• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
constant extreme
when sister and brother stand shoulder to shoulder,
who stands a chance against us?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
snowidz
zawód
Brygadzistka na chorobowym
Drobna (157cm, niedowaga), blada i czarnowłosa, o oczach złotych jak miód.

Millie Moody
16.04.2025, 14:27  ✶  
Hej mam taką sprawę w związku ze Spaloną Nocą.

Próbujemy z Olivią odkopać NPCa z gruzów. Nie wyszedł mi rzut na translokacje, potem nie wyszedł rzut Olivce. Ja w swoim ostatnim poście napisałam, że kamień jest za ciężki, a koleś jest bliski omdlenia i pobiegłam szukać pomocy.

Mamy taką wątpliwość, czy to nie jest za mało, czy ta porażka powinna pogarszać sytuacji czyli że np. to uniosło się odrobinę i docisnęło go mocniej, uszkodziłyśmy go bardziej?

Jeśli tak, czy mogę poprawić swój post i dopisać efekty negatywne porażki, albo czy Olivka może to zrobić w swoim poście?
lover, not a fighter
sława
VI
krew
czysta
genetyka
oko uśpione
zawód
artysta sceniczny
175 cm wzrostu (na scenie wydawał się wyższy!) Pełna emocji twarz. Ciemne oczy i włosy, które zwykle pozostają w nieładzie. Goli się na gładko. Szczupły, ale umięśniony - zawodowy tancerz. Strój modny wśród mugolskiej młodzieży, czasami zgoła ekstrawagancki.

Hannibal Selwyn
17.04.2025, 09:46  ✶  
Pytanie o Spaloną Noc:
Nie wyszedł mi rzut na odbicie ataku ogniem. Staram się ustawić sobie jakoś to wydarzenie, żeby miało sens w czasie. Czy nieudany rzut oznacza, że otrzymuję fireballa na twarz i jestem wyłączony z akcji? Jakie są skutki? (Bo jak tak to sobie to na koniec Nocy przepchnę)
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.04.2025, 12:04  ✶  
@Hannibal Selwyn

Nieudany rzut oznacza, że dostałeś fireballa na twarz. Kropka. Postać jest poparzona i potrzebuje pomocy medyka. Otrzyma ją w Mungu lub od postaci gracza z przewagą Leczenie III, opcjonalnie od postaci niezależnej jeżeli nie ma innej opcji. Karta nie narzuca ci konkretnych obrażeń, więc ich natężenie i to jak długo utrzymają się blizny jest w twoich rękach. Oczywiście jeżeli taka jest twoja wola to mogę ci coś narzucić, ale to nie jest konieczne.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.04.2025, 12:17  ✶  
@Millie Moody

Głaz nie musi dociskać go mocniej (może, jeżeli macie taką fantazję). Akcję poświęciłyście na próbę uwolnienia go z pułapki i się to nie powiodło - w mojej opinii solidną karą jest samo w sobie to, że straciłyście czas, a tym samym czas straciła umierająca postać niezależna - a dla niej przecież liczy się każda sekunda.

Zgodnie z punktem 6 zasad możecie zawsze, w każdej sesji, nie pytając mnie edytować posta i dopisać po rzucie nowy fragment będący podsumowaniem wyniku rzutu. Ja mam wgląd we wszystkie edycje i zawsze to sobie sprawdzę. Widząc, że to nowy fragment, zatwierdzę sesję bez problemu.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.04.2025, 12:18  ✶  
@Leviathan Rowle

Po przemyśleniu odpiszę w waszej sesji, najpóźniej jutro do 17.
Moon Maiden
old things have strange hungers
sława
III
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
badaczka historii magii
Drobna (163 cm) kobieta o wschodnioeuropejskich rysach, czarnych włosach i piwnych oczach. Zawsze elegancko ubrana, jak na czarownicę z dobrego domu przystało.

Lana Dolohov
17.04.2025, 20:39  ✶  
Hej, mam pytanie do zadania z kością lokacji. Wylosowało mi się to i nie jestem do końca pewna, jak mam je rozegrać. Czy mam najpierw napisać sesję, w której próbuję gasić pożar, a potem drugą, w której wracam do spalonego mieszkania i widzę nawiedzone krzesło? A jeśli tak, to czy do wymogu napisania 1500 słów liczyłyby się posty z obu sesji?
Zastanawiałam się nad napisaniem sesji, w której Lana próbuje ugasić pożar (co się nie udaje), po czym ktoś ratuje ją z płonącego budynku. Więc zakładam, że taka sesja sama w sobie nie liczyłaby się jako wykonanie zadania, skoro nie opisałabym w niej spalonego mieszkania z krzesłem?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
17.04.2025, 20:54  ✶  
@Lana Dolohov

Ta karta liczy się do zadania głównego Spalonej Nocy, więc jeżeli chcesz otrzymać odznakę, to musisz napisać przynajmniej jedną sesję na 1500 słów w noc z 8 na 9 września. Ta jedna sesja musi odnosić się do treści karty w taki sposób, jaki ci odpowiada. Możesz opisać swoją walkę z pożarem, możesz opisać swoje opłakiwanie domu podczas siedzenia przy pogorzelisku, możesz opisać to przeklęte krzesło - masz tutaj wybór i nie oczekuję tego, że będziesz odnosiła się do każdego detalu po kolei, ale oczekuję tego, że sesja faktycznie będzie skupiona tematycznie wokół twojej lokacji i wylosowanej karty. To, czego nie rozegrasz w sesjach fabularnych (bo nie masz ochoty lub czasu) możesz zwyczajnie opisać w deklaracji. Opisy z deklaracji są wiążące niezależnie od tego czy je rozegrasz, czy nie.
Wymóg 1500 słów odnosi się do jednej sesji. Możesz rozegrać ich więcej, mogą być dowolnej długości. Możesz pisać jednopostówki na 200 słów, listy, cokolwiek chcesz.

Zastanawiałam się nad napisaniem sesji, w której Lana próbuje ugasić pożar (co się nie udaje), po czym ktoś ratuje ją z płonącego budynku. Więc zakładam, że taka sesja sama w sobie nie liczyłaby się jako wykonanie zadania, skoro nie opisałabym w niej spalonego mieszkania z krzesłem? - Zaliczę to. Ale tych 1500 słów wokół gaszenia pożaru napisać musisz, gdyby to była np. wzmianka na 2 zdania na początku sesji rozgrywającej się w Mungu, która dotyczy rozmowy i leczenia obrażeń, to ciężko będzie mi to potraktować jako sesję wokół gaszenia pożaru. Pwease

Jak coś napisałam chaotycznie to sorka, jestem zmęczona już.
dragonborn
Ruthlessness
is mercy upon ourselves.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
właściciel rezerwatu, smokolog, magizoolog
Mający 187cm, o atletycznej budowie ciała i ciemnych włosach. Porusza się ze specyficzną dla niego manierą, która zdaje się przypominać gady; zastygnięty w bezruchu, jakby wyczekiwał potknięcia, obserwując z uwagą otoczenie, tylko po to by nagle zareagować i wprawić ciało w ruch. Posiada parę blizn na ciele, pozostawionych przez spotkania ze zwierzętami. Plecy, lewą stronę obojczyka i ramię pokrywa drobna, szarawa łuska, a jego oczy posiadają pionowe źrenice i trzecią powiekę. Zawsze towarzyszy mu któryś z jego smoczogników.

Leviathan Rowle
17.04.2025, 21:05  ✶  
Dzień dobry jestem super okrutnikiem i próbuję rozwalić z kolegą wejście do szpitala (to z manekinem)

We said we're going to conquer new frontiers
Go on, stick your bloody head in the jaws of the beast
Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
Brygadzistka
Brązowe włosy i oczy. Szczupła. Mierzy 165 cm wysokości. Często się uśmiecha i chodzi w mugolskich, luźnych kolorowych ubraniach, chyba że akurat jest w pracy.

Hestia Bletchley
18.04.2025, 21:21  ✶  
Hej,
przychodzę z trzema sprawami

1) Na Hestii wylosowałam kartę szczęściarza co oznacza, że nic mi się nie stało. Jak mam odnieść się do tego, aby liczyło się to do zadania z rozegraniem zdarzeń z kości Piętra?

2) Jak obecnie ma się sytuacja z chodzeniem po Nokturnie? Dalej trzeba rzucać taktymi kościmi, czy jako że jest chaos, nie trzeba?

3) W przebłysku czystego geniuszu, spokojnie już mi lepiej, zapytałam o rzeczy związane ze Spaloną Nocą w złym temacie. Linkuję więc tutaj posta nieśmiało i z pokorą bardzo przepraszam.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
18.04.2025, 22:54  ✶  
@Leviathan Rowle

Dodałam do kolejki.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 55 56 57 58 59 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny