• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.06.2025, 18:58  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.06.2025, 18:59 przez Eutierria.)  
Przyjęłam obie wiadomości, prześledziłam też temat wstecz. Pjerosek Za wszelkie obsuwy sorka, nadrobię (postaram się od dzisiaj, bo wcześniej umierałam). Niespokojnym przypominam - jeżeli ktoś pisze posty i chce dokończyć sesję, ale nie skończy jej w terminie, to nie będzie żadnego problemu. Wszystkie sesje sprawdzę, zarówno te obsunięte przez to, że ja nie odpisałam, jak i te które zaliczyły obsunięcie, bo akurat macie sesję na studiach / zły okres / cokolwiek. Wystarczy dać mi znać i nie zlewać odpisów na rzecz innych sesji.
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
właścicielka antykwariatu
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
18.06.2025, 17:05  ✶  
hi, hello!! piszę tutaj w sprawie mojej (kolejnej) oznaki bycia dzbanem, ponieważ! przychodzę z pytaniem czy byłaby opcja na zmianę w mojej deklaracji odnośnie Spalonej Nocy?
zaznaczyłam tam, że w czasie jarania się Londynu Tessa będzie siedzieć u siebie w chaupie, ale ostatecznie kompletnie o tym zapomniałam i nie grałam na tym koncepcie, skupiając się na tym, że baba jest w antykwariacie... czy byłaby zatem opcja, żeby zmienić właśnie miejsce pobytu na antykwariat na Horyzontalnej?Smuteczek(

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
19.06.2025, 01:14  ✶  
@Quintessa Longbottom

Deklaracja dotyczy początku Spalonej Nocy, a nie całego eventu. Czyli konkretnie pierwszego zadania z zadań dla cywili / ogólnego zadania Spalonej Nocy. Czy piszesz sesje, żeby otrzymać odznakę za wydarzenie? Generalnie chylę się ku temu, żeby ci po prostu uciąć za to punkty doświadczenia w imię sprawiedliwości.
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
20.06.2025, 19:53  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2025, 19:53 przez Heather Wood.)  
Hej, w temacie jest, że bogacz może kupić przedmiot od postaci niezależnych, i żeby przynieść to co mamy, jeśli nie uda się za drugim razem. Mogę rzucić dwa razy i wybrać lepszy przedmiot, czy ta druga szansa jest tylko dla najniższego przedziału 1 - 50? Chodzi mi o Mabon i o daryyyyyy losuuuu
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
21.06.2025, 00:23  ✶  
@Heather Wood

Możesz rzucić drugi raz, jeżeli za pierwszym razem wyszło ci coś koszmarnego (1-50) i aż głupio było brać za to kasę. Rzemieślnicy po Spalonej nie mają czasu siedzieć nad idealnymi wiankami. Chlipp
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
właścicielka antykwariatu
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
21.06.2025, 23:36  ✶  
(19.06.2025, 01:14 )Eutierria napisał(a):
@Quintessa Longbottom

Deklaracja dotyczy początku Spalonej Nocy, a nie całego eventu. Czyli konkretnie pierwszego zadania z zadań dla cywili / ogólnego zadania Spalonej Nocy. Czy piszesz sesje, żeby otrzymać odznakę za wydarzenie? Generalnie chylę się ku temu, żeby ci po prostu uciąć za to punkty doświadczenia w imię sprawiedliwości.

właśnie jestem w pełni świadoma, że chodzi o początek Spalonej tylko ostatecznie w ogóle nie rozegrałam motywu bycia w Dolinie.
założyłam, że Tessa siedziała sobie w antykwariacie, ósmy września wieczur humor nawet spoko, nic jeszcze w tym Londynie nie płonie.
i no... totalnie rozumiem obcięcie punktów doświadczenia, przyjmę to na klatę, nie chcę robić żadnych problemów jeśli o to chodzi XD no i tak, odznaka super sprawa, ale nie będę się o nią bić! nie chcę się pchać na ring ani nic

no i do tego dochodzi też kolejna sprawa, bo dusia mnie już nawet pociągnęła na kanale o to, miałam to zrobić o wiele wcześniej i boru leśny, panie w niebiosach, naprawdę przepraszam za swoje nieogarnięcie (to już będzie ostatni raz, wybaczcie), ale jak wcześniej linkowałam Spalone kości, to tam właśnie rzucałam też na swoją chawirę w Dolinie...
chodzi dokładnie o to, że miałam rzucać 3 razy na ratowanie chaupy, ale też tego nie zrobiłam, więc jest pytanie czy mogłabym pod koniec nocy, już po spotkaniu zakonniczym próbować ratować chaupę w jakikolwiek sposób tymi rzutami? czy to już kaplica i sprawa zamknięta---
jeśli nie - jest to jak najbardziej spoko, po prostu chciałabym wiedzieć, co i jak, żeby mieć podwaliny pod wątek ze starym (Woodym)

całuję, ponownie przepraszam za sb

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
22.06.2025, 00:42  ✶  
@Quintessa Longbottom

No to po prostu jakoś ci utnę te punkty później, bo:
Tego, co działo się w chwili, kiedy z nieba zaczął sypać się popiół. Sesja musi rozgrywać się w całości w miejscu deklarowanym w Spalonych Rzutach.
^ tej części zadania ogólnego nie wykonałaś poprawnie. Nie ma też co ci retconować tej sesji ani nic, po prostu jakoś przełkniesz to, że nie będziesz miała tyle PDków co wszyscy.

A co do chałupy - musisz to zmieścić fabularnie w noc. Noc trwa do świtu. Świt 9 września 1972 był o 04:24. Wciśnij tam gdzieś tę fabułę. Kalendarza ci nie rozciągnę, ale nie słyszałam, żeby spotkanie Zakonu trwało do świtu. Teleportuj się do Doliny i walcz o dom.
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
—
 gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł. Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun. Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi. Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.

Helloise Rowle
23.06.2025, 21:46  ✶  
załóżmy hipotetycznie, że zjem czarną różę z maida vale: czy zainteresuje się mną mistrz gry czy mogę to sobie zrobić bez konsekwencji dla zabawy?

dotknij trawy
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
23.06.2025, 21:56  ✶  
@Helloise

Mistrz gry pochyli się nad każdym postem fabularnym, który mu tutaj przyniesiesz. Nie odpowie ci w ciemno na to co się wydarzy jeżeli nie napisałaś posta fabularnego, w którym wykonujesz działanie.
Czarodziej
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
projektant mody
Twarz o ostrych rysach, jasne włosy, jasne oczy, 190 cm wzrostu, sylwetka kogoś, kto wprawdzie nie jest wojownikiem, ale komu wyraźnie zależy na tym, aby dobrze się prezentować, więc czasem trochę ćwiczy. Zawsze dobrze ubrany - oczywiście wyłącznie w ubrania z Domu Mody

Christopher Rosier
25.06.2025, 21:56  ✶  
Czy ja powinnam rzucać na lockę rodową Rosierów, czy nie? (Chris tam nie mieszka)
Tak, aktywuję postać tylko po to, żeby szukać dziewczyny do bitwy shipów
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 69 70 71 72 73 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa