• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Mirabella Plunkett

Mirabella Plunkett
Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
29.05.2024, 23:25  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.09.2025, 09:53 przez Mirabella Plunkett.)  

Temat na konsultacje Mirabelli Plunkett

Zapraszam, nie gryzę - pytajcie o to, co chcecie i ma związek z prowadzonymi przeze mnie sesjami.

Uwaga: nie pytajcie mnie proszę o rzeczy związane z sesjami na discordzie!

Sesje

♦ Aktualne:

• [Jesień 1972, 20 września] Miecz nie powstaje w wodzie. Powstaje w ogniu

♦ Zakończone:

• [Lato 72, Sad Abbottów] Złota Jabłoń
  • [09.07.1972] Not yet corpses. Still, we rot
  • [21.07.1972] Big boom
  • [23.07.72] Tego kwiatu jest pół światu
  • [1.09.1972, Glenfinnan] Speak, friend, and enter
  • [6.09.1972] Tajemnica Czarnych Róż
  • [12.09.1972] Wojny Dorszowe
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
08.06.2024, 19:13  ✶  
Pytanie dotyczące rzuconej przeze mnie tarczy:

1. Czy ona utrzymuje się przez jakiś czas? Czy aktywnie muszę utrzymywać ją koncentracją, przez co nie mogę rzucać innych zaklęć?

2. Czy mogę zabrać ją ze sobą jak "swój" parasol, czy ona zostaje w miejscu w którym została zrobiona?

3. (Piękna mapka tak btw) Czy ta chmura unosi się w konkretnym miejscu czy jest wszędzie i na nas powoli opada?

Bonusowe pytanie:

Z jakiego materiału zrobiony był obrus na kieliszki oraz czy poza alkoholem była tam gdzieś jednak woda?
Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water
Mirabella była czarownicą nieznanego statusu krwi, która zakochała się w trytonie i zamierzała wziąć z nim ślub, czemu głośno zaprotestowała cała jej rodzina. Rozczarowana tym kobieta zamieniła się w rybę (plamiaka).

Mirabella Plunkett
08.06.2024, 19:39  ✶  
Cytat:1. Czy ona utrzymuje się przez jakiś czas? Czy aktywnie muszę utrzymywać ją koncentracją, przez co nie mogę rzucać innych zaklęć?

Tak, od rzucenia przez kolejną turę (czyli z końcem tej tury czar pryśnie).

Cytat:2. Czy mogę zabrać ją ze sobą jak "swój" parasol, czy ona zostaje w miejscu w którym została zrobiona?
Możesz.

Cytat:3. (Piękna mapka tak btw) Czy ta chmura unosi się w konkretnym miejscu czy jest wszędzie i na nas powoli opada?

(dziękuję Serduszko) Obecnie chmura została "zepchnięta" z powrotem do szczeliny i się rozwiała pod wpływem Waszych działań. Jeżeli chodzi ogólnie o działanie, to jest jak zwykły dym: pąki wypuszczają chmurę jednorazowo dookoła siebie, na plus minus dwa metry szerokości? Zostaje w tym miejscu, a potem opada na ziemię/rozwiewa się, nie goni Was.

Cytat:Bonusowe pytanie:

Z jakiego materiału zrobiony był obrus na kieliszki oraz czy poza alkoholem była tam gdzieś jednak woda?

Boję się tego pytania, ale: tak, była woda, poncz, soki dla dzieci, ale w namiocie. Jaki obrus jest, każdy widzi: len z domieszką bawełny, żeby się nie gniótł, bo wstyd.
Kolorowy ptak

Neil Enfer
17.06.2024, 14:10  ✶  
Dobry, ja o ten miesiąc równości mam pytanie.
Bo prompty mogą być tylko elementem fabuły i np w miesiącu miłości było akceptowane zrealizowanie promptu na zasadzie, że na wielką fabułę tylko w 1 poście zrobi się odniesienie do promptu. Czy tu coś takiego też jest uznawane, czy nie ma tak, że piszesz fabułę na 15 tyś słów i tylko w 1 poście odwołujesz się do promptu?
Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water

Mirabella Plunkett
17.06.2024, 14:20  ✶  
Cytat:Bo prompty mogą być tylko elementem fabuły i np w miesiącu miłości było akceptowane zrealizowanie promptu na zasadzie, że na wielką fabułę tylko w 1 poście zrobi się odniesienie do promptu. Czy tu coś takiego też jest uznawane, czy nie ma tak, że piszesz fabułę na 15 tyś słów i tylko w 1 poście odwołujesz się do promptu?

Jest to opisane w wydarzeniu:

Cytat:Prompty interpretujecie dowolnie - możecie rozegrać wokół nich całą sesję, ale może to być też po prostu jeden z elementów Waszej sesji: ważne żeby w sesji pojawił się cytat - nawet w narracji - i odniesienie fabularne do niego.

Czyli tak, możesz po prostu się w jednym poście odnieść do promptu. Pamiętaj, żeby umieścić cytat (czyli prompt, który wybrałaś) i jakieś fabularne odniesienie do niego - przemyślenia, działania postaci, rozmowa, dialogi - co chcesz. No i sesja musi być pełna, ale skoro pytasz o rozgrywkę na 15k słów to zakładam, że tu nie będzie problemu z liczbą słów Serduszko
Kolorowy ptak

Neil Enfer
17.06.2024, 14:26  ✶  
Cool.

No i tutaj ,,Za zrealizowanie 3 promptów dostajecie 20 PD i odznakę, za zrealizowanie 5 zadań dostajecie 50 PD i inną odznakę. Są to dwie osobne odznaki i łącznie do zdobycia macie 70 PD na każdym multikoncie."

Więc tak tylko dla upewnienia się, bo pajac jestem, jak rozumiem są to nagrody jednorazowe?
W sensie za 3 prompty dostanę 20PD i to finito? Nie ma tak, że napiszę 18 promptów i wpadnie mi 120PD?
Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water

Mirabella Plunkett
17.06.2024, 14:35  ✶  
Cytat:Więc tak tylko dla upewnienia się, bo pajac jestem, jak rozumiem są to nagrody jednorazowe?
W sensie za 3 prompty dostanę 20PD i to finito? Nie ma tak, że napiszę 18 promptów i wpadnie mi 120PD?

Tak, dokładnie, to nagrody jednorazowe. Ofc możesz rozegrać sesje wokół większej liczby promptów just for fun, tylko nie będzie za to więcej PD.
Kolorowy ptak

Neil Enfer
18.06.2024, 17:28  ✶  
Hejo, to znów ja do miesiąca miłości. Jest powiedziane, że nie można zrobić 3 promptów jedną sesją, tak samo jak nie można zrobić 5 zadań jedną sesją. Ale czy można w jednej sesji zrobić jednocześnie 1 prompt i 1 zdanie? Zasady chyba nic o tym nie mówią.
Czarodziejska legenda
Lost in the serenity
Found by the water

Mirabella Plunkett
18.06.2024, 17:52  ✶  
Cytat:Ale czy można w jednej sesji zrobić jednocześnie 1 prompt i 1 zdanie? Zasady chyba nic o tym nie mówią.

Jako że są to osobne rzeczy i dostaje się za nie osobne PD i osobne odznaki, to powinno być to realizowane osobno. Dzięki za zwrócenie uwagi, dopisuję to do zasad wydarzenia żeby nie było wątpliwości w przyszłości Serduszko
Kolorowy ptak

Neil Enfer
19.06.2024, 14:13  ✶  
Hejo, bo mi się trafiło zadanie snowo/listowe i nie chcę czegoś spsuć.
Cytat:W przypadku zadań możecie wylosować i zrealizować (nie możecie przerzucać, chyba że już zrealizowaliście dane zadanie) 5 zadań po kolei na postaci (w nagrodę odznaka i 50 PD). Każde zadanie musi być rozegrane w osobnej, pełnej sesji.
ORAZ
Cytat:Sny w zadaniach można rozgrywać wspólnie z drugą postacią, dla pewności i uniknięcia pytań przy każdym z nich znajduje się stosowna adnotacja. Każde zadanie (oprócz tych, w których masz wysyłać listy, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie pospamować z postaciami na ten temat) można rozegrać samodzielnie lub wspólnie z postacią gracza.

A treść zadania to to
Cytat:Masz sen - w tym śnie każdy czarodziej jest równy sobie. Nie ma wojen, nie ma konfliktów, każdy jest dla siebie uprzejmy i miły. Gdy się budzisz masz dziwny nastrój - koniecznie chcesz podzielić się listownie tym snem ze swoim najbliższym znajomym. Być może ten sen to była piękna wizja, a być może to był dla Ciebie koszmar? Napisz list do postaci gracza, w której dzielisz się swoimi przemyśleniami.

Czyli ostatnie zdanie mówi, że zadanie polega na wysłaniu listu do gracza, tak? Nie muszę opisywać posta ze snem i z budzeniem się, prawda?
No i jak do listu odnosi się konieczność napisania pełnej sesji? Bo nie wiem czy mam pisać w końcu fabułę na 1500 słów, gdzie opisuję sen, czy mogę napisać list na 300 słów i będzie zaliczone.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (4): 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa