• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,071
30.05.2024, 15:34  ✶  
Chciałabym napisać jedno długie opowiadanie dotyczącego kursu, na jaki Perseus chodził przez lato (żeby mieć podkładkę do rozliczenia przy dobieraniu przewagi Słodziutki ) - czy mogę je po prostu napisać bez żadnej konkretnej daty, tylko ogólnie jako lato 72, ale w trakcie opowiadania już wyszczególnić konkretne daty??

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,072
30.05.2024, 15:35  ✶  
Zezwala na to regulamin forum - punkt 3 prowadzenia rozgrywek.

Cytat:Na forum dopuszcza się tworzenie jednopostówek, czyli rozgrywek prowadzonych samemu ze sobą, a także różnych wariacji wątków, na przykład wątku datowanego na cały miesiąc fabularny, w którym postać w określone dni, w oddzielnych postach wykonuje różnego rodzaju akcje takie jak warzenie eliksirów.
corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,073
30.05.2024, 15:37  ✶  
Chciałam dopytać, bo w regulaminie jest miesiąc, a mi chodzi o cały kwartał Serduszko

Dziękuję ślicznie miłego dnia życzę :*

Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,074
30.05.2024, 15:42  ✶  
Póki nie wchodzisz tym opowiadaniem na kwartały sąsiadujące, to wszystko będzie git. Hihieheh Nie musisz też dzielić sesji na osobne posty, to tylko przykładowe rozwiązanie, żeby nie mnożyć niepotrzebnie tematów.
corbeau noir
show me your darkness
krew
genetyka
zawód

Perseus Black
#1,075
30.05.2024, 15:47  ✶  
W sumie to byłoby mi wygodniej móc podzielić coś tak dużego jak dodatkowy kurs na kilka postów w jednej sesji, zamiast pisać jeden post na kilka tysięcy słów - czy to jest okej? Nie będzie to odebrane jakoś źle przez Was? Szipek

Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,076
30.05.2024, 15:54  ✶  
Póki ma to jakiś sens (chociażby podzielenie tego na dni), a nie jest czymś absurdalnym (dzieleniem dużego opowiadania na mikro części złożone z kilku zdań, żeby ponabijać sobie posty?), to wątpię, żeby ktoś miał coś przeciwko.
Widmo z Biura
The end
Of the sane world of men
Now I question all that I have seen
Is this is a spectre or a dream
krew
genetyka
zawód
Leon to czarodziej obdarzony przeciętnym wzrostem (179 cm) i przeciętnej budowie ciała. Ciemny brąz włosów tego czarodzieja kontrastuje z jego bladą i zimną skórą oraz niebieskimi tęczówkami. Ubiera się przeważnie w ciemne i stonowane kolory szat czarodzieja, choć często nosi wyłącznie mugolskie ubrania. Na pierwszy rzut oka może sprawiać wrażenie bardzo słabowitego, co ma związek z ciążącą na nim niczym klątwa chorobą genetyczną.

Leon Bletchley
#1,077
30.05.2024, 16:09  ✶  
Czy na kiermaszu jest gdzieś namiot medyczny?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
#1,078
30.05.2024, 16:18  ✶  
Nie. Przy okazji - to jest mój event, więc te pytania powinieneś kierować bezpośrednio do mnie.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
#1,079
31.05.2024, 21:30  ✶  
Mam pytanie o jedną z odznak tj kółeczko wzajemnej adoracji. W opisie odznaki jest że należy odbyć 20 sesji z inną postacią. No to teraz;
1. Czy liczą się do tego sesje w wiecej jak dwie osoby? Nie mowie o znajdowaniu sie co najwyzej w jednym temacie, a o ciągłe interaktowanie ze sobą, czy to rozmawianie czy to robie rzeczy wspolnie z innymi.
2. Czy liczą się do tego sesje eventowe gdzie postacie byly ze soba w temacie i wchodzily w ciagłą interakcje?
3. Jeśli powyższe, to czy jeśli event podzielony jest na części to czy takie sesje mozna rozliczyc jako osobne wątki czy może liczą się one jako jeden (a może zależy od eventu)?
Prorok Niecodzienny
Everyone is a monster to someone.
Since you are so convinced that I am yours, I will be it.
sława
V
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny (Komnata Przepowiedni)
Na ten moment dłuższe, ciemnobrązowe włosy, które zaczynają się coraz bardziej niesfornie kręcić. Przeraźliwie niebieskie oczy, które patrzą przez ciebie i poza ciebie – raz nieobecne, zmętniałe, przerażająco puste, raz zadziwiająco klarowne, ostre, i tak boleśnie intensywne, że niemalże przewiercają rozmówcę na wylot – zawsze zaś tchną zimną obojętnością. Sprawiają wrażenie przekrwionych, bo Alexander coraz częściej zapomina o regularnym mruganiu. Wysoki wzrost (1,91 m). Zwykle mocno się garbi, więc wydaje się niższy. Dosyć chudy, ale już nie wychudzony, twarzy nie ma tak wymizerowanej, jak jeszcze kilka miesięcy temu. Nieco ciemniejsza karnacja, jako że w jego żyłach płynie cygańska krew: w jasnym świetle doskonale widać jednak, jak niezdrowo wygląda skóra mężczyzny, to, że jego cera kolorytem wpada w odcienie szarości i zieleni. Potężne cienie pod oczami sugerują problemy ze snem. Raczej małomówny, ma melodyjny, nieco chrapliwy głos. Pod ubraniem, Alexander skrywa liczne ślady po wkłuciach w formie starych, zanikających blizn i przebarwień skórnych, zlokalizowane głównie na przedramionach – charyzmaty doświadczonego narkomana – którym w innych okolicach towarzyszą także bardziej masywne, zabliźnione szramy – te będące z kolei pamiątkami po licznych pojedynkach i innych nielegalnych ekscesach. Lekko drżące dłonie, zwykle przyobleczone są w pierścienie pokryte tajemniczymi runami. Zawsze elegancko ubrany, nosi tylko czerń i biel. Najczęściej sprawia wrażenie lekko znudzonego, a jego sposób bycia cechuje arogancka nonszalancja jasnowidza.

Alexander Mulciber
#1,080
01.06.2024, 16:22  ✶  
Przepraszam, jeżeli to pytanie już się pojawiło albo doszukuję się niepotrzebnie dziury w całym, chcę się upewnić, że dobrze myślę, a wolę zapytać już tak na przyszłość przed rozliczeniami.

Mamy taki opis odznaki: Rozegraj dziesięć pełnych sesji.

Wiem, że pełna sesja to wg regulaminu 1,5k słów. Mam sporo wątków, gdzie mam spełnione wymaganie liczby słów, ale nie są to wątki zamknięte/ukończone.

W sytuacji, w których drugi gracz gdzieś uciekł / nie pisze już / na pewno nie skończy ze mną wątku, to czy mogę zgłosić te - teoretycznie pełne (bo jest 1,5k), choć niezamknięte sesje - do odznaki?

Czy powinnam przed zgłoszeniem zamknąć te wątki?
A jeżeli tak, to czy mam poprosić MG o dogranie tego ze mną, czy mogę wrzucić jakiegoś posta, który logicznie podsumowuje całość i ewakuuje postaci z wątku w możliwie jak najbardziej neutralny sposób?

Dzięki za odpowiedź

Kiedy tańczę, niebo tańczy razem ze mną
Kiedy gwiżdżę, gwiżdże ze mną wiatr
Kiedy milknę, milczy świat
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (183): « Wstecz 1 … 106 107 108 109 110 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny