• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Atreusa

Poczta Atreusa
Czarodziej
Let's start a fire
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Brygadzista
Ciemne włosy i niebieskie oczy. Wysoki, na oko 180 cm wzrostu. Młody, z gładko ogoloną twarzą i wiecznie znudzonym wyrazem twarzy. Uśmiech iście cwaniacki, sugerujący złośliwość.

Aidan Parkinson
26.06.2025, 11:10  ✶  
13.09.1972

Atreusie,

bardzo mi przykro. Przyjmij moje najszczersze kondolencje. Jeżeli chciałbyś utopić smutki lub w jakikolwiek inny sposób mogę Ci pomóc, wiesz gdzie mnie znaleźć.

Aidan
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
26.06.2025, 11:13  ✶  
14.09.1972

Atreusie,

przyjmij moje kondolencje. Florence była wspaniałą osobą i tak zostanie zapamiętana nie tylko wśród współpracowników, ale i przyjaciół. Jeżeli potrzebujesz czegokolwiek, w czym moglibyśmy Ci jako cała rodzina Lestrange pomóc - nie wahaj się pisać.

Rodolphus Lestrange
Czarodziej
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
projektant mody
Twarz o ostrych rysach, jasne włosy, jasne oczy, 190 cm wzrostu, sylwetka kogoś, kto wprawdzie nie jest wojownikiem, ale komu wyraźnie zależy na tym, aby dobrze się prezentować, więc czasem trochę ćwiczy. Zawsze dobrze ubrany - oczywiście wyłącznie w ubrania z Domu Mody

Christopher Rosier
26.06.2025, 17:31  ✶  
12.09.72

Atreusie,

moje kondolencje z powodu tragedii, która dotknęła Waszą rodzinę.
Nie oczekuję odpowiedzi: zdaję sobie sprawę, że Twoją głowę zaprzątają teraz inne sprawy. Gdybym jednak mógł być w jakiś sposób pomocny, możesz na mnie liczyć.

Christopher
Doktor Dom
Ain't no chariots of fire
Come to take me home

I'm lost in the woods and I wander alone
krew
genetyka
zawód
Wysoki, mierzący 193 cm. Dobrze zbudowany, umięśniony. Opalony, wręcz spieczony słońcem od prac na zewnątrz. Kawał czarodzieja. W granicach 100 kg. Wieloletni sportowiec, obecnie również pracujący w znacznym stopniu fizycznie, co widać na pierwszy rzut oka. Długowłosy, zielonooki blondyn. Ma falowane, gęste włosy w kolorze ciepłego jasnego blondu - poprzetykane pasmami rozjaśnionymi od częstego pobytu na słońcu i kilkoma pierwszymi kosmykami bieli. W kącikach oczu ma siateczkę zmarszczek, czoło również pokrywają pierwsze, jeszcze niezbyt głębokie linie. Roztacza wokół siebie zapach ziołowego dymu: ciężki, ale słodkawy, trochę kadzidłowy. Nosi się elegancko, klasycznie, choć nieczęsto sięga po magiczne szaty. W większości są to ubrania szyte na miarę. Preferuje proste, ale dopasowane spodnie i koszule z dobrych materiałów, skórzane buty. Czasami golfy albo płaszcze dostosowane do pogody. Wybiera ciemne kolory. Sięga głównie po zielenie, brązy i czerń, ale bez niebieskich podtonów (również w kierunku bardzo ciemnej zieleni albo kawowego brązu). Często sięga po skórzane rękawiczki. Na palcu niemal stale nosi złoty sygnet. Na lewym nadgarstku ma zegarek na skórzanym pasku, na prawym rzemykową bransoletę z przywieszką. Zazwyczaj mówi bez akcentu, nie unosi głosu. Raczej stawia na wizualny autorytet i chłodne, poważne, nieco kpiące spojrzenie.

Ambroise Greengrass-Yaxley
27.06.2025, 02:00  ✶  
Londyn, 14.09.1972

Atreusie,

z przykrością przyjąłem wiadomość o śmierci Florence. Choć miałem okazję współpracować z nią przede wszystkim zawodowo, zawsze ceniłem jej profesjonalizm oraz klasę. Nie sposób było nie dostrzec w niej człowieka o niepospolitej wartości. Będzie nam jej wszystkim brakowało.

Ubolewam nad tą stratą i składam Ci wyrazy współczucia.

