To nie musi być pełna sesja. Żadna z sesji w ramach tego wydarzenia nie musi być pełna, ale w ramach wszystkich sesji trzeba zgromadzić 2000 słów (czyli jeśli nie masz nic ciekawego do napisania na kolacji, bo grasz z armią kartonów, to możesz nabić resztę słów w zadaniach pobocznych - ale sesja z kolacją musi się pojawić).
Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
To nie musi być pełna sesja. Żadna z sesji w ramach tego wydarzenia nie musi być pełna, ale w ramach wszystkich sesji trzeba zgromadzić 2000 słów (czyli jeśli nie masz nic ciekawego do napisania na kolacji, bo grasz z armią kartonów, to możesz nabić resztę słów w zadaniach pobocznych - ale sesja z kolacją musi się pojawić).
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana.
Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie.
W tłumie łatwo może zniknąć.
Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.
27.01.2026, 12:57 ✶
Pytanie apropos tej sumy przypadków
Ponieważ postać nie ma podstaw podejrzewać, że to zdjęcie zrobił typek ze snów, zakłada jakiegoś wariata/stalkera, który się włamał, więc rutynowo próbuje sprawdzić to widmowidzeniem. Czy mam założyć, że sprawdzając kopertę/sypialnię za pomocą widmowidzenia zobaczy po prostu samą siebie i pusty pokój? (Rozegrałam najpierw sesję z tym zdjęciem, teraz kolejną z widmowidzeniem i rzuciłam of course kością na razie na sprawdzenie samej sypialni, sukces wypadł tutaj.)
Ponieważ postać nie ma podstaw podejrzewać, że to zdjęcie zrobił typek ze snów, zakłada jakiegoś wariata/stalkera, który się włamał, więc rutynowo próbuje sprawdzić to widmowidzeniem. Czy mam założyć, że sprawdzając kopertę/sypialnię za pomocą widmowidzenia zobaczy po prostu samą siebie i pusty pokój? (Rozegrałam najpierw sesję z tym zdjęciem, teraz kolejną z widmowidzeniem i rzuciłam of course kością na razie na sprawdzenie samej sypialni, sukces wypadł tutaj.)
Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Czarodziejska legenda
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.
27.01.2026, 18:29 ✶
Tak. Żadnego stalkera nie ma, to zły duch mąci wam w głowach.
Czarodziej
Parle-moi de la mort, du songe qu'on y mène,
De l'éternel loisir,
Où l'on ne sait plus rien de l'amour, de la haine,
Ni du triste plaisir;
De l'éternel loisir,
Où l'on ne sait plus rien de l'amour, de la haine,
Ni du triste plaisir;
sława
III
krew
czysta
genetyka
wampir
zawód
prywatny detektyw
186cm | 83 kg | szczupła, atletyczna sylwetka | nienaturalnie blada skóra | lekko falujace włosy, ciemny blond | błękitne, zdystansowane oczy | w mowie zwykle silny francuski akcent, ale kiedy chce może z powodzeniem naśladować akademicki brytyjski
Czarodziejska legenda
27.01.2026, 21:07 ✶
Próba wyniesienia doniczki skończy się największą groźbą tego tematu - interwencją mistrza gry. (Możesz też przy okazji sprawdzić czy ktoś po tobie nie wylosował tej opcji - chodzi mi o chronologię. Wtedy trzeba będzie przestawić datę.)
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
— gęstwy zieleni
I wy, senne gromady powikłanych cieni
— gęstwy zieleni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł.
Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun.
Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi.
Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.
27.01.2026, 21:18 ✶
to ta donica jest tylko jedna? myślałam że się respawnuje, bo chyba vika lestrange już ją kiedyś wynosiła?
dotknij trawy
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done
when the worlds collapse?
for things we've done
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.
27.01.2026, 22:01 ✶
Gabriel to obca osoba, która próbowałaby wynieść doniczkę z ogrodu nocą, a ogrodem opiekuje się opisana postać niezależna, z którą nie ma żadnej relacji. Nie ma to żadnego związku z tym, że osoba z rodziny Lestrange zaproszona listownie przez mistrza gry do rozwiązania zagadki wykopała tam jakieś kwiaty i je badała.
with all due respect, which is none
szamanka
Kochajcie mnie, kochajcie, wy
— gęstwy zieleni
— gęstwy zieleni
sława
III
krew
czysta
genetyka
—
zawód
alchemiczka, zielarka, leśnicza, stwórczyni
Tchnie czymś dzikim, nosi na sobie okruchy lasu: czasem we włosy zaplącze się uschnięta gałązka, czasem w materiał szaty wczepią nasiona czy wkleją niteczki pajęczyn, a czasem sama czarownica dokłada intencjonalnie atrybuty natury: ozdoby z ptasich piór, polnych kwiatów czy zwierzęcych kłów. Ciągnie się za nią woń suchych traw, żywicy i palonych kadzideł.
Kobieta szczupła i przeciętnego wzrostu (164 cm), niebieskie oczy. Długie blond włosy o średnim skręcie, rzadko ułożone i wystylizowane, zwykle znajdzie się wśród nich kołtun.
Spódnice szat Helloise są długie i mają głębokie kieszenie, w których zawsze znajdzie się nieco ziarna dla ptaków. Lubi mięsiste tkaniny, warstwy, ubrania swobodnie płynące za sylwetką, nie boi się wzorów ani koloru, choć wybiera głównie barwy głębokie i niezbyt nasycone lub bliskie ziemi: zielenie, brązy, zgaszone pomarańcze. Stawia przede wszystkim na praktyczność: materiały solidne, które posłużą długie lata i nie zaszkodzi im praca w ogrodzie. Zamiast sakwy często nosi pas na wzór dawnych châtelaine, do którego na skórzanych rzemykach przymocowane są drobne przedmioty: różdżka, futeralik z nożem, woreczek soli czy miniaturowe buteleczki eliksirów, w tym zawsze jedna z solami trzeźwiącymi.
Helloise nie nosi klasycznej biżuterii. Posiada jedynie ozdoby z drewnianych koralików i elementów zwierzęcych.
28.01.2026, 00:36 ✶
a dobra, czyli o kradzież chodzi. powinnam się zacząć lękać jak skubnęłam sobie kwiatka tu i tam i wyniosłam w torebce? (bez doniczki)
dotknij trawy
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
for things we've done
for things we've done
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.
28.01.2026, 00:49 ✶
Ciężko uznać to za kradzież jeśli Gabriel niesie to do kogoś z rodziny, ale zakładam, że ktoś by się wampirem wynoszącym donicę od której kilka osób miało dzikie wizje zainteresował.
Bój się zawsze, w stresie piszesz najlepsze posty (jak nie przyszłam do ciebie to już pewnie nie przyjdę chyba że dostanę spontanicznego objawienia).with all due respect, which is none
Bimbonierka
"boo hoo she stole the diamonds/killed a man" yeah, and? maybe he deserved it. the diamonds look great w her outfit. you just hate to see the girlboss winning.
sława
VI
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
Urzędniczka, zastępczyni szefa Departamentu Skarbu
Długie za pas, ciemnobrązowe włosy, zwykle starannie wystylizowane w nisko upięty kok, zdobny w połyskliwe świecidełka. Przerażająco głębokie, czarne oczy. Zawsze starannie ubrana: ustrojona w przepyszną, diamentową biżuterię, nosi drogie, wysokiej jakości szaty, najczęściej w odcieniach czerni, czerwieni, różu i fioletu, skrojone tak, aby podkreślić wszystkie atuty jej sylwetki. Porusza się z gracją godną tancerki. Choć jest niskiego wzrostu (mierzy dokładnie 1,55 m) dodaje sobie tych parę centymetrów więcej butami na obcasach. Bije od niej aura wyższości i pewności siebie.
31.01.2026, 21:45 ✶
Dzień dobry, nie jest to pilna sprawa!
[Disclaimer, jednak nie zrobię z Anastazji drugoplanówki, szkoda czasu i atłasu. Wolę nią porobić głupie rzeczy.]
1. https://secretsoflondon.pl/showthread.ph...8#pid85718
Zamierzam kraść, więc się zgłaszam.
2. Jak wiele razy mogę użyć kości "Okazja" w trakcie Spalonej Nocy? Zamarzyło mi się kompuksyjnie obrabować w trakcie pożarów parę domów. Zjeść biżuterię npcom, takie tam... Wiem, że mogę robić to storytellingowo, ale zastanawiam się po prostu, jak wiele mogę wycisnąć z kości.
3. Czy to musi być pełna sesja, żebym dostała ukradziony przedmiot? Czy w wymogu pełnej sesji chodzi po prostu o to, że jak nie napiszę pełnej, to nie dostanę PD za zadanie?
POzdrawiam Cię cieplutko
[Disclaimer, jednak nie zrobię z Anastazji drugoplanówki, szkoda czasu i atłasu. Wolę nią porobić głupie rzeczy.]
1. https://secretsoflondon.pl/showthread.ph...8#pid85718
Cytat:Znalazłeś pozostawione na ulicy, cenne przedmioty. Ich właściciel wciąż znajduje się w płonącym budynku i próbuje wynosić inne rzeczy. Pewnie nawet nie zauważy, że to ty postanowiłeś mu coś podwędzić... Jeżeli zamierzasz kraść, zgłoś się do mistrza gry po przedmiot.
Zamierzam kraść, więc się zgłaszam.

2. Jak wiele razy mogę użyć kości "Okazja" w trakcie Spalonej Nocy? Zamarzyło mi się kompuksyjnie obrabować w trakcie pożarów parę domów. Zjeść biżuterię npcom, takie tam... Wiem, że mogę robić to storytellingowo, ale zastanawiam się po prostu, jak wiele mogę wycisnąć z kości.
3. Czy to musi być pełna sesja, żebym dostała ukradziony przedmiot? Czy w wymogu pełnej sesji chodzi po prostu o to, że jak nie napiszę pełnej, to nie dostanę PD za zadanie?
POzdrawiam Cię cieplutko
Please don't go
I'll eat you whole
I'll eat you whole