• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Florence

Sowa Florence
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
02.06.2024, 21:45  ✶  
Londyn, 1 Sierpnia 1972

Moja kochana Florence!

Oczywiście, że znam Philipa Notta - zdaje się, że bywa częstym gościem na wydarzeniach związanych z biznesami mojego ojca.  Atreus się z nim pobił? To dopiero niesłychane, wydawał się człowiekiem dbającym o reputacje i tego typu wydarzenie niezbyt do niego pasuje - do Notta. Był zaskoczony o moim braku wiedzy na temat jego kariery oraz osiągnieć, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że doskonale wiesz, jakie mam podejście do Quidditcha. Obydwie znamy Atre, on bez powodu by w bójkę się nie wdał, to taki kochany chłopak. I owszem, bywa porywczy, ale ma dobre serce. Skoro jednak Ty miałaś chęć się zaangażować.. Pozostają mi tylko domysły oraz wyobraźnia, jakiego zachowania lub słów musiał się Philip dopuścić.

Hmmm... Słyszałam o jego romansie z Panną Lestrange, ale nigdy się w to nie zagłębiałam. Tak, na rejsie oraz ostatnio na przyjęciu u Państwa Abbott, gdzie rodzice prosili, abym udała się w ich imieniu. Wydawał się mi się wówczas nieswój, odrobinę wycofany, ale uznałam to za zmęczenie. Wszak wydaje się ważną i zajętą osobistością.

Wiesz dobrze, że zawsze słucham Twoich rad, jesteś ode mnie mądrzejsza. I tym razem wezmę to do serca, będę ostrożna w kontaktach z nim. Martwi mnie jednak fakt, że zna się również z Lauriem. Pisałaś do niego w tej sprawie? Nie chciałabym, aby mój ukochany brat wplątał się w jakieś kłopoty lub złe towarzystwo, ewentualnie skandal. To mu niepotrzebne.

Czy u Ciebie wszystko dobrze, poza tą sytuacją? Mam nadzieję, że jesteś ostrożna. I Ty i Atreus, bo nie zniosłabym myśli, że mogłoby wam coś się stać.

[/align]

Pandora
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Łowczyni
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Greengrass-Yaxley
22.06.2024, 14:12  ✶  
Londyn, 02.08.1972

Najdroższa Florence,

niestety znowu ominęło mnie całe zamieszanie podczas sabatu, akurat znajdowałam się za kulisami sceny, więc nie widziałam tego, co się właściwie wydarzyło. Doszły do mnie słuchy, że Twój brat miał z tym coś wspólnego, oczywiście nie uważałam, że zrobił to celowo, wiedziałam, że na pewno stało za tym coś więcej. Nott to ten pajac, co grał w quidditcha? Po sportowcach nie ma się co spodziewać specjalnie wysokiej inteligencji, pewnie kiedyś spadł z miotły i mu tak zostało.
Szkoda mi tylko tych dzieciaków, które musiały pospiesznie uciekać ze swojego występu, ale udało mi się nawet je trochę uspokoić, chociaż nie wiedziałam, że posiadam dar tresury, może to kolejna ścieżka, którą powinnam podążać.
Co do występu, nie przejmuj się, że Cię na nim nie było. Miałaś jak widzę ważniejsze sprawy do załatwienia. Chyba poszedł całkiem nieźle, uratował go trochę mój dobry znajomy Erik Longbottom, widziałaś w ogóle, że te hieny ciągle plotkują o tym, że jestem jego dziewczyną?

PS. PREZENT JEST IDEALNY, będę mogła sobie urządzić kutasowy ołtarzyk, dzięki, że o mnie pomyślałaś

Gerry Yaxley
Obserwator
Nie możesz winić lustra za to, że odbicie ci się nie podoba.
krew
genetyka
zawód
Patrick ma ciemne włosy i ciemne oczy. Najczęściej na jego twarzy gości trzydniowy zarost. Jest wysoki, ale nie przesadnie (ok. 185 cm), raczej wysportowany. To ten typ, który rzadko można zobaczyć w garniturze, bo woli ubrania wygodne, które nie krępują jego ruchów. A poza tym garnitury wyróżniają się w tłumie a on lubi się z nim stapiać. Dużo się rusza. Chociaż w towarzystwie potrafi sporo mówić i często żartować, zdaje się, że równie dobrze odnajduje się w swoim własnym towarzystwie. Często można go zobaczyć szkicującego coś namiętnie. Wieczorami można go czasem spotkać w barach. Zawsze wtedy siedzi gdzieś w rogu.

Patrick Steward
23.06.2024, 21:41  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.06.2024, 21:44 przez Patrick Steward.)  
Liścik, który otrzymałaś, po drugiej stronie miał rozrysowaną plażę, zachód słońca i lecące nad horyzontem mewy. Jak większość wiadomości do Patricka został napisany na krzywo wyrwanej kartce papieru, pewnie z jego szkicownika.

23 sierpnia 1972

Florence,

nie masz czasem ochoty na udział w kameralnej zabawie na plaży? Chwili wytchnienia od pracy? Pojutrze? Tylko niewielka ilość alkoholu, muzyka i grono sprawdzonych znajomych?
Obiecuję, że tym razem nie pozwolę żadnej syrenie wciągnąć Cię do wody.

Patrick
Czarodziej
*sigh*
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Uzdrowiciel
Szczupły i dość wysoki (183 cm) mężczyzna o czarnych lokach i brązowych oczach. Często wydaje się być blady i zmęczony, a jego dłonie są niemal zawsze zimne. Na codzień stara się ubierać w miarę elegancko.

Basilius Prewett
03.07.2024, 15:47  ✶  
[10.08.72, późny wieczór
Flo,
pewnie dowiesz się o wszystkim, lub już się dowiedziałaś, od naszych kolegów z pracy, którzy byli na miejscu, a z jakiegoś powodów wysłano tych najbardziej gadatliwych, więc wolę ci napisać na szybko kilka słów wyjaśnienia, zwłaszcza, że urlop kończy mi się dopiero dwunastego, a nie chcę, abyś usłyszała przeinaczoną wersję zdarzeń.
Tak, możliwe, że w Windermere korzenie wciągnęły mnie pod ziemię.
Nie, nic mi nie jest, jeśli słyszałaś, że coś mi się stało, to wiedz, że to nie prawda.
Tak, czuję się dobrze.
Nie, nie planowałem tego.
Tak, pamiętam, że miałem odpoczywać.
Do zobaczenia w pracy, mam dla ciebie takie fajne mugolskie zakreślacze.
B.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
09.07.2024, 20:36  ✶  
[pospiesznie skreślona notka znalazła się w rękach Florence 11 sierpnia nad ranem]

Florence, rozmawiałem w Windermere ze Stewardem, więc mam do Ciebie prośbę - pamiętasz jak wspominałem ci o tym eliksirze rozgrzewającym, że mi się skończył? Mogłabyś podesłać mu też parę fiolek? Dzięki
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
17.07.2024, 04:30  ✶  

—02/08/1972—

notatka dołączona do dwóch butelek wina, które zostały zostawione w pokoju Florence

Dostałem dwa wina do degustacji od Shafiqa. Jedno to podobno inspirowane jakimiś tam smokami, które tak bardzo lubi, a drugie to zwykłe, różowe. Mamy spróbować i opowiedzieć mu, jak tam wrażenia, więc zostaw mi chociaż łyka.

Anthony też wspomniał, że po jakiejś delegaturze do Kambodży chętnie zaprosi nas, mnie, Ciebie i Oriona, na wypad do tej swojej winnicy na prawdziwą degustację wina. Zarezerwuj sobie termin (jeszcze nie wiem kiedy).
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
22.07.2024, 20:57  ✶  
13.08.1972

W mojej szafie pojawiła się specjalna półka przeznaczona specjalnie na ciuchy twojej drogiej przyjaciółki, panny Yaxley. Zamawiałem te koszule i gacie na oko, ale zakładam że skoro wchodzi w moje czy Oriona to będzie dobrze. Dzięki temu może zostawić moje ubrania w spokoju.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
22.07.2024, 21:06  ✶  
13.08.1972

Nie ma żadnych przyjaciółek. I tutaj chodzi o zasady. Jak z nią o tym rozmawiałem, to mi odesłała koszulę ALE CAŁĄ ZAKRWAWIONĄ. Huk ją wie, co ona se robi, ale ja już widzę jak ona wraca do ciebie a ty jej znowu dajesz moje ubrania. Niech w takim razie ma swoje.

Pragnę również zaznaczyć, wracając do tych nieszczęsnych przyjaciółek, że od dawna już tutaj żadnych nie było, więc może proszę mnie nie obrażać. Jak robiły bałagan to Joker zaraz to sprzątał i wszystko było cacy.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
04.08.2024, 16:54  ✶  
26.08.1972

Florence,
że jesteś moją ulubioną siostrą?

Nie wiem, musisz być bardziej konkretna.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
05.08.2024, 08:16  ✶  
26.08.1972

Flo,
Szczerze to nie mam pojęcia jak coś takiego mogło ci przyjśćdo głowy. Po pierwsze, Cressida to była wariatka. Po drugie, Geraldine to też jest wariatka. Po trzecie, w sumie to nie jestem pewien co ty mi właśnie insynuujesz.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (8): « Wstecz 1 … 3 4 5 6 7 8 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa