sup ladies? My name's Slim Shady
I'm the lead singer of Kromlech
Zimna cera i jeszcze chłodniejsze spojrzenie. Kruczoczarne włosy i onyksowe tęczówki bardzo wyraźnie kontrastują ze skórą bladą jak kreda. Buta oraz wyższość wylewa się z każdego gestu i słowa. Mierzy 187 centymetrów o szczupłej sylwetce, która coś jeszcze pamięta ze sportowych czasów. W godzinach pracy zawsze ubrany elegancko, zaczesany, a swoje tatuaże ukrywa pod zaklęciami transmutacji. Po godzinach najczęściej nosi się w skórzanych kurtkach i ciężkich butach.

Louvain Lestrange
17.12.2023, 14:31  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.12.2023, 14:35 przez Louvain Lestrange.)  
Londyn 05.05.1972r.

Droga Geraldine,

Najmocniej przepraszam, ale nie mam bladego pojęcia o czym mówisz. Pierwsze słyszę jakoby istniał rzekomy Twój brat bliźniak, a jeżeli takowy istnieje to muszę Cię rozczarować, ale nigdy nie miałem okazji z nim porozmawiać, a co dopiero jakieś koleżeństwo. Mi również, podczas ataku na sabat, przytrafił się uraz, dlatego skoro wspominasz o dziwnym uczuciu polecam skontaktować się z kliniką Munga. W ostateczności serdecznie polecam skorzystać z usług mojego kuzyna, Perseusa Blacka, jeśli stwierdzisz, że występują problemy z pamięcią, lub wspomnieniami.

Życzę zdrowia,

Louvain.
Dama z Lumos
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
03.02.2024, 14:49  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.02.2024, 14:49 przez Florence Bulstrode.)  
14.07
Droga Geraldine,

mam nadzieję, że Twój brat nie wszedł w jakiś konflikt z ojcem - i że nie dadzą Ci się zbyt mocno we znaki. Nie miałam okazji dobrze poznać Astarotha, ale chyba zawsze był dość żywiołowy.
Byłam niedawno w mugolskim filmie i jest to całkiem ciekawe doświadczenie, chętnie więc obejrzę z Tobą Ojca chrzestnego. Być może dopatrzę się jakichś podobieństw do wuja Edwarda. Załączam mój grafik na najbliższe dni, spróbujemy dobrać termin.

Pozdrowienia
Florence
Profesor G
Kilku panów w jednym ciele.
175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.

Giovanni Urquart
11.02.2024, 21:41  ✶  
Otrzymano trzy dni po dacie na liście.

13/07/1972

Geraldine,

Wybacz za brak kontaktu, ale wszystko potoczyło się tak szybko... Nie chciałem nikogo informować o moim wyjeździe i tylko siostra zna kilka szczegółów. To przez nią otrzymałem list od Ciebie, dlatego też znacznie później, niż zazwyczaj, otrzymasz odpowiedź.
Co zrobiłem? Najzwyczajniej w świecie uciekłem. Poddałem się. Nie dałem rady presji.
Najpewniej nie na zawsze, ale na dzień dzisiejszy nie ruszam się z mojej kryjówki.
Możemy spotkać się pod koniec miesiąca, ale na pewno nie w Londynie. Proponuję dom moich rodziców, bądź inne ustronne miejsce. Jeśli chciałabyś się spotkać wcześniej, to tylko poza granicami kraju.
Mam nadzieję, że jesteś bezpieczna.

Pozdrawiam,
Giovanni

PS Jonathan wspomniał coś o Beltane, ale prawdę mówiąc, nie pamiętam już co to było. Jeśli Ci zależy, jak najbardziej możemy o tym porozmawiać.
Profesor G
Kilku panów w jednym ciele.
175cm. Przeciętna budowa ciała. Brązowe włosy. Piwne oczy. Zarost.

Giovanni Urquart
27.02.2024, 20:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.02.2024, 20:18 przez Giovanni Urquart.)  
Londyn 31.07.72

Droga Geraldine,

Zupełnie zapomniałem o tym wspomnieć podczas naszego wczorajszego spotkania! Zostałem przez znajomego zaproszony na pokaz nowatorskiego filmu z USA. Niestety przez to, że nie odpisałem mu, ominęła mnie czerwcowa premiera. Był jednak na tyle uparty, że wysłał mi dwa bilety na najbliższą sobotę. Chciałabyś się ze mną wybrać?

Nie wiem, co to za film, ale Tom zarzeka się, że czegoś takiego jeszcze nie widziałem i pewnie nie zobaczę. To przełom w kinie, a ufam jego opinii. Sam nie chcę szukać informacji na temat filmu, żeby się mile zaskoczyć, a tytuł nie zdradza wiele — "Głębokie gardło".

Mam nadzieję, że masz czas w tą sobotę wieczorem. Przybądź do mnie o 6 po południu, to zjemy jeszcze razem obiad. Jeśli nie zdążysz, to przybądź najpóźniej o 8.30 i polecimy razem. Pokaz filmu jest zaskakująco późno.

Serdecznie pozdrawiam,

Giovanni

Prompt
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (17): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 17 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa