• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Departament nadgryzionych ołówków Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
Brązowe, niezbyt długie włosy, często rozczochrane. Wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale czystokrwistych zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
17.09.2025, 15:21  ✶  
Pytanie apropos kolacji z Mabon.
Morfina żeby to zaliczyć potrzebuje Godryka (i niewykluczone, że też Tessa, skoro nie ma kontaktu z rodzicami) - czy możemy posadzić go sami przy stole rodziny i opisać sobie, że podaje komuś ziemniaczki, czy w przypadku tego npc mamy prosić MG o pomoc?

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
17.09.2025, 15:47  ✶  
Witam, chciałabym opowiedzieć wzruszającą historię mężczyzny, którego zdradził własny ojciec. Znany donosiciel, Godryk Longbottom, sprzedał własnego syna, który to nie przyjął dobrze owej zdrady, zraniony uciekł na Nokturn, a stary pryk…… wzgardził nim jeszcze bardziej.
Mabon to święto, które rodzice chcą spędzić z dziećmi, a tak się składa, że ów mężczyzna (przez dekadę nierozmawiania z własnym ojcem) sam został ojcem drogą duchowej adopcji i bardzo nalega, aby jego dzieci spędziły Mabon z nim, żeby zobaczyć uśmiechy na ich słodkich buźkach i żeby on sam nie musiał spotykać zgrzybiałego zdrajcy i donosiciela z Warowni Longbottomów.

Czy Woody może Mabon w Rejwachu z innymi wyrzutkami o skomplikowanej sytuacji rodzinnej?
A jeśli nie może do własnej odznaki, a i tak zostanie u siebie, będzie mogła nim się rozliczyć taka np. Keyleth?

piw0 to moje paliwo
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.09.2025, 16:47  ✶  
@Brenna Longbottom

Rozumiem, że pytasz mnie czy możecie wykorzystać go na wspólnej sesji Longbottomów? Jak najbardziej. Gdybyście chcieli zadać mu jakieś pytanie, na które nie znacie odpowiedzi albo nie jesteście czegoś pewni to możecie mnie na szybko dopytać. Nie ma potrzeby rozgrywania tego z MG.

there is mystery unfolding
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje.

Dora Crawford
17.09.2025, 17:51  ✶  
hej to ja i moich 69 postaci;
1. Rodzice Atreusa żyją, obviously, ale czy na spokojnie możemy sobie grupowo i rodzinnie pyknąć sesję obiadową Mabon z Prewettami? Uznać że sobie wszyscy razem siedzimy i jemy, czy może raczej ten obiad to powinien być taki bliższej rodziny?
2. Tata Aseny to jest super chłopak, na tyle że mam z nim zawadę Wpływowy wróg. Z tego też powodu zapytuję, czy mogę rozegrać obiad świateczny w rodzinnym, Rejwachowym gronie (np z taką Keyleth która nie ma nikogo w londynie)
3. Czy pójściem na kolację do Moodych takim Bertiem będzie mi zaliczone, bo mam sierotę i to moja najbliższa rodzina Serduszko

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
17.09.2025, 17:52  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.09.2025, 17:52 przez Eutierria.)  
@Dora Crawford

Trzy razy tak.

The Nocturn's Delight
My name is Ozymandias,
King of Kings;
Normalnie skóra zdjęta z ojca! 177 cm wzrostu, waży koło 70 kg. Szczupły młodzieniec, chodzi wyprostowany emanując pewnością siebie. Ma wyjątkowo jasne włosy, które od razu zdradzają jego pochodzenie od Malfoyów. Oczy jasne w szarym odcieniu. Można odnieść wrażenie, że jest wiecznie z czegoś niezadowolony, ale wrażenie to umyka, gdy otwiera usta - charyzmatyczny chłopiec z łagodnym, może nieco chrapliwym głosem.

Baldwin Malfoy
19.09.2025, 08:10  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2025, 08:33 przez Baldwin Malfoy.)  
Pani Bezo, bo ja nie wiem czy dobrze zrobiłam.

No więc mam posta z opisem przygotowanego obrazu już w temacie kowenu do złożenia. No i wyszło mi szalone 32. Czy mogę dołożyć krótki opis jak to poprawił i spróbować rzucić jeszcze raz? (czy to dotyczy tylko bogaczy?)
Wild Child
Savor every moment 'til she has to go
'Cause her boyfriend is the rock 'n' roll
Dość wysoka (177 cm) młoda dziewczyna z długimi, ciemnymi lokami i brązowymi oczami. Pełna energii i ubrana jak z żurnala, zwraca na siebie uwagę wszystkich wokół.

Electra Prewett
19.09.2025, 20:05  ✶  
Hej Słodziutki Mam pytanie dotyczące obchodów Mabon u Electry oraz jej braci. Nasz ojciec Prewett zmarł parę lat temu, a matka nie przepada za rodziną zmarłego męża i unika spotkań z nimi. Zastanawiam się więc, czy Electra i Basilius mogą zaliczyć zadanie główne Mabon poprzez kolację u matki?
A jeśli odpowiedź brzmi tak, to czy Icarus również mógłby zaliczyć zadanie główne Mabon poprzez kolację z macochą? Jest bękartem, ale przez większość życia mieszkał z nią w jednym domu i wychowywał się obok jej dzieci.

The older you get the more rules they're gonna try to get you to follow.
You just gotta keep livin' man,
L-I-V-I-N
Czarodziejska legenda

Eutierria
19.09.2025, 20:33  ✶  
@Baldwin Malfoy

Możesz dorzucić opis poprawiania i rzucić jeszcze raz.

Czarodziejska legenda

Eutierria
19.09.2025, 20:34  ✶  
@Woody Tarpaulin

Jak coś to pamiętam o tobie. Dzisiaj albo jutro pojawi się fabularne zadanie dla ciebie.

Czarodziejska legenda

Eutierria
19.09.2025, 20:36  ✶  
@Electra Prewett

Możecie wszyscy troje zjeść z mamą/macochą.
Możecie też stworzyć ogólną kolację dla Prewettów i spotkać się wszyscy razem jako ród (nie uwzględniając matki, skoro z nią nie rozmawiacie, ale uwzględniając innych członków rodziny).

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Strony (79): « Wstecz 1 … 73 74 75 76 77 … 79 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa