• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Czarodziejska legenda
Only the dead have seen the end of war.
sława
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Celtycka bogini magii, podziemi, wojny, płodności i zniszczenia. Łączona również z przeznaczeniem i przepowiedniami, zwłaszcza tymi mówiącymi o zagładzie, śmierci i wygranej w bitwie. Przedstawiana jest zwykle w zbroi i rynsztunku. Pojawia się wszędzie, gdzie jest wojna. Krąży nad polem bitwy pod postacią kruka lub wrony. Podżega wojowników do walki i może pomóc w zwycięstwie nad ich wrogami. Morrígan zachęca wojowników do odważnych czynów, wzbudza strach w ich wrogach i jest przedstawiana jako piorąca zakrwawione ubrania tych, którym przeznaczona jest śmierć. Najczęściej jest postrzegana jako bogini bitwy i wojny, a także jako manifestacja bogini ziemi i suwerenności, głównie reprezentująca rolę bogini jako strażniczki terytorium i jego mieszkańców. Morrígan jest często opisywana jako trzy siostry, zwane „trzema Morrígan”. W mitologii członkostwo w triadzie jest przyznawane boginiom Badb, Macha i Morrígan, która może mieć na imię Anand. Uważa się, że wszystkie te imiona były imionami tej samej bogini.

Morrigan
04.04.2024, 22:57  ✶  
Departament Skarbu znajduje się na 1. piętrze. Na tym samym piętrze jest też siedziba Ministra i personelu mu podlegającego.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
09.04.2024, 19:55  ✶  
Hejo, jak napisałam posty na ,,[Wszystkie kwartały] Preludium i początki wojny" to zgłaszam je do sprawdzenia tylko tam? Czy mam jeszcze iść się zgłosić w dziale odbierania odznak? Bo się zgłosiłam tylko w Preludium i nie mam odzewu i się zastanawiam czy coś źle zrobiłam, bo to jednak niby jest na odznakę, ale ludzie piszą w Preludium. XD
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
09.04.2024, 19:58  ✶  
Tylko tam. Jeżeli coś źle zgłosisz, to po prostu wyślemy ci PW.
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
14.04.2024, 20:40  ✶  
Dzień dobry, mam pytanie o długość życia postaci.
Czarodzieje z tego co wiem, żyją dłużej do 140 lat, a ile żyją mugolaki, charłaki, jak na to wpływają choroby jak wampiryzm, likantropia itp?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
14.04.2024, 20:55  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2024, 20:56 przez The Edge.)  
Osoby uzdolnione magicznie żyją dłużej - dożywają na pewno więcej niż 100 lat i to jest dla wszystkich czarodziejów normalne. Mugole i charłaki, generalnie niemagowie żyją tyle ile my, użytkownicy, zwykli śmiertelnicy - oby jak najdłużej, ale obawiam się, że niestety nie tyle, ile osoby uzdolnione magicznie, naszą żywotność znasz.

Co do chorób jako chorób (na przykład takich opisanych tutaj) no to jest to zwykle zaznaczone, a jak tego brakuje, to można ten opis jakoś rozbudować. Co do genetyk i ras to odpowiedzi to karuzela - jeżeli informacja była istotna, to jest zawarta w opisie (np. maledictus nie będzie żył dłużej niż 40 lat), a wymienione przez ciebie wampiry... no nie będą żyły już nigdy, one nie żyją, są żywymi trupami, będą istnieć tak długo, aż ktoś lub coś nie zniszczy ich ciała.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
14.04.2024, 21:24  ✶  
Czy jak chce uciułać punkty (z fabularnym uzasadnieniem) na przewagę: Tworzenie dzieł sztuki II, a mam już sztuki plastyczne I, to czy ta przewaga za II nadpisuje sztuki plastyczne (jest zamiast niej), czy trzeba mieć obie, żeby nie zaklinać bohomazków?

Also, to może głupie pytanie, ale...

W sztukach plastycznych nie ma żadnych wymagań, czy ja powinnam martwić się faktem, że mam rzemiosło na zero i i tak będą bohomazki?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
14.04.2024, 22:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.04.2024, 22:02 przez The Edge.)  
Nie nadpisuje. Ta za II to takie jej uzupełnienie.

Jak masz przewagę pozwalającą ci na robienie obrazów, to potrafisz malować obrazki. Po prostu. Ta przewaga nie posiada minimalnego progu jeżeli chodzi o statystyki, ale opis rzemieślnictwa brzmi tak:

Cytat:Rzemiosło (stwórz coś trwałego) określa zdolności manualne czarodzieja, które pozwalają na wytwarzanie przedmiotów. Rzemieślnicy to wszyscy różdżkarze, malarze, krawcowe i inni twórcy, wykorzystujący swoją wiedzę i umiejętności do tworzenia sztuki lub przedmiotów użytkowych.

I to mam nadzieję, odpowiada na twoje pytanie dot. poziomu tej statystyki, czyli - im więcej kropek, tym lepsze obrazy twoja postać będzie robiła. Nie mamy tutaj tego zamkniętego w sztywnych ramkach ani nic, oczekuje się tu tylko i wyłącznie fabularnego odgrywania. Takie kropki na pewno przydadzą ci się w porównywaniu się do innych twórców.

Tworzenie dzieł sztuki to coś innego. Jeżeli twoja postać przeżywa w związku z tworzeniem tego jakieś tam głębsze emocje, to może zakląć te emocje w dowolny wytwór. Później kiedy inni będą to dzieło podziwiać, będą te emocje odczuwali tak samo jak ona. Można powiedzieć, że trochę... narzucasz im interpretację.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
14.04.2024, 22:51  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.04.2024, 13:14 przez Isaac Bagshot.)  
1.Czy jest możliwość, żeby postać wydawała anonimowo mini leaflet/ulotkę, komentującą wydarzenia magicznego świata Anglii. Coś propagandowego. Jedna lub dwie strony.

2. Czy mogę przeprowadzać wywiady z postaciami do Horyzontów Zaklęć?
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.

Nora Figg
17.04.2024, 09:24  ✶  
Pytanko z serii głupich, jeśli zniknie mi gracz drugoplanowy grający moim kotem, to czy mogę wrzucić kota do obiegu i poszukać sobie zasętpstwa na tą samą postać? (oficjalnie, nie wiem, czy graczka wróci, a muszę pomyśleć nad alternatywą) bardzo bym nie chciała zabijać kolejnego koteczka.
Widmo
Wit Beyond Measure Is Man's Greatest Treasure.
krew
genetyka
zawód
Czarownica czystej krwi; jedna z czworga legendarnych założycieli Hogwartu. Posiadaczka słynnego diademu, obdarzającego niezwykłą mądrością.

Rowena Ravenclaw
17.04.2024, 14:40  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.04.2024, 14:46 przez Rowena Ravenclaw.)  
Cytat:Czy jest możliwość, żeby postać wydawała anonimowo mini gazetę, komentującą wydarzenia magicznego świata Anglii?

Tak, ale nie od ręki. Musisz najpierw znaleźć kogoś, kto będzie to sponsorował - inną bogatą postać, może organizację - zorganizować zaplecze ludzi, które będzie chciało cię wspierać, nawiązać współpracę z drukarnią, pomyśleć jak wprowadzić gazetę do obiegu. To jest ogromny nakład pracy i co najmniej kilka fabuł do odegrania.

Poza tym, polityka jest dosyć drażliwym tematem - na pewno znajdziesz zarówno zwolenników, jak i przeciwników, którzy nie przebierają w środkach,dlatego warto przemyśleć, czy chcesz publikować artykuły pod własnym nazwiskiem i oficjalnie rejestrować gazetę. Daj mi proszę znać w jaki sposób to wszystko widzisz  ♥

Na przyszłość - proszę nie zmieniać CAŁKOWICIE pytania, tylko doprecyzować je w dopisku.

Odnosząc się do nowej wersji posta:

Cytat:1.Czy jest możliwość, żeby postać wydawała anonimowo mini leaflet/ulotkę, komentującą wydarzenia magicznego świata Anglii. Coś propagandowego. Jedna lub dwie strony.

2. Czy mogę przeprowadzać wywiady z postaciami do Horyzontów Zaklęć?

1. Tak, ale to będzie działało w taki sam sposób, w jaki napisałam wyżej + przy roznoszeniu/rozwieszaniu takiej ulotki osoba, która to robi, powinna rzucić kostką na to, czy ktoś jej nie widział. EDIT: Zakładając, że nie chce zostać zauważona.

2. To zależy, jakiego rodzaju są to wywiady. Rozmowa z naukowcem o jego nowym wynalazku, czy pracy naukowej? Jak najbardziej. Zapytania do Kanclerza Skarbu o możliwość dofinansowania projektów naukowych? W porządku, bo jeszcze można uznać, że dotyczy tematyki Horyzontów. Pytanie kogoś o to, jak mu się żyje... No niezbyt. Horyzonty Zaklęć dopuszczają artykuły psychologiczne, socjologiczne itp., tylko muszą być poparte jakimiś badaniami przeprowadzonymi na jakiejś większej populacji, niż postawienie postaci z Polski i snucie tezy, że w Polsce jest jak w lesie, bo ona tak powiedziała. Oczywiście to tylko forum i nikt nie wymaga od nikogo przeprowadzania prawdziwych badań i napisania akademickiego tekstu, ale warto pamiętać, że każda gazeta na forum ma swoją charakterystykę  Loffki

Cytat:Pytanko z serii głupich, jeśli zniknie mi gracz drugoplanowy grający moim kotem, to czy mogę wrzucić kota do obiegu i poszukać sobie zasętpstwa na tą samą postać? (oficjalnie, nie wiem, czy graczka wróci, a muszę pomyśleć nad alternatywą) bardzo bym nie chciała zabijać kolejnego koteczka.

Tak, możesz. Zasady są takie same jak w przypadku zniknięcia innej postaci, z którą ma się ważną relację  Szipek W pierwszej kolejności zachęcamy do skontaktowania się z graczką jeśli masz taką możliwość, żeby uniknąć zamieszania, jeśli wróci  Słodziutki
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 94 95 96 97 98 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa