Our hearts will share the same shelter, we share a place under the same sun
krew
genetyka
zawód
Splątana kaskada loków barwy świeżo ściętych łanów zboża okrywa całunem drobne ramiona, umykając końcami nad linią pasa, na ogół wieńczona przez barwne kokardy. Otula miękko dziecięcą, odrobinę pyzatą buzię upstrzoną siateczką piegów, której epicentrum są jasno-błękitne, przenikliwe tęczówki. Usta wykrojone, bladoróżowe, drgają nieustannie w przyjemnym dla oka uśmiechu. Chód ma energiczny i dziarski, głos chrypliwie melodyjny, ubiór klasycznie kobiecy, acz niewyzywający. Złote pantofelki wzbijają w przestrzeń migotliwy kurz, czyniąc ją kobietą wzrostu średniego, jednak o aparycji chuderlawej.
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.
wiem, że do Twoich urodzin jeszcze trochę, ale odwiedził nas dzisiaj taki uroczy rysownik i poprosiłam go o narysowanie kilku kwiatków na kartce... Skopiowałam je i stworzyłam zaproszenia, które mogłybyśmy rozesłać do naszych znajomych. Za moim domem znajduje się altana, którą moglibyśmy przystroić, znajdę kilka osób chętnych do pomocy. Zanim zacznę robić cokolwiek, chcę wiedzieć, czy Ty czujesz się z tym dobrze? Bo ja na przykład OCZAROWANA jestem wizją tych wszystkich spotkań. Wymyśliłam też kilka idiotycznych zadań do gry w butelkę...
Pozdrawiam Cię,
S.
she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Kimże jestem, by stawać na drodze miłości! Ja, skromny aktor, przyjmę każdą rolę, jaką przyniesie mi los. Jeśli moim przeznaczeniem jest być kochanym i podziwianym, niech tak właśnie BĘDZIE! Niech twe serce bije tak mocno, jak tylko się da, niech mój widok sieje w Twojej głowie spustoszenie, niech Twoja głowa tęskni za dźwiękiem mojego głosu podczas bezsennych nocy. Miłość jest czymś więcej niż szklanym wazonem, jest czymś CZYSTYM i PIĘKNYM. To mój prezent dla Ciebie, możliwość poczucia w sobie tej pierwotnej, potężnej siły.
Nie mogę nie zacząć zastanawiać się, kim jesteś. Jak często znajdowaliśmy się przy tym samym stole? Jak często dzieliliśmy ten sam pokój? Jesteś młodsza czy starsza? Twoje oczy oświetlają świat swoimi jasnymi barwami czy może są ciemne i tajemnicze? Droga wielbicielko, daj mi jakąś wskazówkę. Powiedz mi coś o sobie.
T.
moon's favourite poem
and the rest is rust and stardust
krew
genetyka
zawód
Drobniutka, choć wysoka na 177 centymetrów wzrostu, o popielatych włosach. Śmiech przywodzący na myśl świergot ptaków. Śpiewny, uroczy głos. Choroba objawia się u niej srebrnymi tęczówkami i wędrującym rumieniem.
jestem wielce uradowana. Przyjedź w najbliższym czasie na Whitecroft Street, skomponowałam wstępną listę gości i mam do Ciebie kilka pytań w sprawie, którą głupio mi poruszać listownie. Nie jestem pewna, czy możesz pomóc i w tym Ty lub... cokolwiek, ale może chociaż wysłuchana odetchnę wreszcie i zrzucę ze swoich barków ciężar tych myśli.
Zanim się przerazisz, chodzi o sprawy sercowe. Proszę, zabierz ze sobą karty.
Całusów sto,
S.
she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
moon's favourite poem
krew
genetyka
zawód
Nie wierzę w to Effie. Po prostu w to nie wierzę... Kiedy wróciłam do domu po tym wszystkim, Genie przekazała mi list od Murtagha. Odpisał mi tuż przed sabatem, więc nikogo ta koperta nie obchodziła, bo się przygotowywaliśmy do Beltane. Effie, on jest taki zimny i oschły, zachowuje się, jakby to wszystko nie miało żadnego znaczenia. Jakby to, że zniknął z naszego domu i mojego życia było tylko jakąś moją fanaberią.
Po tym wszystkim, co przeszłam, odpisał mi, że jego asystent może poszukać wolnych terminów w jego kalendarzu...
Przepraszam, że nie pisałam do ciebie odkąd Greyback zabrała cię do domu. Pomagałam tutaj na miejscu i po prostu nie miałam jak. Zginęło tutaj tyle osób, widziałam, jak mój ojciec pakuje w taki ciemny worek pocięte ciało tego chłopaczka, co nam kiedyś tak na siłę wciskał watę cukrową na Pokątnej i nie mogłyśmy zjeść tego przez dwa dni. Nie ma go już z nami, Effie. Tych wszystkich ludzi już z nami nie ma. Chciałam się za nich pomodlić, ale odkąd wróciłam do kaplicy, kiedy tylko otwieram usta, wydobywa się z nich tylko łkanie.
S.
she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
Wiadomość, która dotarła po Beltane, była krótka i nabazgrana w pośpiechu, na kawałku oderwanego pergaminu, ubrudzonego czymś czerwonym.
Jesteś cała?
Brenna
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.
Spakuj swoje rzeczy. Wszystkie. Wyprowadzamy się z Pokątnej.
Al.
fear is the mind-killer.
moon's favourite poem
krew
genetyka
zawód
NIE WIEM, CZY UWIERZYSZ KTO WŁAŚNIE ODWIEDZIŁ KOWEN.
Bernie. Jebana. Skamander.
Tak, ta sama Bernie Skamander, która przykleiła Ci gumę do włosów w czwartej klasie. Z powodu tej gumy i tego, że jestem pewna - to ona na szóstym roku ukradła mi klapki z szatni, jestem całkowicie przekonana, że chcesz przeczytać o jej najnowszych perypetiach. Otóż Bernie naprawdę wyszła za tego dziwaka, który wszędzie chodził ze szklaną kulą. Przyszła do Whitecroft z nim i czteroletnim dzieckiem na ściąganie blokad czakr, bo ten przykurcz naprawdę wierzy w to, że ten czterolatek wysyła w jego kierunku fale zakłócające i przez to nie może wróżyć z tarota. Mój ojciec jest załamany, właśnie modli się w kaplicy za duszę ich syna, bo nie wierzy, że ma tak tępych rodziców, ale ja nie o tym... POLICZ SOBIE ILE LAT MUSIAŁA MIEĆ JAK ZASZŁA W CIĄŻĘ, TO DLATEGO ZRZYGAŁA SIĘ NA OWUTEMACH.
Co tam u Ciebie?
Całusy,
Sarah
she is passion embodied,
a flower of melodrama
in eternal bloom.
moon's favourite poem
krew
genetyka
zawód