Z poważaniem
A.B. Greengrass

@Atreus Bulstrode

Because no matter how long the night
It's always darker
When the light burns out
And the sun goes down
The night will start anew
Ogórkowy Baron
Świat nie ma sensu. Trzeba mu go nadać samemu
krew
genetyka
zawód
Stanley mierzy około metra dziewięćdziesięciu wzrostu i jest atletycznej budowy ciała. Jego krótko ścięte, zaczesane na bok ciemnobrązowe włosy okalają owalną twarz, która zrobią piwne oczy. Zawsze ma lekki, kilkudniowy zarost w postaci wąsa i brody. Na co dzień można go spotkać noszącego mundur brygadzisty. Jeżeli jednak uda się komuś go wyciągnąć na jakąś aktywność niedotyczącą pracy to przybędzie w długim, ciemnym płaszczu, a pod spodem będzie miał koszulę i najprawdopodobniej krawat. Wypowiada się w sposób spokojny dopóki nie zostanie wyprowadzony z równowagi.

Stanley Andrew Borgin
29.06.2025, 22:15  ✶  

Atreusie.
Sytuacja jaka jest, taka jest - nie jest kolorowa. Przepraszam, że nie jesteśmy w stanie porozmawiać o tym w cztery oczy, ale tak będzie lepiej dla wszystkich. Wiem co mówię. Przepraszam też, że kiedy mógłbyś mnie najbardziej potrzebować, nie jestem w stanie być przy Tobie i pełnić roli, którą przyjęliśmy lata temu w Hogwarcie - wzajemnego wsparcia i zrozumienia. Mógłbym jeszcze napisać na ten temat wiele słów, ale nie widzę większego sensu, ponieważ wierzę, a raczej chcę wierzyć, że jeszcze będzie dane nam porozmawiać we własnym towarzystwie.

Nie mniej jednak, przechodząc do swdna sprawy, pragnę złożyć na Twoje ręce najszczersze wyrazy kondolencji i współczucia z powodu Waszej straty. Z głębokim smutkiem przyjąłem wiadomość o śmierci Florence. Wierzę, że będzie pisane ukojenie Tobie i Twoim najbliższym w tym jakże ciężkim czasie.

Raz jeszcze przepraszam i życzę Wam wiele spokoju i dobra w nadchodzących dniach, tygodniach czy miesiącach.

Stanley

List dotarł pod wieczór dnia 13 września. Wiadomość spłonęła po przeczytaniu.

"Riddikulus!"
- Danielle Longbottom na widok Stanleya Bo[r]gina

"Jestem dumna, że pomagałeś podczas zamachu."
- Stella Avery na wieści o udziale Stanley w walkach podczas Beltane 1972
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
30.06.2025, 09:47  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.06.2025, 14:21 przez Brenna Longbottom.)  
11.09
Atreusie,

moje kondolencje. Przykro mi, że Was to spotkało. Chciałabym móc pomóc albo napisać coś pocieszającego, ale wiem, że w takich chwilach słowa nie pomagają.
Mam nadzieję, że czas zaleczy Wasze rany.

Brenna.

15.09
Nadgodziny nad sprawą, której tak brutalnie ucięto łeb? Myślałam, że lubisz swoją odznakę.
Nazwijmy to nieoficjalnym, obywatelskim projektem po godzinach pracy. Uwielbiam nieoficjalne, obywatelskie projekty po godzinach pracy.

Nagła zmiana zdania może wynikać z paru rzeczy, włącznie z tym, że sami chcieli się jej pozbyć, chociaż mam wielką nadzieję, że nie chodzi o to.

Jeszcze na początku września Enzo nie planował żadnych spotkań z Raphaelą albo ucieczek rodem z Romeo i Julii. Nie miał możliwości widzieć się z Raphaelą po koncercie, więc byłby to co najwyżej romans korespondencyjny. 9 września był w pracy, do późnych godzin wieczornych i nic nie wskazywało na to, że zamierza iść porywać z domów młode dziewczęta. Z tego, co mi wiadomo, ucierpiał podczas Spalonej Nocy i uznał za bezpieczne chwilowe opuszczenie Londynu, ale zrobił to dopiero przedwczoraj i u jego boku na pewno nie było Raphaeli.

Raphaela wspominała, że Josephina nie czuła się ostatnio najlepiej. Skoro miała się z nami spotkać, może popadam w paranoję, ale nagle to, że nikt od dawna jej nie widział i z nią nie korespondował wydaje mi się podejrzane i zastanawiam się, czy ona w ogóle wie, że Tobie odmówiono spotkania, nie odwrotnie. Poprosiłam pewną osobę, aby sprawdziła, czy próba bezpośredniego kontaktu z nią w innej sprawie skończy się kolejną odpowiedzią od asystenta.

Napastnik wyrwał dziewczynie włosy. Być może ani nie została odesłana przez romanse (chociaż nie wykluczam, że ktoś z Averych chciał się jej pozbyć) ani nie została przypadkiem zaatakowana podczas Spalonej Nocy - dlaczego zresztą by to ukrywali, mogliby utrzymywać, że doszło do jakiegoś przypadkowego podtrucia dymem albo wypadku, a dla ich reputacji to chyba lepsze niż plotki o romansie z mugolakiem? - a potraktowano ją jakąś klątwą.
Zobaczę, czego jeszcze uda mi się dowiedzieć.

B.

Odkryj wiadomość pozafabularną
Informacje o Enzo ustalone z graczką, która chwilowo nie ma czasu wbić na forum.

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
01.07.2025, 07:11  ✶  
Zakładałabym, że na pewno masz rację, gdyby nie to, że początkowo sama chciała się z nami spotkać, martwiąc się o bezpieczeństwo Raphaeli... i że postawiła ją na czele tego wydarzenia. Ale obyś to Ty się tu nie mylił - bo inaczej może i sama Josephine źle skończyła lub skończy.

Gdzieś, gdzie nikt nie podsłucha. Tak naprawdę nie potrzebuję tej listy.
B.

Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
03.07.2025, 09:52  ✶  
Jeśli obiecujesz, że obejdzie się bez mrocznych luster, to w porządku. Jutro jestem wolna.

Dancing queen
The sun became mellow
the moon started to burn
Why is the sky melting away?
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
wytwórca świec, wina i kadzidełek
Jahnavi ma nieco ponad 170 cm wzrostu. Swoją ciemniejszą karnację odziedziczyła po obojgu rodziców - widać po niej, że pochodzi spoza Wysp Brytyjskich. Włosy ma długie, ciemnobrązowe; oczy z kolei bardzo jasne, w zielonkawo-niebieskim odcieniu. Podobne trochę do wody w płytkim stawie, której dopiero co pojawił się zakwit. Jej ubrania są stare i podniszczone, ale zawsze czyste - ubiera się głównie w proste indyjskie sari. Nigdy nie zakłada butów na obcasie, ba, w cieplejsze dni można ją spotkać spacerującą w ogóle bez obuwia. Na rękach i stopach nosi wiele, metalowych, pozbawionych większej wartości bransoletek.

Jahnavi Pandit
04.07.2025, 09:06  ✶  
Wiadomość została nadesłana późnym wieczorem 18.09. Odrobinę połamaną angielszczyzną, ale widać, że się autorka bardzo starała! Do koperty dołączono sporej wielkości pakunek, obwiązany skromnym szarym papierem i sznurkiem konopnym, ale zabezpieczony w podróży zaklęciami. W środku znajdował się wieniec na Mabon.
Little Hangleton, 18-09-1972

Szanowny Panie,
A. Bulstrode

Bardzo dziękuję za Pana zaufanie. Bardzo się cieszę, że w tak ważne święto Pan chciałby dać swoim Bogi, właśnie moje rzeczy jako ofiara!
Mi powiedziano, że Wasza Bogini to Matka - jak Nasza Adi Parashakti - więc kobieta - więc na pewno będzie jej się podobać taki kolorowa wieniec. On pięknie pachnie, a świece długo się palą. Wszystko naturalne, sama robiłam wszystko.
Bardzo przepraszam, że jest tylko tyle - ostatnio dużo ziół i kwiatów spaliło się w strasznych pożarach, co tutaj były niedawno. Mam nadzieję, że z Pana zdrowie wszystko dobrze.

Proszę w ogóle nie myśleć o zapłata. Ja tylko chcę, żeby więcej ludzi mogło się cieszyć Waszym pięknym świętem Mabon i zrobić coś miłego dla Bogini. Jeśli będzie Pan w okolicy - bardzo proszę, proszę przyjść. Na herbatę :-)  Może Pan mi opowie jak wyglądał pięknie kowen Widmishmare.

Jahnavi
Syn koleżanki twojej starej
We don't have to talk, We don't have to dance, We don't have to smile, We don't have to make friends
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Niewymowny
Ma czarne jak smoła włosy, zwykle zaczesane do tyłu, i nienaturalnie jasnoszare, przenikliwe oczy. Wyróżnia go blada cera i uprzejmy uśmiech błąkający się na ustach, który jednak nigdy nie ma odzwierciedlenia w oczach, oraz wysoki wzrost (190 cm). Jest zawsze porządnie ubrany w ciuchy z najlepszego materiału - nieważne gdzie aktualnie się znajduje i co robi. Na palcu serdecznym prawej ręki nosi duży sygnet z głową węża.

Rodolphus Lestrange
24.07.2025, 15:04  ✶  
15.09.1972

Jeśli jakąś cechę można Ci przypisać bez cienia wątpliwości, jest nią Twoja siła. Wszystko zniesiesz, wszystko przetrzymasz. Jeśli na coś się zdecydujesz, trwasz w swoim postanowieniu do końca, aż osiągniesz cel. Lubisz się popisywać i być dostrzeżonym, pokazując, na co Cię stać. Nie musisz się o to specjalnie starać - każdy Cię zauważa i większość wie, że lepiej z Tobą nie zadzierać.

Mamutowiec olbrzymi, cudowna nazwa, pasuje do mojego wzrostu. A Tobie co wyszło?

R.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (18): « Wstecz 1 … 14 15 16 17 18 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa