• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Dory

Poczta Dory
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
22.10.2024, 07:13  ✶  
Warownia, 27 VI 1972

ᛞᛖᚨᚱ ᛞᛟᚱᚨ

ᛁ ᚺᛖᚨᚱᛞ ᚦᚨᛏ ᛃᛟᚢ ᚨᚾᛞ ᚦᛟᛗᚨᛊ ᚨᚱᛖ ᛚᛖᚨᚱᚾᛁᛜ ᚱᚢᚾᛖᛊ ᚨᚾᛞ ᛁ ᚦᛁᚾᚲ ᛁᛏ'ᛊ ᚨ ᚹᛟᚾᛞᛖᚱᚠᚢᛚ ᛁᛞᛖᚨ! ᛃᛟᚢ ᛊᚺᛟᚢᛚᛞ ᛏᚢᚱᚾ ᛁᛏ ᛁᚾᛏᛟ ᚨ ᚲᛟᛗᛈᛖᛏᛁᛏᛁᛟᚾ. ᛁ ᚲᛟᚢᛚᛞ ᚷᛁᚢᛖ ᛃᛟᚢ ᛏᛁᛗᛖᛞ ᚲᚺᚨᛚᛚᛖᛜᛖᛊ ᛏᛟ ᚠᛁᚷᚢᚱᛖ ᛟᚢᛏ ᚹᚺᚨᛏ ᚦᛖᛃ’ᚱᛖ ᚨᛒᛟᚢᛏ ᛁᛏ ᚹᛟᚢᛚᛞ ᛗᚨᚲᛖ ᚦᛁᛜᛊ ᛖᚢᛖᚾ ᛗᛟᚱᛖ ᛖᚲᛊᚲᛁᛏᛁᛜ

ᚠᛟᚷ ᛊᚾᚢᚷᚷᛚᛖᛞ ᚦᛖ ᚷᚱᛟᚢᚾᛞ ᛚᛁᚲᛖ ᚨ ᚠᚨᛏ ᚷᚱᚨᛃ ᚲᚨᛏ.

ᚹᛁᛊᚺᛁᛜ ᛃᛟᚢ ᛚᛟᛏᛊ ᛟᚠ ᚠᚢᚾ ᚨᚾᛞ ᚷᚢᛞ ᛚᚢᚲᚲ!
Morpheus

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
22.10.2024, 16:19  ✶  
15 czerwca 1972

Moja droga Doro,

Jest mi niezmiernie miło słyszeć, że zaczynasz interesować się tematem, któremu sama osobiście z radością poświęcam życie. Zatem z jeszcze większą chęcią wprowadzę Cię w zaawansowane meandry run. Mam czas w czwartek po południu, więc może wpadniesz do mnie na podwieczorek? Przesyłam ci też kilka pozycji, które obowiązkowo musisz przejrzeć i nie zniechęć się tym, że są to podręczniki szkolne. W każdym z nich znajdziesz na marginesach moje osobiste notatki, bo są to właśnie moje książki za czasów Hogwartu. No, może oprócz Sylabariusza Spellmana, bo ten kupiłam całkiem niedawno. Bez większego powodu. W Starożytne Runy wcale nie są trudne znajdziesz też kilka moich projektów, które robiłam dodatkowo z moim ówczesnym profesorem.

Dbaj o siebie,
Tessa
List został dołączony do większej paczki, gdzie w środku Dora mogła znaleźć wysłużony egzemplarz Starożytne Runy wcale nie są trudne, Magiczne hieroglify i logogramy oraz nowiuteńki Sylabariusz Spellmana.

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
01.11.2024, 16:10  ✶  
Chiny - Tybet, 08.03.1967

Droga Doro,

Spędzajam teraz czas w Chinach, a dokładniej w Tybecie. Tak naprawdę to nie wiem gdzie, bo nie jestem w stanie nawet wymówić, a co dopiero napisać nazwy tej miejscowości. Jest to niewielka górska wioska. Nieopodal mają problem z jaskinią, która od dawna byłą grobowcem i ktoś nieuważnie uszkodził jeden z grobów, co uwolniło klątwę, którą teraz zajmujemy się złamaniem i zbadaniem historii tego miejsca.
Natrafiłem tutaj na dość ekscentrycznego  mistrza zielarstwa, który uciekł w to miejsce, aby w spokoju prowadzić swoje badania. Udało mi się przetłumaczyć jego badania, mam nadzieję, że znajdziesz tam coś ciekawego. Bo dobrze pamiętam, że lubisz zarówno eliksiry jak i zajmowanie się roślinami, prawda?

Ściskam,
Thomas

Sowa oprócz listu przyniosła pakunek z księgą "Rośliny wysokogórskie i ich zastosowanie w eliksirach"
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
26.11.2024, 19:42  ✶  
Odpowiedź nadeszła niemal natychmiast.

ᚨ ᛏᛖᚱᚨᛉ ᛏᛟ ᛊᚨᛗᛟ, ᚨᛚᛖ ᚱᚢᚾᚨᛗᛁ.

ᚲᚨᛚᚢᛊᛏ
ᛗᛟᚱᛈᚺᛖᚢᛊ

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
13.01.2025, 20:27  ✶  
01.09.72
Dora, kochanie,

chciałabym, żebyśmy zaopatrzyli Woody'ego w trochę środków do pierwszej pomocy. Nora ma przygotować eliksir wiggenowy, ale jeśli znajdziesz trochę czasu, mogłabyś dorzucić mu kilka maści albo innych mikstur, na jakie znajdziesz moce przerobowe.
Proszę, nie chodź sama po Nokturnie. Napisz do niego, żeby wpadł po specyfiki albo powiedz mi, żebym Cię tam odprowadziła.

Uściski
Brenna
Poza listem pod drzwiami znalazło się też pudełko czekoladek.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
30.09.2025, 19:36  ✶  
10.09

Dora!

Słuchaj jest sprawa. Dwie sprawy.

Pierwsza, jak się czujesz? Potrzebujesz czegoś? Zerwać dla Ciebie kwiatka z high landów? Może kogoś stamtąd zrzucić? Daj znać, jestem zabiegana i ciężko mnie złapać w pokoju, a jak już zacznę wieczorem malować, to zapomnij że kiwne palcem.

Druga rzecz. Masz jakąś maść na odciski? Trzonek miotły otarł mnie boleśnie na udach i ledwie siedzę. Też, jakbyś miała kadzidła, świece i inne gówna na seanse klątwołamaczowe, to potrzebuje. Wyobrażasz sobie, że ta pierdolona czarna chmura zatruła domy, które nie spłonęły? Próbuję ogarnąć akcję z tym, ale potrzebujemy zielska, żeby magia była skuteczna (nie wiem jak to działa, ale szczęśliwie ja nie muszę). Jakby brakowało Ci składników to uderzaj jak w dym. Albo może nie jak w dym kurwa, tylko wiesz. Tak po prostu. Jebniej mnie na tyle mocno, żebym zauważyła.

M.
Good Boy
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
Wczoraj, 23:16  ✶  
6.09.1972
Dora,
czy ja chce wiedzieć co planujesz? Bo pewnie, że dałoby się coś takiego zrobić. Chcesz, żeby płyny mieszały się po stłuczeniu się, czy żeby to mieszanie było następowało tuż przed rozbiciem?
Thomas
Good Boy

Thomas Figg
Dzisiaj, 00:14  ✶  
06.09.1972
Dobrze, na kiedy tego potrzebujesz i w jakich ilościach?
Thomas
Good Boy

Thomas Figg
11 godzin(y) temu ✶  
06.07.1972

Wpadnij jutro do stawu, coś powinienem mieć dla Ciebie
Thomas
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka